Beställ offerter på solceller
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Solceller - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 20. februari 2020

Så får du de bästa offerterna på solceller

Hur gör jag för att ansöka om offert på solceller?

Hur mycket el ger min offert på solceller?

Har du funderat på att skaffa solceller men insett att det rör sig om en stor investeringskostnad? Då är du inte ensam. Många tycker att det är alltför dyrt att installera solceller. Pris på ett solcellspaket kan dock variera mycket. Återbetalningstiden är visserligen lång, men i denna artikel får du veta hur du kan gå tillväga för att välja den bästa offerten på solceller och hitta de bästa solcellerna.

Solceller eller solpaneler behöver inte vara så dyrt i längden längre. Eftersom du kan sälja överskottsenergin, samt få antingen bidrag eller avdrag på totalkostnaden av solceller, så minskar kostnaderna allt eftersom. 

Solceller avger inga utsläpp och bidrar inte till klimatpåverkan under drifttiden heller. Däremot avger produktionen av solceller en viss mängd utsläpp. Under sommarhalvåret kan 20 kvadratmeter yta solceller vanligen täcka elbehovet för en medelstor villa. Även under molniga dagar produceras en viss mängd el, men ändå är det många som tvekar inför huruvida solceller är en klok investering.

Priserna på solceller minskar för varje år som går, men ännu får du räkna med omkring 20 000 kronor per installerad kilowatt, beroende på typ av solcell och monteringskostnader. Hur mycket el får man ut av sin anläggning? Solinstrålningen i Sverige ligger mellan 800 och 1100 kWh per installerad kilowatt och år. Om du installerar solceller med en effekt om 5 kW på ditt tak rakt mot söder så kan du få ut omkring 4 600 kWh varje år.

Behöver du offerter på en solcellsanläggning kan du fylla i formuläret högst upp till höger eller trycka på knappen nedan.

Beställ offerter här Det tar bara 1 minut

Tänk på detta innan du beställer en offert på solceller

1. Vad är din årliga elförbrukning?

Innan du köper solceller, bör du fråga dig själv hur mycket el ditt hushåll förbrukar varje år? Räkna på hur mycket som går till värme och vad som går till hushållsel. Finns det besparingar att göra någonstans? Om ditt hus idag är dåligt isolerad och värms upp med direktverkande el, finns det stora pengar att spara genom att tilläggsisolera huset och investera i en lämplig värmepump.

  • Kan du minska din årliga elförbrukning?
  • Har ditt hus ett modernt värmesystem och god isolering?

Dessa frågor bör besvaras för att du ska kunna räkna ut hur stor ditt hushålls energiförbrukning är varje år. Du kan läsa mer om specifika kostnader för installationen i artikeln om "Vad är kostnaden för installation av solceller?". 

2. Vilket vädersträck vetter ditt tak mot?

Har du tänkt att montera solcellerna direkt på hustaket, garage eller förrådsbyggnad? Detta fungerar ofta utmärkt, med reservationen att taket bör vara riktat mot syd eller syd-väst. Små variationer påverkar inte upptagningsförmågan för solenergin nämnvärt, men om taket ligger direkt mot öst eller norr, så blir det svårt för solcellerna att få en resonabel återbetalningstid.

  • Vilka vädersträck vetter taket mot?
  • Vilket är gradlutningen på taket?
  • Vilket material är taket av?
  • Hur stort är taket?

Dessa tre frågor kommer de flesta leverantörer av solceller fråga dig. Varför vädersträcket har betydelse, har vi redan behandlat. Gradlutningen påverkar också hur hög solinstrålningen på solcellerna blir.

Ju högre gradlutningen är, desto mer vertikalt placerade kommer också solcellerna att bli, vilket gör att solinstrålningen om sommaren kan komma att minska beroende på kompassriktningen. På vissa ställen i Sverige är solcellerna som mest effektiva i mars och april, vilken beror på att snön reflekterar och skapar energi.

3. Hur lång blir återbetalningstiden på solcellerna?

Det är enkelt att ansöka om en offert på solceller. Du kan göra det här på vår hemsida, det underlättar om du är medveten om årlig elförbrukning och husets konstruktion. För att beräkna hur lång tid det tar att återbetala solcellerna (innan du börjar tjäna pengar på att producera egen el) finns det några frågor som ska besvaras:

  • Vad betalar du per kWh inkl. skatter och elnätsavgift?
  • Vem är din elnätsleverantör?

Första frågan tillsammans med din beräknade årliga elförbrukning talar om vad du idag betalar för el per år. Beroende på hur stor solcellsanläggning du planerar att installera, kanske du eventuellt vill sälja överskottselen på det allmänna elnätet. Beroende på din elnätsleverantör, kan du få ett visst pris för varje såld kilowatt.

Vissa elnätsbolag är mer generösa än andra, du får helt enkelt höra med ditt elnätsbolag vad som gäller.

Hur gör jag för att ansöka om offert på solceller?

Om du ska sälja överskottsel, ska du kontakta ditt elnätsbolag för att anmäla att du kommer ansluta solceller till elförsörjningen för din villa. Var också uppmärksam på att du eventuellt måste ansöka om bygglov för att montera solceller på taket. Detta gäller främst i tätbebyggda områden, eller planritade kvarter, där tanken är att byggnaderna ska ha ett unisont utseende.

Beställ upp till 4 offerter på solceller i formuläret ovan på sidan. Vi kontaktar dig först och sen kontaktar våra samarbetspartners dig med offertförslag för att du ska kunna jämföra och välja det alternativ som passar dig bäst. Det är helt gratis och medför inga förpliktelser.

Beställ offerter på solceller Det tar bara 1 minut
Skriven av Timmy Biedron Skribent Jag har jobbat med att skriva innehåll för Greenmatch sedan Januari 2018. Som skribent för Greenmatch har jag samlat på mig så mycket information om förnybara energikällor som möjligt. Vi strävar efter att skapa det bästa underlaget där ute för att underlätta våra läsares beslutsfattande.
Kontakta mig: