Sekretesspolicy
Senast uppdaterad: 20 oktober 2023

Sekretesspolicy

Senast uppdaterad: oktober 2023

Denna “Sekretesspolicy ” förklarar hur Leads.io (“vi” eller “oss”) samlar in, använder, yppar, lagrar och skyddar användarens (“du”,“dina”) Personuppgifter. 

Denna Integritetspolicy gäller varje webbplats, app, produkt eller tjänst (“Tjänster”) som kopplas till denna policy. Var medveten om att vissa Tjänster kan ha separata, mer specifika intergritetspolicyer utöver denna.Du uppmuntras läsa igenom de specifika integritetspolicyerna innan du använder dessa Tjänster. 

Genom att fortsätta att använda Tjänsterna, accepterar du att du har haft möjlighet att granska och läsa igenom den här Sekretesspolicyn i dess helhet och ditt fortsatta användande ska tolkas som ditt samtycke till de villkor som nämns i den här Sekretesspolicyn i dess helhet. 

Du har vissa sekretessrättigheter gällande Vår behandling av dina personliga Uppgifter som beskrivs mer ingående i avsnitt 10 i denna Sekretesspolicy som du kan utöva när som helst genom att mejla oss. 

Vi förbehåller oss rätten att modifiera den här Sekretesspolicyn när som helst utan förvarning och därför råder vi användarna att granska Sekretesspolicyn då och då så att din användning av vår webbplats är i linje med sekretessmetoderna som råder just då. 

1. Definitioner 

Affärspartner” avser företag, partnerskap och egenföretagare som har registrerat sig hos oss på webbplatsen eller på annat sätt. Våra Affärspartner kan vara Partner eller Registrerade Handlare. 

Dataskyddslagar” avser alla tillämpliga lagar relaterade till behandling av Personuppgifter. 

Partner (Affiliates)” tredje parts företag som deltar i Våra partnerprogram och genererar trafik på webbplatser eller Data åt oss. 

Registrerade Handlare” avser leverantörer som kan erbjuda Offerter för vald produkt eller tjänst som visas på Vår webbplats. 

Begrepp från dataskyddsförordningen, så som “behandling”, “Personuppgifter (Data) (Uppgifter)”, “Personuppgiftsansvarig”, “Personuppgiftsbiträde”, och “Registrerad” har den betydelsen som anges i Dataskyddsförordningen. 

2. Vilka är vi

Denna Integritetspolicy gäller alla Tjänster som erbjuds av “Leads.io”. 

Vi har flera kontor över hela världen som fungerar som ‘Personuppgiftsansvariga’ i samband med dina Uppgifter: 

  • För nordiska länder: Leads.io ApS, ett företag som är registrerat i Danmark med företagsregistreringsnummer 35805702. 

3. Våra Tjänster

Vi ansluter personer (“Kunder”) som letar efter att köpa en produkt eller tjänst med relevanter leverantörer (“Registrerade Handlare”) som kan erbjuda offerter för utvalda produkter eller tjänster (“Offerter”). 

  • Som Kund:För att få Offerter eller mer information om produkten eller tjänster som visas på webbplatsen ska du fylla i webbformulären med dina kontaktuppgifter.  
  • Som Affärspartner: För att registrera dig hos Våra Tjänster ska du fylla i och skicka in vårt publicerade registreringsformulär eller registreras av oss.

4. Vilka Uppgifter samlar vi in och hur

Det här avsnittet beskriver hur vi samlar in Uppgifter från dig direkt eller automatiskt:

4.1. KONTAKT  

Du kan kontakta oss via telefon, fax, sms, e-post, post, chattapp eller andra kanaler såsom sociala medier. Vi kan behandla dina kontaktuppgifter såsom namn, e-postadress och telefonnummer. Vi kan även behandla information som du frivilligt angett (Informationsförfrågningar).

4.2. VÅRA TJÄNSTER

4.2.1. FÖR KUNDER  

Du kan registrera dig med oss för att använda Vår webbplats eller Tjänst som Kund. Vi kan be dig att fylla i ett registreringsformulär som kan innehålla ditt namn, din adress, e-postadress och ditt telefonnummer. (Offerter). 

Dessutom kan vi be dig att tillhandahålla ytterligare information om produktpreferenser eller krav (som vilken typ av boende du bor i) av behörighetsskäl (Behörighet). Ibland delar vi även IP-adresser med Affärspartner för att låta Affärspartner verifiera förfrågan.

