Jämför pris och offerter på solceller
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll 1 formulär och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar dig bäst
Kostnadsfritt
Kostnadsfritt
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Byggahus
Svd
Expressen
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 november 2021

Så får du de bästa offerterna på solceller

Hur gör jag för att ansöka om offert på solceller?

Beställ offerter på solcellerSolceller är inget nytt fenomen, men något som växt explosionsartat under de senaste 10 åren. Vi har gått från totalt installerad effekt i Sverige på 10,76 MW år 2010, till 425,73 MW 2018. Det är en ökning med hela 3 856 % på 10 år.

Prisutvecklingen är något som verkligen dragit på denna tillväxt, då priset på solcellerna sjunkit med över 90 % sedan 2004. Detta med de avdrag som finns har gjort solceller till en lukrativ investering.

Är du redan nu redo att leva en mer hållbar livsstil? Vi på GreenMatch finns till för att göra det lättare för dig. Via oss får du kontakt med solcellsleverantörer som kan ge dig offerter på solceller.

  • Du får upp till 4 offerter skräddarsydda utifrån dina behov
  • Vår tjänst är helt gratis och utan förpliktelser
  • Du slipper leta reda på företag - vi gör det åt dig!
  • konkurrenskraftiga priser genom att sätta företagen i konkurrens med varandra

Så här går det till när du använder vår offerttjänst:

  1. Du fyller i formuläret ovan och ber om offerter.
  2. Vi kontaktar dig för några kompletterande uppgifter. Vi använder dina uppgifter för att matcha dig med relevanta installatörer.
  3. Installatörerna kontaktar dig för att ge dig skräddarsydda offerter.
Beställ skräddarsydda offerter på solceller

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

1. Vad är din årliga elförbrukning?

Vad betalar du per kWh inkl. skatter och elnätsavgift?

Vad är din årliga elförbrukning i kWh?

Svaret på första frågan tillsammans med din beräknade årliga elförbrukning talar om vad du idag betalar för el per år. Beroende på hur stor solcellsanläggning du planerar att installera, kan du spara olika mycket på dina elkostnader.

Vem är din elnätsleverantör?

Investerar du i en större anläggning kan du eventuellt sälja överskottselen till det allmänna elnätet. Beroende på din elnätsleverantör, kan du få ett visst pris för varje såld kilowatt. Vissa elnätsbolag är mer generösa än andra vad gäller prissättning, kolla med ditt elnätsbolag vad som gäller.

2. Var ska du installera solcellerna?

Ska solcellerna installeras på ett hus? Isåfall vad för typ av hus?

Har du tänkt att montera solcellerna direkt på hustaket, garage eller förrådsbyggnad? I vanliga fall installeras solcellerna på hustaket. Det går dock oftast utmärkt att placera anläggningen på garage och förråd också, så länge byggnaden och taket kan hantera tyngden. Installatören kan hjälpa dig med detta om du känner dig osäker.

Vilka väderstreck vetter taket mot?

För störst effekt ska taket vara riktat mot söder. Små variationer påverkar inte upptagningsförmågan för solenergin nämnvärt, men om taket ligger direkt mot norr, minskar potentiella solenergin drastiskt.

Vad är lutningen på taket?

Lutningen påverkar också hur hög solinstrålningen på solcellerna blir. För optimal solinstrålning bör solcellerna ha en lutning på 35-45 grader. Skulle ditt hus ha en annan lutning går det alltid att vinkla solcellerna. Sedan 2018 är solceller bygglovsbefriade, så länge de följer fasaden. Men för att installera solceller som inte följer fasaden (vinklade) krävs det bygglov.

Hur stort är taket?

Takets storlek står i direkt relation med hur många kW solceller som kan installeras. Solpanelerna för en anläggning på 5 kW tar upp runt 30 kvadratmeter.

Vilken typ av tak ska solcellerna installeras på?

Materialet på taket kan även påverka priset på solcellsanläggningen då det krävs olika ställningar. Även viktigt att veta då vissa installatörer inte jobbar med alla sorters hustak.

3. Hur många kW vill du installera?

Beroende på svaret du ger på ovanstående frågor kan antalet kW du kan och vill installera variera. Hur många kW du installerar påverkar direkt hur mycket el du kommer producera. Exakt hur mycket kW som lönar sig mest beror på dina förutsättningar.

För snabbast återbetalning vill du kunna använda så mycket som möjligt av elen du producerar själv. Att bygga en stor anläggning för att sälja vidare en större del av elen är oftast mindre lönsamt som privatperson. Vid solceller till företag kan det dock vara en helt annan historia.

Är du osäker på hur mycket kW du ska producera kan installatörerna hjälpa dig med beslutet. De kan sina saker och kan därmed hjälpa dig hitta en solcellsanläggning som passar dina behov!

4. Ta in och jämför offerter på solceller från flera företag.

Priset på solceller kan skilja sig rätt mycket leverantörer emellan. Du bör därför alltid jämföra offerter från flera installatörer. Energimyndigheten rekommenderar att du jämför offerter på solceller från minst 3 olika företag.

Och det är just det vår tjänst hjälper dig med. På GreenMatch kan du få skräddarsydda offerter från upp till 4 företag - helt gratis! Du ansöker om offerter genom att klicka på knappen nedan och fylla i formuläret. Vi kontaktar dig sedan för kompletterande offerter, vi matchar dig därefter med installatörer och leverantörer i ditt område som kommer kontakta dig för att ge sina offerter.

Beställ offerter på solceller

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Timmy Biedron
Skriven av Timmy Biedron, Skribent

Jag har jobbat med att skriva innehåll för Greenmatch sedan Januari 2018. Som skribent för Greenmatch har jag samlat på mig så mycket information om förnybara energikällor som möjligt. Vi strävar efter att skapa det bästa underlaget där ute för att underlätta våra läsares beslutsfattande.