Spara tusentals kronor per år på dina energiräkningar genom att installera solpaneler!
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Svara på dessa enkla frågor så hittar vi de BÄSTA priserna åt dig
Spara timmar av researcharbete
Spara timmar av researcharbete

Få upp till 4 offerter genom att bara fylla i 1 kort formulär

Spara upp till 6000 kronor per år
Spara upp till 6000 kronor per år

Sänk dina energiräkningar genom att installera solpaneler

Rädda planeten
Rädda planeten

Vi har hjälpt över 500 000 husägare med att minska sina klimatavtryck

Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 10 april 2024

Så får du de bästa offerterna på solceller

Beställ offerter på solceller

Solceller är en trend som är här för att stanna. Solcellerna utvecklas hela tiden och blir billigare och allt mer populära för varje år. Vi i Sverige har gått från total installerad effekt på 140 MW 2016 till hela 2400 MW (eller 2,4 Gigawatt) 2022 enligt Energimyndigheten.

Samtidigt som tillväxten av solceller har ökat, så har priset sjunkit med över 90 % sedan 2004. Detta i samband med de tillgängliga avdragen har gjort solceller till en lockande och lukrativ investering. Vill du veta mer om de bästa modellerna på marknaden? Se vårt solceller bäst i test eller är du redan nu intresserad av att installera solpaneler?

Vill du leva en mer hållbar livsstil och samtidigt ta kontroll över dina elräkningar? Vill du få svar på frågan: Vad kostar solpaneler? Vi på GreenMatch finns till för att göra det lättare för dig. Du slipper att tillbringa otaliga timmar med att själv kontakta installatörer och beställa offerter. Via oss får du kontakt med solcellsleverantörer som kan ge dig gratis offerter på solceller. 50 000 smarta svenskar har redan använt sig av vår offerttjänst och sparat både tid och kraft. Klicka bara på knappen nedanför och fyll i formuläret på under en minut!

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
  • Offerter från lokala installatörer
  • 100 % gratis och utan förpliktelser
  • Spara upp till 6000 kr per år
FÅ OFFERTER NU

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

1. Vad är din årliga elförbrukning?

Vad betalar du per kWh inklusive skatter och elnätsavgift?

Vad är din årliga elförbrukning i kWh?

Svaret på första frågan tillsammans med din beräknade årliga elförbrukning talar om vad du idag betalar för el per år. Beroende på hur stor solcellsanläggning du planerar att installera så kan du spara olika mycket på dina elkostnader. Läs mer om solceller produktion per månad.

Vilken är din elnätsleverantör?

Investerar du i en större anläggning kan du sälja överskottselen till det allmänna elnätet. Beroende på din elnätsleverantör, kan du få ett visst pris för varje såld kilowatt. Vissa elnätsbolag är mer generösa än andra vad gäller prissättning, kolla med ditt elnätsbolag vad som gäller.

Du vet väl att du kan få skattereduktion på såld el?

Du kan även få skattereduktion på 60 öre per kWh, förutsatt att du har skatt att kvitta mot. Du kan max få 18 000 kronor per år (30 000 kWh gånger 30 öre).

2. På vilken typ av hus ska du installera solcellerna?

Ska solcellerna installeras på ett hus? Isåfall, vad för typ av hus har du?

Har du tänkt att montera solcellerna direkt på hustaket, garaget eller en förrådsbyggnad? I vanliga fall installeras solceller på tak. Det går oftast utmärkt att placera anläggningen på garage och förråd, så länge byggnaden och taket kan hantera tyngden. Solcellerna kan även monteras på marken, så kallade markmonterade solceller. Rådgör gärna med installatören hur och var du önskar placera dina solceller.

Vilka väderstreck vetter taket mot?

För störst effekt ska taket vara riktat mot söder. Små variationer påverkar inte upptagningsförmågan för solenergin nämnvärt, men om taket ligger direkt mot norr minskar solinstrålningen drastiskt.

Vad är lutningen på taket?

Lutningen påverkar också hur hög solinstrålningen på solcellerna blir. För optimal solinstrålning bör solcellerna ha en lutning på 35-45 grader. Skulle ditt hus ha en annan lutning går det alltid att vinkla solcellerna. Sedan 2018 är solceller bygglovsbefriade, så länge de följer fasaden. Men för att installera vinklade solceller som inte följer fasaden krävs det bygglov.

Hur stort är taket?

Takets storlek står i direkt relation med hur många kW solceller som kan installeras. Solpanelerna för en anläggning på 5 kW tar upp runt 30 kvadratmeter.

Vilken typ av tak ska solcellerna installeras på?

Materialet på taket kan även påverka priset på solcellsanläggningen då det krävs olika ställningar. Detta är viktigt att veta då vissa installatörer inte jobbar med alla sorters hustak. Så tänk på att ange till installatören om du har eternittak, plåttak, takpapp, takskiffer eller takshingel eller sedumtak (grönt tak).

3. Hur många kW vill du installera?

Hur många kW du kan och vill installera beror på svaren på ovanstående frågor. Antalet kW du installerar påverkar direkt hur mycket el som produceras. Exakt hur mycket kW som lönar sig mest beror på dina förutsättningar. Med vår solcellskalkylator kan du räkna på lönsamheten med solceller för dig och dina förutsättningar.

För snabbast återbetalning vill du kunna använda så mycket som möjligt av elen du producerar själv. Att bygga en stor anläggning för att sälja vidare en större del av elen är oftast mindre lönsamt som privatperson. Vid solceller till företag kan det dock vara en helt annan historia.

Är du osäker på hur mycket kW du ska producera kan installatörerna hjälpa dig med beslutet. De kan sina saker och kan därmed hjälpa dig hitta en solcellsanläggning som passar dina behov!

4. Hur jämför du offerter på solceller från flera företag för att få bästa pris?

Priset på solceller kan skilja sig mycket mellan olika installatörer. Du bör därför alltid jämföra offerter från flera installatörer. Energimyndigheten rekommenderar att du jämför offerter på solceller från minst 3 olika företag.

Och det är just det vår tjänst hjälper dig med. På GreenMatch kan du få skräddarsydda offerter från lokala installatörer – helt gratis och utan bindning! Du slipper att själv tillbringa timmar med att ringa eller mejla runt till olika installatörer. De vet att de konkurrerar om dig som kund så de ger dig bra erbjudanden. Du ansöker enkelt och snabbt om offerter genom att klicka på knappen nedan och fylla i formuläret på under en minut!

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
  • Offerter från lokala installatörer
  • 100 % gratis och utan förpliktelser
  • Spara upp till 6000 kr per år
FÅ OFFERTER NU

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till 4 offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner