SPARA tusentals kronor per år på dina energiräkningar genom att installera en luft luft värmepump!
Svara på dessa enkla frågor så hittar vi de BÄSTA priserna åt dig
Spara timmar av researcharbete
Spara timmar av researcharbete

Få upp till 4 offerter genom att fylla i endast 1 snabbt formulär

Spara upp till 12400 kronor per år
Spara upp till 12400 kronor per år

Skär ner dina energiräkningar genom att installera en värmepump

Rädda planeten
Rädda planeten

Vi har hjälpt över 500 000 husägare att minska sina klimatavtryck

Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 2 maj 2024

Offert på luft-luftvärmepumpar: Jämför priser snabbt och enkelt

Beställ gratis offerter utan förpliktelser på luft-luftvärmepumpar! Med vår offerttjänst slipper du tidsödande merarbete. Du behöver inte själv tillbringa många långa tråkiga timmar med att själv kontakta olika installatörer. Du får installatörernas bästa erbjudanden, eftersom att de vet att de konkurrerar om dig som kund. Du klickar bara på knappen nedan och fyller i ett enkelt formulär för att komma igång.

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
 • Offerter från lokala installatörer
 • 100 % gratis och utan förpliktelser
 • Spara upp till 12400 kronor per år
FÅ OFFERTER NU

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

Offerter på luftvärmepumpar: Det här ska du tänka på när du jämför offerter

Som kund ska du alltid tänka på att jämföra offerter från flera olika installatörer för bästa möjliga pris och service. Energimyndigheten rekommenderar att du som kund bör ta in och jämföra offerter från minst tre olika företag.

Vi på GreenMatch hjälper dig med detta. Vi samarbetar med installatörer över hela landet och har hittills hjälpt fler än 50 000 svenskar med offertunderlag. Vi ger dig gratis offerter från flera installatörer som du kan jämföra i lugn och ro, helt utan köptvång.

Är du inte nöjd med offertunderlaget kan du när du vill avbryta processen. När du får offerterna är det en god idé att se över vad de olika installatörerna har att erbjuda. Du som kund bör jämföra pumparnas prestanda, så att du får en optimal pump till ditt hem.

Kanske behöver du installera flera enheter om du har ett stort hem eller ett hus med flera våningar.

Priset för själva luft/luftvärmepumpen jämför du givetvis, men tänk även på att jämföra priset för installationen. Läs mer om priset på luftvärmepumpar här: luftvärmepump pris inkl. installation. Var också noga med att se över vad för typ av garanti installatörerna erbjuder ifall något skulle krångla. Det bästa alternativet är att köpa ett paketpris med luftvärmepump med installation.

När du har bestämt dig för en installatör så hjälper den dig med att ta reda på vilken luftvärmepump som passar i ditt hus för behagligaste inomhusklimat och största besparingar. Se gärna vårt luftvärmepump bäst i test.

Luft Luftvaermepump Till Garage Att Taenka Paa

Vad är din energiförbrukning?

Innan du bestämmer dig för vilken luftvärmepump du ska köpa så ska du ta reda på så mycket som möjligt om din energiförbrukning, din isolering och kostnaden per månad och år.

Med både en för liten och en för stor värmepump blir dina besparingar mindre. Det är därför viktigt att installatören ska kunna dimensionera värmepumpen utifrån dina specifika behov.

Vad kostar en luftvärmepump och kan du använda rot-avdrag?

Priset på en luft-luftvärmepump varierar vanligen mellan 12 000 kronor och 30 000 kronor inklusive installation. Det är den billigaste värmepumpen på marknaden.

. Du får dra av 30 % av arbetskostnaden. Denna är i sin tur ett schablonbelopp på 30 % av den totala kostnaden. Lättare räknat blir avdraget 9 % av slutkostnaden. För att ta del av rot-avdraget måste du uppfylla några kriterier.

 • Du måste äga huset
 • Huset får inte vara nyare än 5 år
 • Du måste ha betalat tillräckligt med skatt
 • Du får inte använt mer än 50 000 kronor i rot-avdrag
 • Du får inte använt mer än 75 000 kronor i rot- och rut-avdrag sammanlagt

På Skatteverket finns all information om rot-avdrag.

Vilken luftvärmepump behöver du?

En luftvärmepump kan både värma och kyla luft. I Sverige kommer den troligen användas mest för att värma. Placeringen är också en viktig faktor. Beroende på ditt hus förutsättningar så kan luftvärmepumpar monteras på olika sätt. 

Väggmonterad

Detta är den vanligaste typen av montering. Luftvärmepumpen placeras på väggen nära taket. Ett väggmontage ger fler möjligheter än en golvmonterad och luften har ofta längre räckvidd.

Takmonterad

Har du inte plats på väggarna kan luftvärmepumpen istället monteras i taket.

Golvmonterad

Även den golvmonterade luftvärmepumpen är placerad på väggen, men nära golvet, som ett element. En bra plats för montering är under ett fönster. Golvmodellen blåser ut luften från ovansidan. Det går också att vinkla utblåset så luften blåser snett uppåt.

En golvmonterad variant är mer diskret än en väggmonterad. Tänk dock på att du har stora fria ytor framför pumpen. Möbler som står i vägen kan förhindra en jämn spridning av luften.

Luftvärmepump passar bäst i södra Sverige i ett hus med öppen planlösning

Det är optimalt med luft-luftvärmepump om du bor i ett klimat där inom- och utomhustemperatur inte skiljer sig åt alltför mycket. Luftvärmepumpen blir mindre effektiv vid låga temperaturer. Därför är det extra viktigt att du som kund i norra Sverige kontrollerar luftvärmepumpens prestanda i kallt klimat.

Luftvärmepumpen passar bäst i ett hus med öppen planlösning. Det är viktigt att innerdelen placeras med stora fria ytor framför sig för bästa möjliga kastlängd. Ett bra ställe är hallen. Härifrån brukar det finnas öppna passager till resterande delar av boendet.

Det bästa är att du som kund rådgör med installatören om den optimala platsen för luftvärmepumpen. Tänk på att det måste göras hål i väggen och utföras rördragningar.

Vi på Greenmatch hjälper dig gärna med att få en behaglig inomhusmiljö. Du får får offerter genom oss från våra samarbetspartners. De ger dig sina bästa erbjudanden eftersom de vet att de konkurrerar om dig som kund. Du slipper att själv tillbringa många långa tråkiga timmar med att själv kontakta olika installatörer. Allt du behöver göra är att klicka på knappen nedan och fylla i ett formulär på under en minut. Enklare kan det inte bli och du kan lägga din dyrbara tid på det du älskar.

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
 • Offerter från lokala installatörer
 • 100 % gratis och utan förpliktelser
 • Spara upp till 12400 kronor per år
FÅ OFFERTER NU

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till 4 offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner