Beställ offerter på solceller
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Solceller - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 31. augusti 2018

Nya Strålen i Lund får solceller

Varje år ska 158 000 kWh solel produceras

Solceller _lund

Solceller på onkologiska kliniken i Lund

Idag kom beskedet om att den onkologiska kliniken i Lund ska förses med solceller. Anläggningen beräknas producera 158 000 kWh under ett år, vilket innebär att delar av kliniken kommer använda lokalt producerad el framöver. Detta är en del i region Skånes mål om att vara oberoende av fossila energikällor från och med år 2020.

- Denna investering ska ses i ljuset om målet att Region Skåne ska bli en organisation som är fritt från fossila bränslen 2020. Framöver ska alla nya byggnader ha miljöbyggnadsklass och då måste en viss del av energitillförseln komma från förnybara källor – då passar solceller utmärkt, säger Monika Ekström (MP), ordförande i Fastighets- och servicenämnden i Region Skåne. *

Investeringen i solceller kommer kosta omkring 2 miljoner kronor och är en del av en större satsning på solceller bland region Skånes sjukhusområden. Hela projektet är budgeterat till 12,3 miljoner kronor och beräknas vara återbetalat inom 15 år. Med tanke på solcellers långa livslängd kommer detta innebära att solcellerna efter återbetalningstiden genererar i princip gratis elektricitet.

Potentialen för solceller i Lund

Södra Sverige har lika många soltimmar som Centraleuropa. Att satsa på solceller i Lund har därför goda framtidsutsikter, eftersom soltimmarna är många och andelen globalstrålning är hög. Under det föregående året var mängden globalstrålning högre än genomsnittet, vilket visas i diagrammet nedan. Särskilt juli månad 2014 hade stora mängder solinstrålning i Lund, vilket givetvis visar sig i elproduktionen på redan installerade solceller.

Globalstralning _Lund


Är du intresserad av att installera solceller? Fyll i formuläret till höger så får du upp till fyra kostnadsfria offerter på solceller.

Läs också: Solceller på villan - en ljus idé 

* Citat från pressmeddelande på MyNewsDesk den 9 september 2014.