Beställ offerter på luft-luftvärmepumpar
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Värmepumpar - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 12. november 2019

Fixa en luftvärmepump som ger dig kyla

Njut av sommaren med en luft luft värmepump

I detta blogginlägg hittar du bland annat:

Sommaren 2018 blev en varm historia, och det var inte många svenskar beredda på. Fläktar, värmepumpar och poolar sålde som smör och det var lite av ett kaos när vi ville svalka oss rejält.

För att vara redo för ännu en varm sommar (april har redan varit den torraste på över 200 år i till exempel Uppsala, enligt SMHI), rekommenderar vi dig att införskaffa dig en luftvärmepump redan nu, innan hetsen börjar. De flesta leverantörer rekommenderar att köpa den redan nu för att i lugn och ro kunna installera den så att sommaren inte blir olidlig i år igen.

En luft luft värmepump kan på ett effektivt, billigt och miljövänligt sätt hjälpa dig att kyla ned villan, fritidshuset, garaget eller lägenheten. Det blir betydligt billigare och effektivare i längden än en mindre fläkt som står och går dygnet runt.

För att du ska kunna få så bra pris som möjligt på din luftvärmepump för kyla rekommenderar vi dig att ta in offerter. Det gör du enkelt hos oss genom att fylla i formuläret.

  • Det är helt kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser medföljer

luftvärmepump vid fritidshuset med kyla

Vad kostar det att kyla med värmepump?

Det kostar cirka 1 krona per timme kyldrift från din luft luft värmepump. Givetvis beror det på vad elpriserna ligger på, samt hur stor effekt din luftvärmepump har. Men om din luft luft värmepump har en effekt på 800W, och elpriset ligger på 1kr/kWh kostar det alltså 80 öre i timmen.

Hur mycket det kostar att kyla ned huset med en luftvärmepump är individuellt, och beror på hur stor yta som ska kylas, hur länge du vill kyla samt hur planlösningen ser ut. Men ovan har vi i alla fall gett dig en indikation på hur mycket det kan kosta i drift. Har du på den under de varmaste månaderna blir det förmodligen runt 200-300 kronor för hela sommaren.

Vad är priset på en luft luft värmepump med installation?

Priset på en luft luft värmepump med kyldrift kan variera, men brukar ligga runt 8 000 - 25 000 kronor. För installation med rotavdrag får du räkna med ungefär 3 000 - 5 000 kronor extra.

Tänk på att de billigare luft luft värmepumparna i regel inte håller lika länge som de dyrare, vilket därför i längden inte är lönsamt. Det du bör tänka främst på är dina behov, och hur luft luft värmepumpen på bästa sätt kan uppfylla de behoven.

Varför ska du använda din luftvärmepump som ac?

Har du ett vattenburet värmesystem i huset kan du istället köpa en luft vatten värmepump. Den är betydligt dyrare, men fungerar som en primär värmekälla på vintern, samtidigt som du på sommaren kan kyla ned huset med exempelvis en fläktkonvektor.

Hus med en luft vatten värmeump installerad

Oavsett om du väljer att kyla ned huset med en luft luft värmepump eller en luft vatten värmepump är det helt klart ett miljövänligt alternativ. Värmen kommer från solenergi tagen från luften, och med tanke på att du får ut mer energi än vad pumpen använder är det ett vinnande koncept.

Skaffa en luftvärmepump till fritidshuset

Tänk på att du kan installera en luftvärmepump till ditt fritidshus för att dels rena luften, dels värma eller kyla huset, och dels spara energi och pengar.

Du kan även installera luftvärmepumpen i exempelvis ditt garage om du vet att du spenderar mycket tid där, och det blir olidligt varmt på sommaren.

En av många fördelar med en luftvärmepump till sommarstugan är att du kan fjärrstyra den. Du kan alltså sätta på den några timmar före du anländer för att ha ett varmt och skönt hus på vintern, eller ett svalt och friskt inomhusklimat på sommaren.

Allt fler installerar värmepump i lägenheten

Om du vill installera en luftvärmepump till lägenheten krävs det att du får godkänt av hyresvärden först. Prata även med dina grannar ifall det stör dem när värmepumpen står och går.

Det har blivit allt vanligare att installera luftvärmepump i lägenheten och i bland annat Finland har man sett en fördubbling av detta.

Köp en liten luftvärmepump och njut av sommaren

När du väl införskaffar din värmepump kan du njuta av sommaren, och sen även njuta av vintern. Oavsett om du väljer att införskaffa den till ditt fritidshus, din bostadsrätt, din villa eller till ditt garage, är det en ett smidigt sätt att förbereda sig för både sommaren och vintern.

För att enklast få en bra översikt och bra priser på luftvärmepump rekommenderar vi dig att beställa offerter hos oss. Då får du:

  • Upp till 4 kostnadsfria offerter från lokala leverantörer
  • Inga förpliktelser medföljer, så du kan i lugn och ro jämföra priser och prestanda utan tvång att gå vidare
Beställ offerter på luftvärmepumpar nu! Det tar mindre än 1 minut!
Skriven av Mattias Hallén Skribent Mattias har jobbat som skribent för GreenMatch i 2 år. Under dessa år har fokus legat på allt som rör solenergi, värmeteknik, miljö och hållbarhet. Tack vare Mattias har GreenMatch bland annat blivit omnämnd av Klimatsmart.se och den ideella organisationen White Monday.
Kontakta mig: