Solceller - Jämför pris och offerter från installatörer i Göteborg
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll 1 formulär och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar dig bäst
Kostnadsfritt
Kostnadsfritt
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Byggahus
Svd
Expressen
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 december 2021

Jämför offerter på solceller i Göteborg

Solcellers potential i Göteborg

Potentialen för energiproduktion från solceller i Göteborg är god. Antalet soltimmar under sommarhalvåret är mer än tillräckligt för att producera stora mängder elektricitet. Under vintern minskar antalet soltimmar, men även om det är molnigt producerar solcellerna energi. Myten om att Sverige inte skulle ha tillräckligt med soltimmar för att solceller ska löna sig stämmer alltså inte.

Det krävs inte längre bygglov för att installera solceller, förutsatt att vissa kriterier följs. Globalstrålningen i Sverige även har varit på uppgång sedan 1980-talet, och 2018 var ett rekordår, det högsta sedan SMHI började mätningarna.

Fyll i formuläret ovan för att få flera offerter på solceller från lokala leverantörer i Göteborg. Ta del av flera fördelar genom att beställa offerter via Greenmatch:

 • Få upp till 4 offerter att jämföra
 • Inga förpliktelser
 • Spendera inte tid på att hitta leverantörer - vi gör jobbet åt dig
 • Det är helt gratis

Ö i Göteborgs skärgård

December 2018 invigdes Sveriges största solcellspark, Nya Solevi, på Hisingen i Göteborg. Den består av 20 000 solpaneler på en yta motsvarande nästan 16 fotbollsplaner. Med en installerad effekt på 5.5 MW kan den förse 1 100 hushåll med el under ett år.

Du hittar ännu en av Sveriges största solcellsanläggningar mitt i Göteborg. Det är på nya Ullevi som den 600 m2 stora solcellsanläggningen finns installerad. Årsproduktionen är i genomsnitt 65 000 kWh per år, vilket täcker elförbrukningen under 35 fotbollsmatcher på Ullevi. Elproduktionen från solcellerna står alltså endast för en liten del av Ullevis elförbrukning, men har en stor betydelse för utvecklingen av förnybar energi i Göteborg.

Göteborgs solkarta visar var du bör placera solcellerna

Solkartan över Göteborg visar vilka hustak som exponeras för hög respektive låg andel globalstrålning. Kartan har sammanställts efter en metod som utvecklats av Göteborgs Universitet och WSP, och kan användas av privatpersoner och företag som vill utnyttja solenergi genom solceller och solfångare i Göteborg.

Solkartan sträcker sig över nästan hela Göteborgs kommun och är ett utmärkt verktyg för att utvärdera om du bör anskaffa solceller. Från Billdal i söder, till Säve och Angerad i norr, Torslanda i väst till Björsared och Stenared i öst.

Inget bygglov krävs i Göteborg

Sedan 2018 har det inte krävs bygglov på solceller i Sverige. Detta förutsätter dock vissa kriterier, exempelvis att:

 • Panelerna måste följa byggnadens form
 • Anläggningen inte får vara en del av fasaden eller taket (d.v.s. integrerade solceller)
 • Byggnaden inte får ha något kulturhistoriskt värde
 • Detaljplanen inte kräver bygglov

För att se hela kravlistan kan du besöka Boverkets hemsida.

Vad är priset för solceller i Göteborg?

Under 2005 låg priset på 70 kronor per installerad watt, alltså 70 000 kronor för en anläggning med en effekt på 1 kW. Under 2012 var det genomsnittliga priset per installerad watt 16 kronor, 2017 var priset drygt 5 kronor. Priset har minskat avsevärt under de senaste åren, och ser du 15 år tillbaka har priset på solceller minskat med över 90%.

Pristutveckling solceller kr/w 2004-2017

Göteborgs Stad har satsat en hel del på investering i solceller under de senaste åren. Det är inte bara Nya Solevi eller på Ullevis läktare som du finner solceller. Även Universeum, Naturhistoriska Muséet och Göteborgs Energi har installerat solceller. Ingen av anläggningarna är tillräckligt stora för att täcka hela energibehovet för byggnaderna, men fungerar istället som ett komplement till el från det allmänna elnätet.

Var hittar jag solcellsleverantörer i Göteborg?

Solceller är en stor investering, därför bör du jämföra flera offerter för att säkerställa att du får ett bra pris och hög kvalitet på dina solceller. Hos Greenmatch kan du jämföra offerter från flera olika leverantörer, kostnadsfritt och utan förpliktelser, med tre enkla steg:

 1. Tryck på knappen nedan och fyll i formuläret.
 2. Vi kontaktar dig så snart som möjligt per telefon för några komplementerande frågor.
 3. Du mottar upp till fyra skräddarsydda offerter från olika leverantörer i Göteborg att jämföra mellan.
Beställ offerter på solceller i Göteborg

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Mattias Hallén
Skriven av Mattias Hallén, Skribent

Mattias har jobbat som skribent för GreenMatch i 2 år. Under dessa år har fokus legat på allt som rör solenergi, värmeteknik, miljö och hållbarhet. Tack vare Mattias har GreenMatch bland annat blivit omnämnd av Klimatsmart.se och den ideella organisationen White Monday.