Jämför pris och offerter på luft-luftvärmepumpar
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Få upp till 4 offerter här Värmepumpar - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll 1 formulär och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar dig bäst
Kostnadsfritt
Kostnadsfritt
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Byggahus
Svd
Expressen
Lyssna
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 10 mars 2021

Jämför offerter på luft-luftvärmepump

Beställ offerter på luftvärmepump - dra ned på din elkostnad

Det finns en allmän rekommendation vad gäller luftvärmepumpar, och det är att det är viktigt att jämföra priser för att kunna få ut så mycket som möjligt av din luftvärmepump när du väl köper den.

Det första steget är dock att ta reda på om en luft-luftvärmepump är passande för ditt hushåll. Ofta passar luft-luftvärmepumpen bra om du vill få ner uppvärmningskostnaderna och värna om miljön, men inte har ett vattenburet värmesystem i bostaden. Har du ett vattenburet system kanske du istället bör kolla efter en luft-vattenvärmepump.

Nästa steg i processen mot en luft-luftvärmepump är att ta in och jämföra offerter

Beställ upp till 4 offerter gratis hos oss på GreenMatch. Du gör det genom att fylla i formuläret ovan på denna sida - det tar mindre än 1 minut! Vi på GreenMatch strävar efter att kunna beställa miljövänliga energikällor så enkelt och billigt som möjligt.

Vi matchar dig med våra samarbetspartners i ditt område, vilket är kostnadsfritt och utan förpliktelser. Dessutom är det ett snabbt och effektivt alternativ om du vill få den bästa totalentreprenaden till det bästa priset. Välkommen!

Luft luftvärmepump offerter och pris

Behöver du offerter på en luftvärmepump av golvmodell, väggmodell eller takmodell?

På den svenska marknaden finns det främst tre olika modeller av luft luftvärmepumpar, vad gäller innedelen.

Väggmodeller är den vanligaste typen av luft luftvärmepumpar och kräver cirka 3 till 10 centimeters utrymme från taket, så värmepumpen kan “andas” uppifrån. Ju högre man sätte värmepumpen ju mindre är risken att möbler och inredning står i vägen för värmespridningen.

Takmodeller sitter monterad i taket och är en praktisk lösning om det saknas utrymme på väggar för montering. Ofta beror det på att dörrar eller fönster hindrar att väggmontering används.

Den tredje modellen är golvhängd luft luftvärmepump vilken ser ut ungefär som ett element. Även dessa ska monteras en bit upp på väggen, alltså inte helt ner i golvet. Fördelen med en golvmonterad luftvärmepump är att värme stiger och därför blir det ofta en jämn fördelning av den uppvärmda luften. Tänk på att innedelen kräver “fritt blås” så inte möbler eller inredning placeras framför fläkten.

Offert _luftluftvaermepump

När du får hem offerterna på luft-luftvärmepump

När du får hem offerterna ska du noga kolla över dessa, så att all nödvändig information finns med och att inget är utelämnat.

Moms bör vara specificerat i offerten men rotavdraget syns ofta inte förrän du mottar fakturan. Installatören kommer vanligtvis vilja göra ett hembesök hos dig. Detta är för att säkerställa bostadens möjligheter och ge dig en väl avvägd offert.

Priserna skiljer i de flesta fall mellan olika installatörer, därför är det väldigt smart att jämföra de olika offerterna. När du väl gått igenom dina offerter väljer du den offert som du känner passar din bostad och ekonomi bäst.

Ett tips från GreenMatch är att tänka långsiktigt vid inköp av en luft-luftvärmepump och välja det alternativ som är bäst dimensionerad efter ditt hushålls värmebehov - på så sätt kan du spara åtskilliga mängder pengar i längden.

Installationen påverkar inte bara offerten

Det är av flera anledningar viktigt att installationen av luft/luftvärmepumpen utförs korrekt, bland annat för att garanti och försäkring ska täcka vid eventuella fel eller skador. Därför krävs det enligt lag att certifierade hantverkare utför en del moment i installationsprocessen.

Certifierad elektriker ska utföra elarbete så som anslutnig till elcentral. Att dra ledningar med köldmedium är inte heller tillåtet om du inte är utbildad eller certifierad för detta. Anledningen är att köldmediet är farligt för människor och skadligt för miljön och därför ska hanteras av en certifierad kyltekniker.

Att genomföra installation och montering av luft/luftvärmepump själv sänker naturligtvis den initiala kostnaden då du bara behöver spendera pengar på luftvärmepumpen och materialet, och inte på något utfört arbete.Luft-luftvärmepump väggmodell

Men även om detta alternativ innebär kostnadsbesparingar på kort sikt innebär det allt som oftast ökade kostnader på lång sikt.

En felinstallerad värmepump kan framför allt innebära att du som fastighetsägare inte sparar lika mycket på uppvärmingskostnaderna som du hade beräknat. Detta beror på att en felinstallation av luftvärmepumpen i de flesta fall drar mer el än vad som är nödvändigt vilket leder till onödiga kostnader.

Dessutom kan det innebära onödigt slitage på kompressor och andra vitala delar i värmepumpen, vilket förkortar livslängden på luftvärmepumpen.

7 Fördelar med att ta med installationen i offerten

  • Hemförsäkringen kräver ofta att installationer av denna typ är fackmannamässigt utfört för ersättning vid eventuell skada eller olycka. Dessutom lämnar vissa installatörer ansvarsförsäkring på det utförda arbetet.
  • Garantier för luftvärmepump och material ingår när man får arbetet utfört av installatör.
  • Ökad livslängd och hållbarhet på grund av att en korrekt installerad luft luftvärmepump slits mindre.
  • Minimerad risk för felinstallation och onödigt höga uppvärmningskostnader.
  • Riskerar inte att förstöra miljön genom inkorrekt hantering av miljöfarliga vätskor. att hantera
  • 30 procent av arbetskostnaderna är berättigade för rotavdrag.
  • Snabb installation och montering när professionella hantverkare utför arbetet, vilket ofta är klart på endast en dag.
Beställ offerter på luft-luftvärmepumpar

Fyll i formuläret på bara en 1 minut