Spara tusentals kronor per år på dina energiräkningar genom att installera solpaneler!
Svara på dessa enkla frågor så hittar vi de BÄSTA priserna åt dig
Spara timmar av researcharbete
Spara timmar av researcharbete

Få upp till 4 offerter genom att bara fylla i 1 kort formulär

Spara upp till 6000 kronor per år
Spara upp till 6000 kronor per år

Sänk dina energiräkningar genom att installera solpaneler

Rädda planeten
Rädda planeten

Vi har hjälpt över 500 000 husägare med att minska sina klimatavtryck

Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 2 maj 2024

Svenska Solcellsföretag: Installatörer och leverantörer

Hur du hittar det rätta solcellsföretaget för dig

När du ska installera solceller måste du tänka över dina förutsättningar, som vinkel och lutning på ditt tak, din elförbrukning och budget. Men vad kostar det att installera solceller? Det har vi på GreenMatch svar på.

Det är med hjälp av solcellsföretaget som du kan känna dig säker på att installationen är utförd på ett korrekt sätt.

Men vilket företag ska du välja? Här nedan kan du läsa om några tips på hur du ska tänka när du väljer installationsfirma. Vi på GreenMatch listar några av Sveriges större och mer välkända aktörer på solcellsmarknaden. Du slipper att tillbringa timmar med att själv kontakta installatörer. Och de kommer att ge dig bra erbjudanden, eftersom de vet att de konkurrerar om dig som kund. Allt du behöver göra för att komma igång är att klicka på knappen nedan och fylla i det superenkla formuläret.

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
  • Offerter från lokala installatörer
  • 100 % gratis och utan förpliktelser
  • Spara upp till 6000 kr per år
FÅ OFFERTER NU

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

Lista över solcellsföretag på den svenska solcellsmarknaden

Nedan listar vi några av de stora aktörerna på marknaden, men det är långt ifrån alla Sveriges installatörer. Det kan lika väl vara så att en lokal solcellsinstallatör passar minst lika bra, om inte bättre, än ett av de större företagen.

Du kanske också är intresserad av att läsa om du kan installera solceller själv.

Det här är inte en lista på våra samarbetspartners. Företaget är bara exempel på leverantörer på marknaden.

Lista på bra solcellsföretag
Namn på företagetIntressant info
Svea SolarRikstäckande och rikskänd solcellsleverantör
VattenfallErbjuder elavtal i anslutning till installationen
SolkompanietHar installerat solceller sedan 2010
NibeKombinerar lösningar med solceller tillsammans med värmepumpar
E.ONKänt företag som erbjuder helhetslösningar
MidsummerVärldsledande på att tillverka slitstarka CIGS-solceller
PPAMSäljer solcellsanläggningar för alla typer av yrkesgrupper
1KOMMA5° (Cell Solar)Lokala kontor runt omkring i Sverige
SolkraftBra garanti på solcellslösningar
KopernicusGaranti på 30 år
OtovoErbjuder leasing av solceller

Svea Solar

Svea Solar är en solcellsinstallatör som arbetar rikstäckande. Hit kan du vända dig oavsett om du har ett villatak som du vill installera solpaneler på, ett lantbruk eller kanske en bostadsrättsförening. Företaget erbjuder totalentreprenad och tar hand om hela processen. Du får bland annat hjälp med administration och projektering, men naturligtvis även val av material och hjälp att hitta ett bra elavtal. Svea Solar samarbetar Ikea och installerar deras solpaneler. Här kan du läsa mer om det: solceller pris ikea.

Vattenfall

Vattenfall är ett energibolag som de allra flesta i Sverige har hört talas om. Idag erbjuder de solcellspaket som är specifikt framtagna för ägare till bostadshus och fritidshus. Vattenfall ser till att ta hand om hela eller delar av processen och erbjuder också ett smidigt elavtal i samband med installation. Hos Vattenfall kan du delbetala din solcellsinstallation och både köpa och sälja din el hos samma företag.

Solkompaniet

Solkompaniet är ett företag som erbjudit installationer av solceller sedan år 2010. Fokus ligger här på fastighetsägare och företagare som vill använda sig av grön energi och vill vara med och bidra till en bättre värld och ett bättre samhälle. Företaget erbjuder helhetslösningar och ser till att finnas med dig under alla år som du väljer att ha solelsproduktion. Genom sin expertis kan de erbjuda montering på tak, på marken eller på fasader av ett hus eller byggnad.

Nibe

Nibe är ett företag som erbjuder en effektiv produktion av el med hjälp av solcellspaneler och värmepumpar. Här finner du praktiska och bra solcellspaket som du kan använda dig av. Vill du maximera din årliga utdelning av solcellerna så rekommenderas det att kombinera med en av deras värmepumpar. Företaget har varit verksamma i över 70 år och deras mission är att jobba för en bättre och mer hållbar miljö.

E.ON

E.ON är ytterligare ett företag som många har hört talas om och som är starkt förknippat med el från förnybara källor. Med hjälp av solcellspaneler från E.ON kan du göra ditt hus och din vardag lite smartare och lite grönare. Företaget erbjuder färdiga solcellspaket som du kan använda dig av och ser också till att du får ett elavtal med på köpet. Med hjälp av en nedladdningsbar app låter E.ON dig ha full koll på energiförbrukningen så att du kan optimera ditt flöde så mycket som möjligt.

Midsummer

Midsummer är ett företag som i dag är världsledande när det kommer till att tillverka slitstarka CIGS-solceller. Företaget startade igång år 2004 och har sedan dess jobbat hårt med att förse kunder med optimala helhetslösningar för solkraft. Midsummer hjälper idag både företagare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner med att hitta snygga och moderna lösningar för alla behov. Oftast genom solceller på tak. Det här passar dig som vill använda dig av estetiskt mer tilltalande solpaneler.

PPAM

PPAM Solkraft är ett företag som både bygger och säljer solkraftsanläggningar för alla typer av yrkesgrupper. Via PPAM kan du få hjälp med installationen av dina paneler på ditt lantbruk, företag eller på din villa. Här jobbar man med en egen produktutveckling, vilket bidrar till snabb leverans och ett högkvalitativt arbete. PPAM är idag en av landets mest eftertraktade och ledande leverantörer inom området och kan anlitas i hela Sverige.

1KOMMA5° (Cell Solar)

Som en av Sveriges största solcellsleverantörer till dig som villa- och fastighetsägare, hjälper 1KOMMA5° (före detta Cell Solar) dig från första tanken på solceller till att solcellsanläggningen sitter på ditt tak och producerar grön el till ditt hushåll. Med lokala kontor runt om i Sverige hjälper de dig genom hela processen. Dessutom är de kontinuerligt först på marknaden med de senaste panelerna med hög effekt och långa garantitider.

Solkraft

Med Solkraft kan du som företagare, offentlig sektor eller privatperson få en effektiv väg till grön energi, samtidigt som du minskar dina driftkostnader. Solkraft arbetar med alla typer av yrkesgrupper och erbjuder bra garanti för sina solcellslösningar. Hit kan du vända dig om du vill ha hjälp med totalentreprenad och helhetslösningar för dina solceller.

Kopernicus

Vill du vara säker på att du väljer ett företag som har lång erfarenhet av design, produkter, och innovativ teknik är det Kopernicus som du ska vända dig till. Det här är ett svenskt företag som har specialiserat sig inom solceller och solenergi och som kan hjälpa dig med installation såväl som elavtal som passar just dina behov. Vid beställning av solceller kan du känna dig trygg med en garanti på 30 år, som skyddar bland annat för effekt och produktskador.

Otovo

Ett ursprungligen norskt företag som grundades 2016, och har varit aktiva i Sverige sedan 2018. De har även verksamheter i flera länder runt om i Europa, och siktar på att expandera ännu mer! Utöver kompletta solcellsinstallationer, likt de flesta andra installatörerna,  är de ett av få solcellsföretag som även erbjuder leasing av solceller. Det innebär att istället för att du köper hela systemet direkt, har du en fast månadskostnad. De står som ägare på panelerna, men du har när som helst under kontraktet möjlighet att köpa ut solcellerna. 

Offert Solceller

4 saker du bör tänka på när du väljer solcellsföretag

Att välja solcellsföretag kanske låter som en ganska så enkel uppgift. Det är väl bara att titta på priserna och jämföra vilken som är billigast? Nej, riktigt så simpelt är det faktiskt inte. Du behöver se till att du väljer ett företag som verkligen kommer att kunna erbjuda dig bra service och som uppfyller dina behov. Det måste bland annat finnas försäkringar och garantier och var försiktig med "enklare hantverkare" som inte betalar F-skatt. Anlita ett professionellt företag så att du kan nyttja det gröna avdraget på 20 %.

