Solceller - Jämför pris och offerter från installatörer i Malmö
Begär dina gratis offerter
Beställ offerter
1/2
Omnämnda i:
Byggahus
Svd
Expressen
Senast uppdaterad: 11 januari 2023

Solceller i Malmö

Malmö rustar för framtiden

Malmö har satsat hårt på solceller under de senaste åren. Till år 2030 ska Malmö försörjas på 100 % förnybar el enligt Malmö Stads Miljöprogram. Redan 2020 ska Malmö stads egna organisation vara klimatneutral.

En stor del i att nå dessa mål stavas solceller. Sverige har fått erfara en otrolig tillväxt av solceller under de senaste åren, och Skåne är det län med näst störst installerad effekt. Malmö är den stad som har störst installerad effekt solceller i Skåne.

Trots att Malmö är den ledande staden i Skåne har den inga toppnoteringar i jämförelse med andra städer i Sverige. Staden placerar sig på en 8:e plats (2019) på listan över installerad toppeffekt. Dock har detta ökat med nästan 4 MW (110% ökning) under 2018, och inget tyder på att 2019 blir sämre för solceller i Sverige.

Att installera solceller i Malmö är en mycket god investering som lönar sig i längden. Missa inte möjligheten att hjälpa malmö stad att uppnå målen för 2030 – det tjänar både du och miljön på.

Att beställa offerter hos oss är enkelt – allt du behöver göra är att fylla i formuläret ovan. Det finns flera fördelar med att beställa offerter hos oss:

 • Du får upp till 4 offerter från lokala leverantörer
 • Det är helt kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser medföljer – du avgör själv om du vill gå vidare med offerterna eller inte
 • Du slipper leta runt efter bästa pris – låt oss sköta det istället!
Flygbild över Malmö

Solceller i Malmö blir allt fler

De senaste åren har framförallt Skåne ökat sin installerade effekt vad gäller solceller. Helsingborg var länge den stad med högst total installerad effekt i Skåne, men under 2018 gick Malmö om Helsingborg, och ser ut att fortsätta sin färd mot toppen. Nedan ser du den totala effekten från solceller i Malmö under de senaste åren.

Diagram på installerad effekt solceller i Malmö

Som vi ser i diagrammet ovan hade Malmö en installerad effekt på 7,53 MW vid årsskiftet 2018/19. Med tanke på att det installerades 3,94 MW under bara 2018 gick Malmö om Helsingborg som Skånes ledande stad vad gäller installerad effekt från solceller. Nu ligger Helsingborg snäppet efter Malmö med 7,09 MW installerad effekt.

2018 stod Malmös andel av den totala effekten i Skåne för 12 %, ett uppsving på 2 procentenheter mot 2017. Andra viktiga solcellsstäder i Skåne är bland annat Helsingborg, Lund och Kristianstad.

Installera solceller i Malmö redan nu för att hjälpa staden att befästa platsen som nummer 1 i Skåne!

Jag vill ha offerter på solceller i Malmö

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Solceller populärt både bland företagare och privatpersoner

Vid årsskiftet 2018/19 fanns det totalt 262 solcellsanläggningar i Malmö, det är en ökning på 71 % jämfört med året innan, då det bara fanns 153 stycken. Den största solcellsanläggningen återfinns på TePes tak, tandborststillverkaren har en solcellsanläggning på 955 solpaneler med en en produktion på cirka 220 000 kWh el/år.

Nedan kan du se hur det sett ut i Malmö vad gäller solcellsanläggningar från 2016 till 2018.

Stapeldiagram på antalet solcellsanläggningar i Malmö


Solcellsanläggningar i Malmö

TePe är för närvarande den största solcellsanläggningen i Malmö (2019), men det finns även andra välkända anläggningar som tidigare vunnit priser och utmärkelser. Nedan har vi listat ett antal av dem:

Mellanhedsskolan – en pedagogisk anläggning med flera syften

Solcellsanläggningen på Mellanhedsskolan är från 2007 och fungerar både som producent av el, och som solskydd. Solpanelerna är nämligen installerade ovanför fönstrena för att skydda mot solen. 2007 blev denna anläggning även vinnare av Svensk Solenergis pris för bästa solcellsanläggning.

 • Toppeffekt: 34 kW
 • 251 m2

Tekniska Museet – prisbelönt anläggning

Anläggningen på Tekniska Museet blev vinnare av Solel-programmet för årets anläggning när den installerades år 2006. Anläggningen finns både på museets platta tak, samt integrerad i fasaden.

 • Toppeffekt 67 kW
 • 650 m2

Fullriggaren, Västra Hamnen – smart och smidigt

P-huset Fullriggaren har förberetts för en lokal energiproduktion. På den södra fasaden har solceller satts upp för att minska på elbehovet, byggnaden använder sig även utav vindkraftverk för att kunna producera energi. Västra hamnen överlag, och Fullriggaren specifikt, är känt för sin långsiktiga hållbarhet.

Augustenborg Greenhouse – en ekostad i framkant

Greenhouse är en av Sveriges främsta projekt inom miljö och energiteknik. Invigningen av byggnaden skedde 2016 och i den finns det bland annat en förskola, bostäder, teater och ett kafé. Hela projektet bygger på att ha så många gröna lösning som möjligt, mitt inne i stan. Utöver solceller finns det gröna tak, samt att hela byggnaden är ett passivhus.

 • Toppeffekt: 11kW
 • 200 m2

Sege park – en stadsdel för framtiden

Tanken med Sege park är att den ska vara helt förnybar, utan bilar och där sopor omvandlas till energi. På den gamla sjukhusbyggnaden sitter det solceller på taket, och 2007, när de stod färdiga, var det Sveriges största solcellsanläggning.

 • Toppeffekt: 166 kW

Enklare än någonsin att skaffa solceller i Malmö

Malmö stad vill att det ska vara så enkelt som möjligt att kunna ställa om till 100 % förnybar energi, därför har de bland annat avgiftsbefriat all form av bygglovsansökan vad gäller solenergi. Sedan tidigare (2018) har även bygglovet slopats i kommunen när det kommer till installation av solceller i takets riktning. Du kan läsa mer om bygglov för solceller i Malmö här: Behöver du bygglov?

Beställ offerter hos oss så får du upp till 4 kostnadsfria prisförslag, skräddarsydda enligt dina behov. Du har inga förpliktelser gentemot oss utan kan i lugn och ro jämföra kvalitet och priser och sedan bestämma dig. Gå till vårt formulär genom att trycka på knappen nedan, fyll sedan i dina uppgifter och skicka iväg så hör vi av oss.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Mattias Hallén
Skriven av Mattias Hallén, Skribent

Mattias har jobbat som skribent för GreenMatch i 2 år. Under dessa år har fokus legat på allt som rör solenergi, värmeteknik, miljö och hållbarhet. Tack vare Mattias har GreenMatch bland annat blivit omnämnd av Klimatsmart.se och den ideella organisationen White Monday.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till fyra offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?