Beställ offerter på värmepumpar
Jämför priser och kvalitet
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Värmepumpar - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 22. oktober 2018

En god idé att ta in offerter på luft-vattenvärmepumpar

Råd och information om offerter på luft-vattenvärmepumpar

Luft -vattenvarmepump _offert _front

Råd och information om offerter på luft-vattenvärmepumpar

När du som fastighetsägare funderar på att byta till en värmepump är det viktigt att ditt val baseras på tillförlitligt information från kunniga personer. I denna text ska vi därför ta dig igenom grundpelarna om hur du går till väga för att du ska känna dig trygg när du anlitar en installatör och investerar i en luft-vattenvärmepump. Läs även om andra typer av värmepumpar, kanske finns ett annat alternativ som passar ditt hushåll bättre?

Hur du tar in offert på luft-vattenvärmepump

Att jämföra olika offerter på värmepumpar innan du bestämmer dig för att anlita en installatör är en god idé. Istället för att du ska behöva leta upp och ringa runt till olika installatörer och leverantörer gör vi gärna det åt dig. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser, och vi samarbetar med duktiga återförsäljare runtom i Sverige.

  • Första steget är att göra en översikt av ert hushåll. Hur många personer är ni? Har ni väldigt varmt hemma? Använder ni mycket varmvatten? Har ni någon annan värmekälla (kamin, kakelugn etc.)? Vad har ni för utomhusklimat? Ska värmepumpen användas både till tappvatten och uppvärmning?
  • Efter du har gjort en översikt av ert hushåll är det dags att ta in offerter, detta gör ni enkelt genom att fylla i formuläret uppe till höger. Kort därefter kontaktar vi er via telefon för att bekräfta offert-beställningen. Sedan skickar vi vidare förfrågan till våra samarbetspartners, och ni blir tillsända flera offerter. Detta är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser.
  • Innan offerten skickas vill en del leverantörer vill gärna göra ett hembesök. Detta är för att de ska kunna göra en rättvis bedömning av eventuell demontering av ert befintliga värmesystem, omfattning av installationen samt vilken effekt luft-vattenvärmepumpen i ditt hushåll kommer att behöva. Det är inte i varje fall som det finns ett behov av att göra hembesök, men det kan vara bra att vara beredd på att det förekommer.
  • När ni fått hem offerterna kan ni i lugn och ro kolla över dem och fatta ett bra beslut. Var inte rädd för att kontakta leverantören/installatören om du har förfrågningar kring  den givna offerten.

Hur behandlas dina personuppgifter?

När du uppger dina personuppgifter i en offertförfrågan medger du att vi använder dessa för att kunna matcha dig med ett begränsat antal av våra samarbetspartners. Med personuppgifter menas exempelvis namn, telefonnummer eller e-postadress. Utöver de sammarbetpartners som vi matchar din förfrågan med, delas inte dina uppgifter vidare till tredje part. All hantering av personuppgifter sker på ett professionellt sätt under sekretess och i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204).  Du kan alltså känna dig trygg och väl omhändertagen när du ger oss uppgiften att matcha dig med våra samarbetspartners.

Vad påverkar offertens storlek?

En offert på luft-vattenvärmepump innehåller olika poster. Vanligt förekommande poster är: Värmepumpens kostnad, installationskostnaden eller arbetskostnaden samt kostnader för övrigt material. Beroende på arbetet som ska utföras varierar så klart offertens innehåll. Det kan till exempel förekomma andra kostnader,  så som resekostnader samt kostnad för demontering av gammalt system.

Läs även: Priser och omkostnader för en luft-vattenvärmepump

Själva pumpen i sig är en relativt stor del av offertens totala kostnad. Vilken pump du behöver, vad gäller både kvalité och effekt, beror på en del faktorer. Det kan vara bra att känna till vilka faktorer som påverkar vilken typ av värmepump man behöver, till exempel hur varmt ni har hemma, hur stor bo yta ni har eller hur mycket varmvatten hushållet använder. Kanske kan ni rent av påverka något av detta, till exempel hur mycket varmvatten ni använder, för att sänka er energiförbrukning? Även om det kan vara bra att känna till, behöver du inte känna någon stress över att bli expert inom värmepumpar innan du skaffar en. Våra kunniga samarbetspartners kommer kunna hjälpa dig med att göra rätt val när du ansöker om offerter.

Läs även: Priset för en luft-vattenvärmepump varierar med husets storlek

En annan relativt stor del av offerten består av arbetskostnader eller installationskostnader. Tänk på att dessa kostnader i offerten är ROT-avdragsberättigade i deklarationen med upp till 30 procent. Ofta gör installatören detta avdrag åt dig redan på fakturan. Är du intresserad av att veta mer om hur ROT-avdraget fungerar så kan ta en titt på vår Guide till Rotavdraget 2016