Spara tusentals kronor per år på dina energiräkningar genom att installera solpaneler!
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Svara på dessa enkla frågor så hittar vi de BÄSTA priserna åt dig
Spara timmar av researcharbete
Spara timmar av researcharbete

Få upp till 4 offerter genom att bara fylla i 1 kort formulär

Spara upp till 19 500 kronor per år
Spara upp till 19 500 kronor per år

Sänk dina energiräkningar genom att installera solpaneler

Rädda planeten
Rädda planeten

Vi har hjälpt över 500 000 husägare med att minska sina klimatavtryck

Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 24 september 2024

Jämför solcellsofferter online snabbt: En komplett guide 2024

Få 4 gratis offerter på solceller
  • Genom att jämföra flera offerter på solpaneler kan du få de bästa solpanelerna som är skräddarsydda för dina omständigheter.
  • En omfattande solpanelsoffert bör innehålla systemdetaljer, kostnader, energiproduktion och garantier. Se upp för orealistiska löften, dolda avgifter, brist på transparens, tvivelaktiga referenser och obeprövad teknik.
  • Vår tjänst är gratis och utan förpliktelser - du får kontakt med upp till 4 certifierade solpanelsinstallatörer nära dig på nolltid.

Nyhet september 2024: Regeringen föreslår sänkt skattereduktion för solceller
  • Det gröna avdraget på solceller planeras sänkas från 20% till 15% (från 1 juli 2025).
  • ”60-öringen” planeras tas bort helt (från 1 januari 2026).
  • Batteriavdraget på 50% förblir oförändrat.
  • Vi kommer att uppdatera informationen i december om förslaget går igenom eller inte.

 

Under tiden kan du läsa mer om de nuvarande villkoren för skattereduktion för solceller.

Energimyndigheten rekommenderar att du jämför offerter på solceller från minst tre olika företag. Genom Greenmatch kan du få upp till 4 gratis offerter utan förpliktelser. Här kan du läsa vad du bör tänka på och vad du ska förvänta dig när du beställer offerter på solceller.

Om du enkelt vill få offerter på solpaneler - klicka bara på knappen nedan och fyll i vårt enkla formulär. Du kommer att få upp till 4 gratis offerter utan förpliktelser. Du slipper lägga ner timmar med arbete med att själv kontakta installatörer. Fyll bara i vårt enkla formulär och låt oss göra jobbet istället.

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
  • Offerter från lokala installatörer
  • 100 % gratis och utan förpliktelser
  • Spara upp till 19 500 kr per år

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

Vad ingår i en solcellsoffert?

När du vill installera solpaneler är det en bra idé att jämföra flera erbjudanden. Vad består egentligen en offert av?

En omfattande solpanelsoffert bör innehålla en detaljerad beskrivning av det föreslagna systemet, inklusive paneler, kostnader och prestanda. Bilden nedan ger en bild av de viktigaste delarna att hålla utkik efter i en solpanelsoffert.

Saker en solcellsoffert ska innehålla

En omfattande solpanelsoffert bör innehålla följande viktiga detaljer:

  • Systemdetaljer: Det föreslagna solpanelsystemet, inklusive antalet solpaneler och hur de är placerade, panelens märke och modell samt information om de material som används.
  • Kostnadsfördelning: En detaljerad uppdelning av de beräknade kostnaderna för solpanelsystemet, så att husägare kan förstå var pengarna spenderas.
  • Energiproduktion: Uppskattningar av systemets förväntade energiproduktion och potentiella besparingar på elräkningarna.
  • Garanti: Information om garantin för solpaneler, växelriktare och andra komponenter, samt eventuella underhålls- eller serviceavtal.

Det kommer att finnas skillnader i vad offerten kommer att innehålla beroende på om du begär offerter för solceller på tak eller markmonterade solceller.

För markmonterade solceller är själva ställningen som står på marken en extra komponent som tillkommer och medför merkostnader.

Hur hittar jag den bästa offerten för solceller?

