För ett grönare Sverige - ett hus i taget
Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 26 februari 2024

40 Inspiratörer för hållbar livsstil 2015

GreenMatch presenterar 40 inspiratörer för hållbar livsstil

GreenMatch presenterar stolt årets inspiratörer för hållbar livsstil! Här kan du hitta bloggar och sajter, både privatpersoner och företag som kan ses som förebilder inom hållbar livsstil.

GreenMatch är en hemsida som vill hjälpa dig och andra svenskar att leva ett mer grönt liv. Vi erbjuder information och offertunderlag på produkter som solceller, solceller med batterilagring, bergvärme och jordvärme. Här kan du läsa mer om hur mycket solceller och bergvärme kostar: solceller kostnad och bergvärme kostnad. Ett billigare alternativ till bergvärmepumpar är luft-vattenvärmepumpar.

De nominerade inspiratörerna i vår lista har varierande intressen, exempelvis vissa skriver om mat medan andra skriver om skönhetsprodukter. Alla bloggar har dock ett gemensamt intresse, hållbar livsstil. Inspiratörerna i GreenMatch:s lista ger dig goda tips på hur du kan bidra med dina beslut och val till en hållbar värld.

I denna lista sker ingen rangordning på vilken sajt eller blogg som är bäst eller sämst. Alla bloggar och sajter är värda ett besök, eftersom de är unika sidor som inspirerar till en hållbar livsstil. De bloggar och sajter som blivit nominerade är välkomna att använda koden nedan för att placera banderollen på sin hemsida.

Nominerade bloggar

Kickis blogg

Kickis blogg

KICKISBLOGG.SE

Kicki blev nominerad av hennes utmärkta kunskaper om ekologiska råvaror. Läs hennes tips om hur du kan använda dem i köket. I Kickis blogg hittar du fina bilder och intressanta recept. Kicki bevisar att ekologisk mat inte innebär försämrad livskvalitet, utan snarare tvärtom. Hon driver också matkasseföretaget Middagsfrid.

Vad fick Kicki att välja en hållbar livsstil?
"Jag "vaknade" och insåg allvaret ungefär samtidigt som jag startade Middagsfrid, runt 2007. Planeten är hotad och ju mer jag lärde mig om matproduktion desto mer förstod jag hur mycket VAD vi äter påverkar utsläppen av farliga växthusgaser. Det var rädsla och oro för framtiden som fick mig att välja en mer hållbar livsstil. [...]"

Husfadern

Husfadern

HUSFADERN.WORDPRESS.COM

Petter blev nominerad eftersom han bevisar att man kan köpa sina råvaror direkt från producenten, istället för att handla hos de stora mataffärerna. Följ med hur han tillreder intressanta maträtter av de naturligt närproducerade råvarorna och självodlade eller vilda växter som han plockar direkt från naturen.

Vad fick Petter att välja en hållbar livstil?
"Jag läste en rad artiklar i höstnumret av Magasinet Filter i september 2011 och insåg hur många mindre råvaruproducenter och mathantverkare får kämpa dels emot vårt eget svenska regel- och kontrollsystem och även mot den internationella storindustrin. Jag ville se om det gick att stödja endast de små lokala verksamheterna och inte sätta min fot i butikerna som idag är industrins ansikte. Och det gick. [...]"

Hemma hos Kikan

Hemma hos Kikan

HEMMAHOSKIKAN.SE

Följ Erikas blogg för att läsa om allt från kreativa projekt till bakning, och goda tips om hur du kan få en giftriare vardag. Hemma hos Kikan blev nominerad för att Erika skriver om hållbar livsstil från många olika perspektiv, vare sig kläder, mat eller leksaker. Hoppa in och läs hennes tips!

Vad fick Erika att välja en hållbar livsstil?
"Jag växte upp med en miljövän till mamma och har därför fått det hållbara tänket med modersmjölken. Mina föräldrar flyttade från storstaden till landet som gröna vågare och jag växte upp med miljövänligt tvättmedel, kompost ekologisk mat och återbruk. Som vuxen är det dock främst sedan jag fick barn som jag har insett vikten av att göra medvetna och bra val. [...]"

Ekoenkelt

Ekoenkelt

EKOENKELT.SE

Bloggen Ekoenkelt blev nominerat, eftersom den tipsar om hur man genom medvetna val kan bidra till en mer hållbar värld. Skribenten, Pernilla, visar utmärkta kunskaper om hållbarhet och brinner för ekologiskt och giftfritt. Även Pernilla vet att det inte är lätt att förändra sina vanor, men det är möjligt.

