GreenMatch
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 10 maj 2022

Om GreenMatch.se

Vem är vi?

GreenMatch.se är en tjänst som erbjuder offertunderlag på gröna energikällor från leverantörer över hela landet. Genom att använda Greenmatch sparar du tid och pengar. Samtidigt som våra leverantörer konkurrerar om att ge det bästa erbjudandet till det förmånligaste priset.

Vår offerttjänst är helt kostnadsfri och medför inga förpliktelser för dig som kund.

1 1: Solceller och solcellstak kan installeras för att förse din villa med förnybar el. En solcellsanläggning på 7 kW kostar runt 120 000 kronor inklusive installation. 2 2: Solcellsbatteri kan installeras i anslutning till din solcellsanläggning för att lagra egenproducerad solel. Solcellsbatterier kostar mellan 20 000 och 100 000 kronor. 3 3: Sjövärme kan användas för att värma upp ditt hus och kranvatten. För att installera sjövärme behöver huset ligga nära ett optimalt vattendrag där kollektorslangen kan installeras på botten. 4 4: Jordvärme kan installeras i din villa för att värma upp både hus och kranvatten. En jordvärmeinstallation kostar mellan 100 000 och 150 000 kronor. 5 5: Bergvärme kan användas för att värma upp både ditt hus och kranvatten. En bergvärmeinstallation kostar mellan 110 000 och 160 000 kronor. 6 6: Luft-luftvärmepumpen tar till vara på värme i luften och omvandlar den till varmluft som i sin tur värmer upp ditt hus. En luft-luftvärmepump kostar mellan 7 000 och 30 000 kronor. 7 7: Luft-vattenvärmepumpen tar vara på den solvärme som finns i luften och omvandlar den för att värma upp både ditt hus och kranvatten. En luft-vattenvärmepump kostar mellan 90 000 och 150 000 kronor. 8 8: En laddbox är ett snabbare - och säkrare - sätt att ladda din elbil hemma. Priset ligger normalt mellan 10 000 kr och 30 000 kr inklusive installation.
GreenMatch House SE

Vårt uppdrag

Vi jobbar för att främja hållbarhet genom att erbjuda en hemsida där konsumenter som är intresserade av att byta till förnybar energi kan hitta allt de behöver. Vårt mål är att göra bytet till förnybar energi så enkelt som möjligt, därför erbjuder vi en kostnadsfri tjänst via vilken du som konsument kan få flera skräddarsydda offerter från ledande leverantörer.

Vi ger även ut klar och uppdaterad information om förnybara energiprodukter. Vi samarbetar med leverantörer runtom i hela Sverige för att kunna erbjuda en bra tjänst till våra användare.

GreenMatch - Jämför pris och kvalitet på gröna energikällor!

Hur kan vår tjänst vara kostnadsfri?

Leverantörer och installatörer runt om i Sverige har inte alltid tid och möjlighet att finnas tillgängliga online med rätt information till konsumenter. Här har vi stigit för att kunna ger dig den information som du behöver för att fatta ett välgrundat beslut.

Eftersom vi själva inte säljer värmepumpar eller solceller har vi istället valt att lyfta de kvalitativa leverantörer och installatörer som redan finns. Detta gör vi genom att ge dem möjligheten att komma i kontakt med dig som läsare för att ge dig en offert. På så sätt har vi kunnat skapa en kostnadsfri tjänst för dig som kund.

Återförsäljare av värmepumpar, solceller och grön energi är villiga att betala oss för möjligheten att konkurrera om dig som potentiell kund. GreenMatch inkomster genereras alltså av de avgifter återförsäljarna betalar för att få ge dig en offert. Denna avgift medför ingen extra kostnad för dig som användare, utan behandlas skilt med de återförsäljare vi samarbetar med.

OBS! Vi värdesätter kvalitet och samarbetar enbart med gott ansedda och certifierade återförsäljare. För GreenMatch är det viktigt att både kunder och leverantörer är nöjda med resultatet.

Sekretesspolicy

Vi bryr oss om din personliga data och integritet. Läs vår cookie och sekretesspolicy här för mer information om hur vi jobbar för att skydda din data.

Företagets samhällsansvar (CSR)

Vi på GreenMatch ser värde i att även kunna ge tillbaka till samhället. Under de tre senaste åren har vi därför valt att tilldela ett stipendium till en studerande med intresse för miljö och hållbarhet. Läs mer om vårt senaste stipendium här.

Är du intresserad av att bli vår samarbetspartner?

Vi hjälper svenska återförsäljare av förnybara energikällor att komma i kontakt med potentiella kunder. Om du är intresserad av att samarbeta med oss kan du läsa mer om det på vår sida för partners här.

Vår bildlicens

GreenMatch äger rättigheterna till alla bilder och grafiker skapade av GreenMatch. Det är tillåtet att använda, dela och kopiera dem, utan modifiering, för både kommersiellt och icke-kommersiellt bruk, förutsatt att det ges korrekt referens i form av en klickbar länk till artikeln du tagit bilden ifrån (d.v.s. inte en länk till själva bilden).

Bilderna och grafikerna får inte säljas eller omfördelas i någon form. Detta inkluderar, men är inte begränsat till; digitala kopior, stock-foton eller som utskrivet material. Du behöver ingen tillåtelse för att använda dig av bilder från GreenMatch, så länge du följer bild-policyn ovan. Du är dock alltid välkommen att kontakta oss på redaktionen@greenmatch.se om du vill använda våra bilder i en publikation.

Vad gör jag om jag hittar inkorrekt information på er hemsida?

Vi på GreenMatch strävar efter att sammanställa och presentera korrekt information på alla våra sidor. Vi har ett innehållsteam som jobbar med att bygga brett innehåll som kan hjälpa dig i ditt beslutsfattande. Du kan läsa mer om vårt innehållsteam här.

Vi försöker alltid försäkra oss om att allt vi publicerar är korrekt. Priser och teknologi förändras dock konstant, vilket innebär att det kan finnas inkorrekt eller utdaterad information på några av våra sidor. Samt är vi bara människor och vi reserverar oss därför för eventuella fel på GreenMatch.

Om du stöter på sådana fall skulle vi uppskatta om du kontaktade oss och informerade oss om detta så att vi så snabbt som möjligt kan rätta till det. Ge gärna din feedback på innehållet till vårt innehållsteam per mail på redaktionen@greenmatch.se.

OBS! GreenMatch tar inget ansvar för felaktigheter som kan finnas i vårt innehåll, eftersom priser och teknologi förändras konstant.

Om du har frågor om vår hemsida eller vår tjänst är du välkommen att kontakta oss på info@greenmatch.se eller per telefon på 010-884 81 79.