Solceller - Jämför pris och offerter från installatörer nära dig
Begär dina gratis offerter
Beställ offerter
1/2
Omnämnda i:
Byggahus
Svd
Expressen
Senast uppdaterad: 20 april 2021

Räkna på solceller med vår solcellskalkylator

Räkna på solceller
Räkna ut

Resultat visas direkt, ingen personlig information sparas.

Observera att kalkylen är baserade på antaganden, och resultaten kan skilja sig från verkligheten.

Räkna på solceller med vår solcellskalkylator

Att räkna på solceller är inte alltid helt lätt, faktorerna att ta i beaktande är många och beräkningsmetoden kan kännas svårbegriplig. Det kan kännas avskräckande att faktiskt räkna på, och jämföra, solceller för ditt tak. Vi har därför skapat den här kalkylen för att underlätta för dig att se hur lönsamma solceller skulle kunna vara.

Du bör inte lägga alltför stor vikt på den här kalkylen (eller någon annan), och inte basera investeringen uteslutande på den. Då kalkylen är baserad på vissa generella antaganden. En installatör eller leverantör kan hjälpa med mer specifika beräkningar för hur det blir för just din solcellsanläggning. Den kan dock hjälpa dig med en antydan om lönsamhet, samt hjälpa dig förstå faktorerna som påverkar lönsamheten.

En solcellskalkyl kommer aldrig kunna ge en helt säker bild av framtiden. Under en så lång tid som en solcellsanläggning håller kan väldigt mycket förändras. Till exempel elpriset, skattelättnader och avgifter är faktorer som förändras över tid och är omöjliga att förutspå.

När du väljer en solcellsanläggning är det ju inte bara priset du ska gå efter heller. Olika solpaneler kan ju vara av olika kvalitet, degraderas olika mycket, se olika ut och kan även ha olika långa garantier, både gällande produktgaranti och effektgaranti. Ta därför också med andra faktorer än lönsamhet i beräkningen när du investerar i solceller.

Därför bör du jämföra priset per kW

Priset per installerad kW är det lättaste att använda för att jämföra olika anläggningar. Andra faktorer som presenteras i offerter kan skilja sig beroende på vilka antagande leverantörerna gör i sina uträkningar. Till exempel kan exakt samma anläggning ge olika förväntade effekt (kWh/år) beroende på vilken databas leverantören använt sig av vid beräkning. Läs mer om problematiken från Bengt Stridhs intervju i SVT.

Du kan inte heller kolla på antalet paneler, då olika märken kan ha olika mycket effekt (watt). Ja,det finns flera anledningar som gör det lättast, och mest säkert, att jämföra pris per installerad kW.

Vissa antagande i kalkylen har delvis baserats på en kalkyl skapad av Bengt Stridh i samband med energimyndigheten för Mälardalens högskola 2016.

Är du intresserad av att investera i solceller? Då kan GreenMatch hjälpa dig. Hos GreenMatch kan du få skräddarsydda offerter att jämföra från flera installatörer när dig. Vår tjänst kostar dig ingenting och är utan förpliktelser – allt du behöver göra är trycka på knappen nedan och fylla i formuläret ovan.

Fördelar med Greenmatchs tjänst

  1. Får upp till 4 skräddarsydda offerter.
  2. Konkurrenskraftiga priser genom att låta installatörer konkurrera om dig.
  3. Vi gör jobbet åt dig – du slipper leta runt efter installatörer.

Efter du fyllt i formuläret kontaktar vår kundtjänst dig för kompletterande information. De matchar sedan dig med relevanta installatörer utifrån dina behov. Installatörerna kontaktar dig sedan för att kunna ge sina offerter.

Beställ offerter på solceller

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Vanliga frågor om vår solcellskalkylator

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?