Vad fick Pernilla att välja en hållbar livsstil?
“Det som fick mig att välja en hållbar livsstil var det uppenbara behovet av något måste göras och frustrationen i att alldeles för lite som var åt rätt håll hände. Även om jag insåg att jag inte skulle kunna göra allt, så fanns förhoppningen redan från början att om jag inspirerade andra så skulle vårt gemensamma avtryck bli så mycket större. En hållbar livsstil är ju egentligen inte ett personligt projekt - det är ju något vi alla bör sträva efter, och mina egna hållbara val har ju som syfte att förbättra inte bara för mig själv utan för alla andra också.”

Mellan skog och gård

Mellan skog och gård

MELLANSKOGOCHGARD.BLOGSPOT.SE

Detta är en blogg för dig som vill läsa om miljöfrågor från olika perspektiv. Delvis därför blev Mellan skog och gård nominerad, men även för att skribenten Elin värnar miljön och hon är engagerad i hållbarhet. Följ Mellan skog och gård för att läsa om självhushållning, grön odling och mat.

Vad fick Elin att välja en hållbar livsstil?
“Jag har alltid haft en medvetenhet om hur vi människor förstör vår planet, allt sedan jag läste om regnsskogskövling och sopberg i mellanstadiet och försökte panta så mycket burkar jag kunde för att spara resurser[…] Det fina är att det är precis rätt tid att försöka leva hållbart nu. Lösningarna finns, engagemanget finns, det är nu förändringen ska ske. Jag mår så mycket bättre av att försöka och av att leva efter mina inre värderingar än vad jag någonsin gjorde innan.”

La vie est belle

EST-BELLE.BLOGSPOT.SE

La vie est belle - bloggen om naturlig skönhet och ekolyx, blev nominerad för sitt engagemang i hållbara produkter inom olika kategorier. Följ bloggen för att bli inspirerad om naturlig, ekologisk hudvård och makeup. Du kan även läsa om ekovänliga kläder, ekologiska mat- och hushållsartiklar, minimalism och andra intressanta saker på samma tema.

Vad fick Mona att välja en hållbar livsstil?
“[...] Mitt stora skönhetsintresse kom tidigt i 20-års åldern då jag gärna använde stora dyra konventionella märken som lovade underverk efter underverk. Jag minns inte exakt vilket år det var men jag började ifrågasätta alla de där mystiska kemiska ingredienserna i de här produkterna. [...] Efter det har resan varit lång men numera är alla mina hår-, smink- och skönhetsprodukter naturliga och/eller ekologiska. [...]”

Naturlig hudvård

NATURLIGHUDVÅRD.NU

Bloggen Naturlig hudvård blev nominerad eftersom de bidrar till hållbar livsstil genom recensioner och inlägg om naturliga hudvårdsprodukter. Följ bloggen för att dyka in i världen om ekologisk hudvård. Du kan hitta bra tips på produkter och bra information om naturliga råvarors effekter.

Vad fick Christian att välja en hållbar livsstil?
“Intresset kom faktiskt när vår första dotter föddes och jag började djupdyka i vad som fanns i hudvården jag använde till min dotter. Det blev en väckarklocka för mig. Det bästa är när någon annan uppskattar det man gör och också bidrar till en bättre värld.”

Choices by Annie

Choices by Annie

CHOICESBYANNIE.COM

Annies blogg nominerades för hennes engagemang för miljön, sortering och giftminimering. Följ Choices by Annie för att läsa underhållande inspirerande inlägg om återbruk och miljövänligare livsstil. Hon driver också en webbshop där hon säljer återbrukade ting och visar ansvarsfull företagsamhet.

Vad fick Annie att välja en hållbar livsstil?
“Enkelt svar. För de nästkommande, för mina barn och alla andra som ska bo och bruka denna fantastiska jord. Det är vår generation som har möjligheten att vända utvecklingen. Gör vi det nu så har framtiden en chans.“

Mejas mat

MEJASMAT.SE

Hoppa in i Theres unika blogg där hon skriver huvudsakligen om ekologisk barnmat. Hon kategoriserar maträtterna enligt barnets ålder, vilket gör det lätt för dig att hitta bra ekologiska mattips oberoende hur gamla barn du har. Du kan också bli inspirerad om ekologiska måltider för resten av familjen.

Vad fick Theres att välja en hållbar livsstil?
Främsta orsaken var hennes dotter Meja. “[...] Jag upptäckte att Meja reagerade på konventionell mat och fick utslag på huden efter att ha konsumerat livsmedel innehållande vissa e-nummer samt besprutade livsmedel. [...] Efter att jag såg kopplingen gick vi helt över till 100% ekologisk kost varpå utslagen försvann. [...]”

