Solceller i Norrköping

Jämför pris och kvalitet på solceller - Beställ flera offerter kostnadsfritt!

Få upp till 4 offerter här Solceller - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!

Solceller - en del av Norrköpings framtid

Det finns goda möjligheter för installation av solceller i Norrköping. I genomsnitt ligger mängden för globalstrålning i Norrköping runt 1000 kWh. Globalstrålning mäter hur starkt solen skiner under året, vilket påverkas av antalet soltimmar.

I Norrköpings energiplan är målet för staden att 2030 enbart använda förnybara energikällor. Detta innebär en investering i förnybara alternativ såsom solenergi.

I Norrköping fanns, enligt SCB (2018), 350 installerade solcellsanläggningar som tillsammans uppgår till 7,23 MW i installerad effekt. Detta gör Norrköping till den stad med nionde mest installerad effekt från solceller i Sverige.

Om Norrköping ska nå energimålen för 2030 krävs det att alla sektorer inom samhället investerar i förnybara energikällor. Solpaneler på ditt tak kan hjälpa staden att nå målen, samtidigt som du gör en god investering som är lönsam för dig i längden, både ekonomiskt och miljömässigt.

Vad skulle solceller kosta för dig? Jämför priser genom att beställa skräddarsydda offerter via GreenMatch. När du använder vår tjänst får du upp till fyra offerter från lokala leverantörer - helt kostnadsfritt och utan förpliktelser. Fyll bara i formuläret så fixar vi resten!

Solceller på hus i Norrköping

Ansökan om bygglov för solceller i Norrköping

Det allmänna bygglovet för solceller slopades i hela Sverige 2018. Detta betyder dock inte att det är säkert att just din installation av solceller inte kräver bygglov.

Bygglov för en solcellsanläggning krävs inte så länge:

  • Solpanelerna följer byggnadens form.
  • Solpanelerna inte utgör själva fasaden eller takplattorna.
  • Byggnaden inte är av kulturhistoriskt värde.
  • Detaljplanen inte kräver det.
  • Installationen inte kräver förstärkning av tak eller fasad.

Du bör oavsett kontakta Norrköpings samhällsbyggnadskontor eller rådgöra med Energi- och klimatrådgivningen om huruvida din planerade solcellsanläggning kräver bygglov eller inte.

Tips! Du kan använda Bebyggelseregistret för att kolla om byggnader är av kulturhistoriskt värde.

Solcellsstödet kan lätta på investeringskostnaden

Investeringsstödet för solceller ligger sedan maj 2019 på 20 % av totala investeringskostnaden. Stödet kan sökas av både privatpersoner, företag och organisationer.

Under 2018 beviljades 492 ansökningar om solcellsstöd i Östergötlands län. Totalt, sedan solcellsstödet började delas ut 2009, har drygt 200 miljoner kronor betalats ut till solcellsanläggningar i Östergötlands län.

Läs mer om solcellsstödet i Norrköping hos Länsstyrelsen Östergötland.

Alternativt kan du använda rotavdraget för att lätta på investeringskostnaden för solceller. Rotavdraget ligger på 30 % av arbetskostnaden och är ett skatteavdrag. Läs mer om hur du kan använda rotavdraget för att installera solceller här.

Beställ offerter på solceller här! Det tar mindre än 1 minut!

Solkarta över Norrköping

För att hjälpa dig utvärdera potentialen för solceller på just ditt tak kan du använda Norrköpings kommuns solkarta. Solkartan över Norrköping tar i beaktande takyta och solinstrålning för att uppskatta den förväntade effektiviteten.

Kolla in solkartan här.

 

Hur mycket kostar solceller i Norrköping?

Intresset för solceller har under de senaste åren ökat markant, vilket beror på minskade priser och en större miljömedvetenhet. Solenergi är idag den typ av elproduktion som vid drift har minst påverkan på klimatet.

En annan fördel är att de går att placera på befintlig infrastruktur som exempelvis hustak. Som riktlinje brukar man säga att det kostar cirka 15 - 20 000 kronor per installerad kilowatt solceller.

Läs mer om pris på solceller.

Var hittar jag solcellsleverantörer i Norrköping?

För att komma i kontakt med flera olika leverantörer av solceller finns det en enkel lösning. Du fyller helt enkelt i formuläret högst upp på denna sida. Vi ringer upp dig snarast möjligt för några kompletterande frågor innan vi kan matcha dig med våra leverantörer i Norrköping.

På GreenMatch tycker vi att det ska vara enkelt att jämföra kvalitet och priser på förnybara energikällor. Vårt mål är att göra världen lite grönare - ett hus i taget!