När du får flera solcellsofferter och försöker jämföra dem, hur tar du reda på vilken offert som är bäst? 

Det viktigaste faktorn att jämföra på offerterna är pris per kW. Priset per kW är en viktig faktor, eftersom det ger en tydlig och jämförbar måttstock för kostnadseffektiviteten hos olika solcellsanläggningar oavsett storlek och omfattning. Du kan läsa mer om prissättning här: Vad kostar solpaneler?

Du bör också se över vilket märke, vilken modell och prestanda solpanelerna har. Om du vill läsa mer om de bästa solcellerna så kan du läsa mer om dem i vår artikel här: solceller bäst i test.

En annan viktig faktor att jämföra bland solceller är garantin. Den kan skilja sig ganska mycket mellan olika tillverkare.

När du har bestämt dig för en installatör som ger en bra produkt till ett bra pris, så är det bara att fortsätta installationsprocessen.

Vad bör du veta innan du tar in offerter på solpaneler i Sverige?

Några av de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till innan du begär offerter på solpaneler inkluderar:

  • Kostnader: Kostnaderna för solpaneler ligger i allmänhet mellan 112 000 - 250 000 kr. Det genomsnittliga 10kW solpanelsystemet, till exempel, kostar cirka 195 000 kr.
  • Elförbrukning: Om du vet hur mycket el du använder kan du lättare avgöra storleken på och kostnaden för det solpanelsystem du behöver. Här kan du läsa mer om produktionen av solel per månad: solceller produktion per månad.
  • Tak: Inte alla tak är lämpliga för solpaneler - ditt tak måste vara vänt mot solen och ha tillräckligt med utrymme. Nästan alla tak kan dock fungera, utom de som vetter mot norr eller är kraftigt skuggade av träd.
  • Solcellsbidrag: Du får skattereduktion på 20 % med det gröna avdraget när du köper solceller tillsammans med installationen. Du behöver alltså inte ansöka om bidrag till solceller 2024, utan får avdrag direkt på fakturan. Du kan inte få det gröna avdraget på BARA solpanelerna eller BARA installationen - avdraget gäller bara på paketpris med solpaneler och installation. På solcellsbatterier är det hela 50 %. Du kan även få skattereduktion på 60 öre per kWh när du säljer solel. Du kan max få 18 000 kronor per år (30 000 kWh gånger 30 öre).
Info 10 kW solceller
För ett genomsnittligt hushåll räcker det i allmänhet med ett solpanelsystem på 10 kW, som kostar 195 000 kr i genomsnitt. Detta system har en återbetalningstid på cirka 12 år och totala besparingar efter 25 år på cirka 325 000 kr. Använd gärna vår solcellskalkylator för att beräkna besparingarna utifrån dina förutsättningar.

Att få skräddarsydda solpanelsofferter är avgörande, eftersom faktorer som systemstorlek, paneltyp och installationskomplexitet kan påverka den slutliga kostnaden och besparingarna. Solpanelsofferter hjälper husägare att fatta ett välgrundat beslut om genomförbarheten och kostnadseffektiviteten i att installera solenergi på sin fastighet.

Intresserad av solceller? Vi kan hjälpa dig att få det bästa erbjudandet!

Slösa inte timmar på att kontakta installatörer själv. Fyll bara i vårt formulär på en minut så gör vi resten.

Vi kopplar ihop dig med upp till 4 pålitliga installatörer nära dig för kostnadsfria offerter utan förpliktelser.

Klicka nedan för att komma igång.

Hitta ditt bästa erbjudande
Jämför snabbt 4 gratis offerter
  • Offerter från lokala installatörer
  • 100 % gratis och utan förpliktelser
  • Spara upp till 19 500 kr per år

Det tar bara 30 sekunder

Earth globe icon
Optimera ditt hem och hjälp till med att rädda planeten
Earth globe icon
Ring oss för att få offerter
Vi ger dig vårt bästa erbjudande

Vanliga frågor om jämförelse av solcellsofferter