Ibland finns bidrag, planer eller förmåner (Bidrag) tillgängliga för en specifik produkt eller tjänst (som exempelvis energieffektiv panna) för vissa typer av grupper (som hushåll med låg inkomst). Som del av din offert-förfrågan kan vi be om information som behövs för att kontrollera din behörighet för sådana Bidrag. Typen av information (som inkomst, ersättning för funktionshinder och mer) beror på behörighetskriterierna för det specifika Bidraget.

När du har skickat in formuläret kan du få ett automatiskt SMS med en länk som du måste klicka på för att verifiera ditt angivna telefonnummer från offertformuläret (ofta kallat "Double Opt-in"). Detta används som verifieringsmetod (verifiering).

Efter din Offert-förfrågan kan vårt team följa upp via telefon för att prata om de olika offert-alternativen (Uppföljning). För detta kan Vi behandla kommunikationsdata som kan inkludera innehåll och metadata. Denna data kan behandlas i syfte att kommunicera med dig, spela in samtalet och föra register. 

4.2.2. FÖR AFFÄRSPARTNER 

Du kan registrera dig hos oss via Vår webbplats eller Tjänst som Affärspartner. Vi kan be dig fylla i registreringsformuläret (Registrering) med din företagsinformation och annan information som kan krävas (som försäkringstäckning) för att skapa ett företagskonto (Konton) för vilka du även får inloggningsuppgifter och lösenord. Kontot kan behandlas för att tillhandahålla Tjänster, driva vårt Partnerprogram, säkerställa säkerheten på Vår webbplats och Tjänster, upprätthålla säkerhetskopior av Våra databaser och Vår kommunikation med dig.

Vi behandlar även faktureringsuppgifter inklusive köptransaktioner för Våra Tjänster (Betalning). Vi behandlar denna data för att tillhandahålla Tjänster, göra betalningar till Partner och föra ordentliga register över transaktioner.

Vi publicerar affärsinformation på Vår webbplats, inklusive Företagsinformation (Företagsinformation).

4.3. VÅRA MARKNADSFÖRINGS- ANALYS- OCH WEBBPLATSAKTIVITETER

Du kan anmäla dig för att få Våra nyhetsbrev eller andra marknadsföringsmeddelanden och -aktiviteter (Newsletter).

Utöver informationen som nämnts ovan kan vi även samla in information från dina enheter automatiskt (inklusive mobila enheter) som du använder för att gå in på Vår webbplats. Vi kan göra detta med hjälp av cookies eller liknande teknik, såsom loggfiler (som beskrivs mer ingående i Vår cookie-policy på Vår webbplats). Vi kan samla in enhetens identifieringsnummer och typ, platsinformation och anslutningsinformation, såsom statistik på sidorna du besökt, trafik till och från webbplatserna, hänvisnings-URL:er, annonsdata, din IP-adress, din webbläsarhistorik och din webblogginformation (Teknisk Information och Analyser). 

5. Så använder vi dina Data 

Det här avsnittet i Sekretesspolicyn förklarar hur vi använder informationen vi samlat in från dig i den utsträckning som tillåts enligt gällande lagar:

5.1 KONTAKT

Vi svarar dig (informationsförfrågningar): När du vill få information eller råd från oss kan du kontakta oss. Vi använder endast denna Data för att kontakta dig och tillhandahålla dig den begärda informationen eller rådet.

5.2. VÅRA TJÄNSTER

5.2.1. FÖR KUNDER

Vi sätter Dig i kontakt med relevanta Registrerade Handlare 

När du registrerar dig på Vår webbplats kommer vi att föra vidare din begäran till en eller flera Registrerade Handlare. I vissa fall kan vi få Dina förfrågningar om offert från vårt Partnernätverk (Offerter).

Efter Offert-förfrågan kan vi bekräfta din begäran (Behörighet). Detta kan involvera ett element av automatiserad beslutsfattande. Ibland kan vi automatiskt utvärdera dina produktpreferenser och föra din begäran vidare till lämplig Registrerad Handlare. Du harrätt att invända mot sådant automatiserat beslutsfattande och du kan göra det genom att kontakta oss.  

Vi kan även kontakta dig via telefon, SMS, e-post eller via en chattfunktion för att bekräfta vissa Uppgifter eller produktkrav (Uppföljning). 

