Beställ offerter på värmepumpar
Jämför priser och kvalitet
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar dig bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Värmepumpar - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 14. december 2018

Behöver du offerter på bergvärme eller luft-vattenvärmepump?

Här kommer en guide som hjälper dig att välja rätt

Din bostad och din nuvarande förbrukning

Som ett första steg är det bra att se över din nuvarande årsförbrukning och ta reda på vilka dimensioner på värmesystemet som lämpar sig för ditt hus. För installation av luft-vattenvärme eller bergvärme krävs ett vattenburet distributionssystem, om ditt hus saknar detta kan luft-luftvärmepump vara ett alternativ. Husets geografiska och geologiska läge måste också vägas in. I valet mellan bergvärme och en luft-vattenvärmepump är klimatet och den befintliga berggrunden viktiga faktorer att ta med i beräkningen. 

Överväger du bergvärme?

Tre fördelar med bergvärme

Att tänka på för dig som överväger bergvärme

• Är värmebehovet för ditt hus mer än 20 000 kWh per år?

• Står din tomt på en lämplig bergart?

• Har ditt hus ett vattenburet värmesystem?

• Är ditt hus beläget södra eller mellersta Sverige?

Offerter på bergvärme

Om ditt hushåll uppfyller något av dessa kriterier är det läge att ta in offerter från flera entreprenörer. Via GreenMatch kan du kostnadsfritt begära offerter från entreprenörer i hela landet. Det finns totalt tre större kostnadsposter som kommer påverka offertens storlek. Nedan följer vidare information om dessa tre kostnadsposter.

Kostnad för borrning

Kostnaden för borrhålet beror på hålets djup. Hur långt ner hålet behöver gå beror framförallt på avståndet till berggrunden och berggrundens kvalitet. Dessa faktorer varierar beroende på var du bor. I normala fall hamnar det totala priset på borrning mellan 40 000 – 100 000 kronor.

Värmepumpens pris

Priset på värmepumpen beror på ditt totala värmebehov. Priset ökar i takt med pumpens storlek. Därtill kan priset variera beroende på varumärke, förväntad livslängd samt funktion. Beroende på dessa faktorer varierar priserna mellan 60 000 och 120 000 kronor.

Kostnad för installation

I priset för installation ingår diverse materialkostnader samt svetsningsarbeten. Omfattningen av detta kan variera från installation till installation men i normala fall tillkommer arbetskostnader på en till tre dagar. Du har möjlighet att använda ROT-avdraget i samband med installation av bergvärmepumpen. GreenMatch erbjuder en guide för hur ROT-avdraget utnyttjas på bästa sätt.

Överväger du luft-vattenvärmepump?

Tre fördelar med en luft-vattenvärmepump

Att tänka på för dig som överväger luft-vattenvärme?

• Är värmebehovet för ditt hus lägre än 20 000 kWh per år?

• Har ditt hus ett vattenburet värmesystem?

• Är ditt hus beläget i södra eller mellersta Sverige?

Det finns flera andra parametrar så som husets storlek, isolering och varmvattenbehov som påverkar husets lämplighet för luft-vattenpump. Du kan få mer information om luft-vattenvärmepump via GreenMatch.

Offerter på luft-vattenvärmepump

En värmepump samt installation kostar i normala fall cirka 100 000 kronor, men priserna varierar mellan 65 000 och 115 000 beroende på storlek, effekt och modell. Men det är svårt att säga vad ett luft-vattenvärmesystem kommer att kosta. Störst inverkan på priset har husets storlek, ett stort hus kräver en större effekt och därmed en dyrare värmepump. För att enkelt jämföra priser på luft-vattenvärmepumpar kan du fylla i formuläret i högerspalten.

Via GreenMatch får du kostnadsfritt tillgång på upp till fyra offerter från installatörer i hela Sverige. Fyll i formuläret högst upp på sidan så hjälper GreenMatch dig med att ta fram offerter från din lokala entreprenör. Du kan fylla i enkäten för både bergvärme eller luft-vattenvärme för att avgöra vilket som är det bästa systemet för just ditt hus.