Jämför priser - man får vad man betalar för

Innan du väljer vilket företag som du ska använda dig av är det rekommendera att jämföra offerter. Det kan du göra genom att använda dig av GreenMatch. Hos GreenMatch kan du efterfråga offerter på solceller från upp till fyra olika företag och därefter gå igenom dessa i lugn och ro.

Även för solceller gäller ofta den välkända frasen "man får vad man betalar för". Väljer du en billig solcellsanläggning är det inte säkert att du kan räkna med riktigt lika höga kvalitet som om du hade valt ett dyrare alternativ. Solcellerna ska användas länge, så låt inte priset vara det enda som står i fokus. Men för att underlätta lite finner du nedan några riktlinjer på prissättningen i Sverige.

Pris på 5 kW solcellspaket 112 000 kr.
Pris på 10 kW solcellspaket ungefär 195 000 kr.
Pris på 15 kW solcellspaket 250 000 kr.

Var försiktig med att jämföra kostnaden för förväntad produktion

Var försiktig med hur du jämför olika offerter. Att endast kolla på förväntad årlig produktion kan ge en väldigt missvisande bild. Först och främst skiljer sig solinstrålningen i Sverige år från år. Detta kan leda till stora skillnader i produktionen beroende på vilket år uträkningen baseras på. 2018 till exempel hade ovanligt hög solinstrålning i stora delar av landet.

Utöver vilket år man baserar sina beräkningar på, så skiljer det sig även mellan vilken databas du använder. Endast på EUs verktyg för att estimera solelproduktion så har vi fyra olika databaser, där alla ger olika stor elproduktion.

En bättre bild än kostnaden för produktionen blir därför kostnaden per installerad effekt (pris per kWp). Den installerade effekten ger mer eller mindre identiskt produktion mellan anläggningar, och priset per installerad kW är därför ett utmärkt sätt att jämföra priset på anläggningar. Förutsatt att de installeras utifrån samma förutsättningar med vinkel och placering.

Garantier

Idag erbjuder majoriteten av alla professionella och seriösa solcellsföretag garanti på sina produkter. Hur lång garantin är varierar, vanligtvis med en effektgaranti på 20-30 år. För att du ska få en så bra garanti som möjligt är det rekommenderat att välja ett etablerat företag. Risken för konkurs och förlust av garantin är då mindre.

Solceller Bygglov

Certifierad elektriker

Som privatperson får du inte själv gå in och försöka dig på att installera solceller, utan här behöver du vända dig till ett seriöst företag med certifierade elektriker. Du kan montera fästen och paneler själv om du önskar, men det bästa är alltid att ta hjälp för att vara säkra på att resultatet blir bra. Du kan exempelvis läsa om hur du kan installera solceller i Stockholm.

Varför ska jag anställa ett solcellsföretag?

Du kanske tänker att du vill installera dina solpaneler själv. Men det finns då vissa saker du måste ha i åtanken. Först och främst, solceller förväntas att ha en livslängd på runt 30 år. Din solcellsanläggning bör därför vara av hög kvalitet nog att den håller lika länge.

För att försäkra dig om att allt sker på ett korrekt och kvalitativt sätt rekommenderar vi att du anställer ett professionellt företag som tar hand om installationen av din solcellsanläggning.

Jämför solcellsföretag via GreenMatch

Solceller är en stor investering. Du bör därför alltid jämföra flera företag innan du köper solceller. Energimyndigheten rekommenderar att du jämför offerter från minst 4 företag.

Hos GreenMatch kan du göra just det! Genom vår tjänst sätter vi dig i kontakt med lokala företag, som ger dig erbjudanden baserade på just dina behov. Över 50,000 svenska hushåll har redan fått offerter genom GreenMatch. Du slipper allt arbete med att själv tillbringa timmar vid telefonen. Och du kan vara säker på att du får ett bra pris eftersom installatörerna konkurrerar om dig som kund. Klicka bara på knappen nedan och fyll i vårt superenkla formulär för att komma igång.

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
  • Offerter från lokala installatörer
  • 100 % gratis och utan förpliktelser
  • Spara upp till 6000 kr per år
FÅ OFFERTER NU

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

Mer inom detta ämne
Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till 4 offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?