De Registrerade Handlare, efter att ha mottagit dina Personuppgifter, agerar som ‘Personuppgiftsansvariga’, så vill du veta hur dessa Registrerade Handlare behandlar dina Uppgifter ska du ta dig tid attläsa deras integritetspolicy. De kan kontakta dig via telefon, SMS eller e-post.Observera att vissa av Våra Registrerade Handlare använder lokala tjänstleverantörer (“Personuppgiftsbiträd”) för att utföra specifika tjänster i ditt område.

Vi kan även kontakta dig för att fråga om din upplevelse med användningen av Vår webbplats och Tjänst samt kontakten med Våra Registrerade Handlare som vi satt dig i kontakt med (Omdöme och kundnöjdhet).

Vi kan ibland kontakta dig om att delta i undersökningar för att höra mer om din erfarenhet av oss och våra affärspartners. Undersökningen kan be om vissa uppgifter (som kön, ålder och plats) för statistisk analys, tjänste- eller produktrelaterade frågor (som om du gjorde ett köp efter en offertförfrågan) eller allmänna åsikter (som vad du tycker om statliga satsningar). Vi gör detta för att förbättra vår tjänst och i marknadsundersökningssyfte (inklusive marknadsföring). Du kan alltid avregistrera dig (invända) från att ta emot dessa e-postmeddelanden (Undersökning).

5.2.2. FÖR AFFÄRSPARTNER 

Vi sätter dig i kontakt med relevanta Kunder (Tjänst): För att registera dig som Registrerad Handlare eller Partner måste du fylla i och skicka in vårt registreringsformulär eller bli registrerad av oss. Efter att ett konto har skapats får du tillgång till Våra Tjänster.

5.3. VÅRA MARKNADSFÖRINGS-, ANALYS- OCH WEBBPLATSAKTIVITETER 

Vi kan skicka meddelande till Dig om andra erbjudanden (Newsletter):  När Du använder Vår webbplats vill vi gärna kontakta dig via e-post, sms eller telefon angående liknande produkter och tjänster som du visat intresse för och som vi tror att du kan gilla. Du kan alltid avregistrera dig från att motta dessa e-postmeddelanden, sms eller telefonsamtal och då kommer vi inte att kontakta dig igen.

Vi kan skapa anpassade och liknande målgrupper (Anpassade målgrupper): Vi arbetar med Facebook, Google och andra plattformar (“Plattformar”) för att nå dig med annonser från andra erbjudanden eller för att skapa liknande målgrupper eller anpassade målgrupper. Data samlas in och pseudonymiseras av Plattformarna och du kan alltid motsätta dig denna aktivitet genom att skicka ett e-postmeddelanden eller genom att till exempel använda cookie-inställningar längst ned på alla sidor på Vår webbplats.

Vi kan använda automatiserad beslutsfattande och profilering (Profilering): Vi kan analysera dina Personuppgifter för att skapa individuella profiler, som även inkluderar insamling och (statistisk) analys av Data. Individuell profilering används för att förutsäga framtida intressen och erbjuda dig erbjudanden som är relevanta och intressanta för dig. Profilering baseras på de Data du har tillhandahållit oss genom kontaktformuläret och på ditt beteende när du surfar på internet. Du har rätt att motsätta dig profilering genom att skicka ett e-postmeddelanden. 

Vi kan använda tekniska Data (Webbplatsoperationer och Analyser): Vi samlar in denna Data för att anpassa Våra Tjänster till att passa dina behov och bättre passa strukturen, navigeringen och innehållet på webbplatsen. Detta underlättar ditt surfande, lagrar dina preferenser och gör interaktionen mellan dig och webbplatsen snabbare och enklare. Vi placerar även kakor för att tillhandahålla dig personligt anpassad reklam. Du finner mer information om detta i Vår cookiepolicy. 

Vi kan använda företagsinformation och omdömen (Företagsinformation och Omdömen): Vi kan behandla Data som du har publicerat på Vår webbplats eller genom Våra Tjänster, inklusive affärsposter och omdömen. Informationen kan behandlas i syfte att underlätta sådan publicering och administrering av Vår webbplats och Tjänster. 

6. Vem delar vi dina Uppgifter med 

Vi delar dina Uppgifter på följande sätt:

  • Våra kontor: Vi kan dela dina Uppgifter med våra registrerade kontor för att svara på en förfrågan eller för att tillhandahålla och utveckla Vår Tjänst. Du kan hitta företagen som ägs och drivs av oss på Vår webbplats https://leads.io/
  • Våra tjänstleverantörer: Vi arbetar med olika tjänstleverantörer som behandlar Data åt oss (“Personuppgiftsbiträde”). Dessa inkluderar, till exempel leverantörer av molnlagring, betalningstjänster, teletjänstcentraler eller leverantörer av webbplatsanalyser eller marknadsföringsverktyg.
  • Våra Affärspartner: För att tillhandahålla Vår Tjänst till dig delar vi dina Data med Affärspartner så att du kan få ett kostnadsförslag för deras produkter eller tjänster
  • Professionella rådgivare, försäkringsgivare: Vi kan yppa dina Data till Våra försäkringsgivare och/eller professionella rådgivare i den utsträckning det är skäligen nödvändigt i syfte att få eller upprätthålla försäkringstäckning, riskhantering, få professionella råd eller för att fastställa, utöva eller försvara rättsanspråk, vare sig det sker i domstol eller i en administrativ process eller process utanför domstolarna.
  • Myndigheter och domstolar: Vi kan dela dina Data om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller på order av en offentlig myndighet eller domstol.

7. Internationell överföring av dina Data

Personuppgifter inom EU är skyddade av Dataskyddslagar, nämligen GDPR, men andra länder uppfyller inte nödvändigtvis samma sekretesstandarder. För att tillhandahålla Tjänsten till dig kan vi behöva överföra vissa av dina Uppgifter utanför EES-området (vilket avser alla EU-länder inklusive Norge, Island och Liechtenstein) enligt förfarandet som nämns i Kapitel V av GDPR eftersom några av Våra servrar kan finnas i USA eller andra områden utanför EES.

Vi kan även använda tjänstleverantörer (“Personuppgiftsbiträden”) baserade utanför EES för att hjälpa oss att tillhandahålla Våra webbplatser och Tjänster till dig (till exempel, plattformsleverantörer som hjälper oss att leverera Tjänster eller reklam) och det innebär att vi kan överföra din information till tjänstleverantörer utanför EES i syfte att tillhandahålla Våra appar, reklam och Tjänster till dig.

Genom att använda Vår webbplats eller Våra Tjänster eller genom att interagera med oss på de sätt som beskrivs i den här Sekretesspolicyn godkänner du att din information överförs utanför EES under de omständigheter som beskrivs i Vår Sekretesspolicy. Om du inte vill att din information ska överföras utanför EES bör Du inte använda Vår webbplats eller Våra Tjänster. 

8. Lagring och kvarhållning av dina Data

Vi kommer att behålla dina Personuppgifter så länge Vår affärsrelation varar och efteråt så länge som det krävs och är relevant för Våra rättmätiga affärsändamål, i enlighet med Leads.io:s datakvarhållningspolicy eller enligt vad som för övrigt tillåts av gällande lagar och bestämmelser. När vi inte längre behöver Dina Personuppgifter kommer vi att göra oss av med dem på ett säkert sätt (utan att meddela dig).

9. Säkerhet

Vi implementerar rimliga säkerhetsåtgärder för att skydda informationen från förlust, missbruk, manipulering eller förstörelse. Men då ingen överföringsmetod över internet eller elektronisk lagringsmetod är 100 % säker finns det en väldigt liten chans att informationen vi samlar in från dig kan äventyras. Om du tror att någon information har äventyrats ber vi dig kontakta oss i enlighet med avsnittet Kontakta oss. Om vi får vetskap om ett säkerhetssystemsintrång kommer vi att informera dig och myndigheterna om det som hänt i enlighet med bestämmelserna i gällande lag. 

10. Lagliga grunder för behandling

Enligt GDPR är ‘Personuppgiftsansvariga’ tvungna att ha en giltig rättmätig grund för varje behandlingsaktivitet de utför. Tabellen nedan fastställer Vår rättmätiga grund för varje behandlingsaktivitet.

Lagliga grunder för Leads.io

  • Informationsförfrågningar: Artikel 6 (1) (b) - Utförande av kontrakt
  • Tillhandahållande av Tjänst: Artikel 6 (1) (b) - Utförande av kontrakt. Vi överför till exempel dina uppgifter och kopplar samman dig med affärspartners så att du kan få de begärda offerterna
  • Marknadsföring (som nyhetsbrev): Artikel 6 (1) (a) - Samtycke
  • Granskning och kundnöjdhet: Artikel 6 (1) (b) - Fullgörande av avtal.
  • Undersökning: Artikel 6 (1) (f) – Berättigat intresse.
  • För att skapa anpassade och liknande målgrupper: Artikel 6 (1) (f) - Rättmätigt intresse
  • Automatiserade beslut och profilering: Artikel 6 (1)(a) eller (f) – Samtycke eller legitimt intresse 
  • Företagsinformation och Omdömen: Artikel 6 (1) (a) – Samtycke
  • Användning av teknisk information (Webbplats och analys): Artikel 6 (1)(a) eller (f) – Samtycke eller legitimt intresse
  • Uppfyllande av laglig förpliktelse: Artikel 6 (1) (c) - Laglig förpliktelse

Affärspartners rättsliga grunder

Efter att ha mottagit dina uppgifter fungerar affärspartner som oberoende (nya) "personuppgiftsansvariga" för dina uppgifter. För att fortsatt behandla dina uppgifter efter överföring av Leads.io (till exempel kontakta dig via telefon, SMS eller e-post baserat på din offertförfrågan) behöver de också en rättslig grund. Detta kan vara samtycke, avtal eller berättigat intresse baserat på deras eget val. Du hittar mer information om hur affärspartners behandlar dina uppgifter i deras integritetspolicy och villkor.

11. Dina sekretessrättigheter

Om du är baserad inom EES eller inom en annan jurisdiktion med liknande Dataskyddslagar har du under vissa omständigheter följande rättigheter:

  • Rätt till åtkomst: Rätten att få veta hur vi använder din information och få åtkomst till din information;
  • Rätt till korrigering: Rätt att få din information korrigerad. Om vi har information om dig som inte är korrekt eller om du har gjort några ändringar i dina Uppgifter bör du meddela Oss så att vi kan hålla Våra register korrekta och uppdaterade;

Rätt till radering och begränsning: Rätten att få din information raderad eller begränsa behandlingen av den.;

  • Rätt till dataportabilitet: Rätten att få informationen du tillhandahåller oss på automatiserad basis skickad till dig i ett strukturerat, vanligt förekommande och maskinläsbart format, eller skickad direkt till ett annat företag, i de fall det är tekniskt möjligt;  
  • Rätt till motsättning: Rätten att motsätta dig behandlingen av din information, t.ex. för ändamål av direkt marknadsföring;
  • Rätt att dra tillbaka samtycke: I de fall behandlingen av din information är grundad på ditt samtycke har du rätt att dra tillbaka detta samtycke underställt lagliga begränsningar eller avtalsbegränsningar. Om du drar tillbaka till samtycke att använda din personliga information för ändamål som fastställts i Vår sekretesspolicy kan det hända att vi inte kan tillhandahålla dig åtkomst till hela eller delar av Våra webbplatser och Tjänster;
  • Rättighet i samband med automatiserat beslutsfattande och profilering:Rätten att motsätta dig beslut som grundats på den automatiserade behandlingen av dina Personuppgifter, inklusive profilering; 
  • Rätt att anföra klagomål:Rätten att anföra klagomål till tillsynsmyndigheten som ansvarar för dataskyddsärenden (t.ex., i Integritetsskyddsmyndigheten - "IMY”). Du finner en bra översikt över EU:s dataskyddsmyndigheter via webbplatsen för Europeiska dataskyddsstyrelsen. Om du är baserad utanför Europa kan du besöka webbplatsen för Global Privacy Enforcement Network. 

12. Kontakt

För mer information om Vår Sekretesspolicy eller Vår behandling av Data om dig eller om du har frågor om dina rättigheter enligt lokala lagar, hur du uppdaterar ditt register eller hur du får en kopia av information som vi har om dig eller för att utöva någon av de rättigheterna som användarna har enligt GDPR kan du kontakta oss:

Leads.io
Juridiska avdelningen
Nieuwe Steen 27
1625 HV, Hoorn
Nederländerna

Online:

Du kan kontakta oss via e-post på [email protected]

Om du vill kontakta ett av Våra lokala kontor via telefon kan du göra det via https://leads.io/