Go Green Makeup

Go Green Makeup

GOGREENMAKEUP.NET

Bloggen nominerades av dess stora engagemang i att informera om ekologisk hudvård och makeup. Följ Go green makeup för att bli tipsad om nyheter och ekologiska produkter för hela familjen. Bloggen drivs av Jeanette, men även gästbloggarna Cassandra och Susanne skriver inlägg.

Vad fick Jeanette att välja en hållbar livsstil?
“Ökat medvetande för vår hälsa och vår planet. När det gäller hudvården grundar det sig i att jag själv hade stora problem med min hud, överkänslighet, allergier och eksem. [...]” Jeanette började med medicinsk inriktad hudvård, som i slutänden inte gav positiva resultat. Detta var starten till att hon började söka efter alternativ. Naturliga och ekologiska produkter med så få ingredienser som möjligt.

Karolines vintage

KAROLINESVINTAGE.SE

Bloggen blev nominerad eftersom Karoline är ett utmärkt exempel på hur man kan leva mer hållbart, genom att shoppa second hand istället för nyproducerat. Följ Karolines vintage för att få bra tips på hur du kan shoppa miljövänligt och hur du kan hitta unika och fina produkter i rimliga priser.

Vad fick Karoline att välja en hållbar livsstil?
“För mig är det självklart att välja en hållbar livsstil. Varje människa har ett val, ett enkelt sådant, och det gäller att ta sitt ansvar för vår planet tycker jag. Det är viktigt att ifrågasätta sin livsstil, sina val och sin egen omfattning. Det är också relativt enkelt idag att välja smarta alternativ som gynnar miljön. [...]”

Obesprutat

Obesprutat

OBESPRUTAT.COM

Obesprutat nominerades för de utmärkta kunskaper som skribenten Cecilia innehar om den ekologiska marknaden. Följ Obesprutat för att bli inspirerad till en hållbarare livsstil, men fortfarande modernt liv. Obesprutat innehåller mycket information om kemikalier och tips på hur du blir befriad från dem.

Vad fick Cecilia att välja en hållbar livsstil?
“Leva hållbart har hängt med mig sedan länge. Att äta ekologisk mat lagat från grunden fick jag med mig hemifrån. Sedan blev det insikten om att det flyter omkring hundratals med främmande kemikalier i mitt och mina barns blod som fick mig att starkt reagera för några år sedan. Efter alla larmrapporter om gifterna i vår vardag blev jag så fruktansvärt trött på den slentrianmässiga användningen av olika kemikalier. [...]”

Ekoista

Ekoista

EKOISTA.SE

Ekoista nominerades eftersom bloggaren Josefin briner för ekologiskt och giftfritt. Följ Ekoista för att läsa om giftminimering, ekologisk skönhet och naturlig mat. Om du älskar frukost och/eller sötsaker är denna blogg verkligen något för dig, för att bloggen är proppad med läckra recept och tips på dessa.

Vad fick Josefin att välja en hållbar livstil?
“Jag väljer att sträva mot en hållbar livsstil för att jag värnar om miljön och för att vår värld ska vara i bästa möjliga skick för kommande generationer. I framtiden vill jag kunna säga att jag försökte och att jag gjorde vad jag kunde för en bättre värld. Det gör jag genom att välja ekologiskt och giftfritt, köpa allt mer på second hand och försöka minska min konsumtion. Jag försöker ständigt förbättra mig för att få en ännu mer hållbar livsstil. En person kan inte göra allt, men en person kan göra mycket genom att ta ett första steg och visa andra vägen.”

iloveekologiskhudvård

ILOVEEKOLOGISKHUDVARD.WORDPRESS.COM

Följ med iloveekologiskhudvård för att läsa om den naturliga vägen till skönhet och hälsa. Bloggen blev nominerad eftersom Anna har utmärkta kunskaper om ekologiska skönhetsprodukter och hon är verkligen en kemikaliepolis. Hon informerar också om farliga ämnen som borde undvikas, men som kan finnas i hudvårdsprodukter.

Vad fick Anna att välja en hållbar livsstil?
“Mitt intresse för hållbar livsstil började med att jag tröttnade på att konsumera konventionella hudvårdsprodukter som i längden bara förvärrade min hud och mitt atopiska eksem. Ska jag konsumera, så ska det göras med ansvar och det jag köper ska vara av god kvalitet och utan miljögifter eller hälsovådliga ämnen. [...]”

Bilbo blue eyes

BILBOBLUEEYES.SE

Bloggen nominerades för att här publicerar Malin många tips på naturliga produkter och hon visar ett starkt intresse för miljön. Följ Bilbo Blue Eyes för att hitta en lång lista recensioner på ekologiska skönhetsprodukter, men även annat smått och gått om hållbar livsstil. Om du söker efter glutenfria, sockerfria eller mjölkfria recept, kan det vara värt att besöka bloggen.

Vad fick Malin att välja en hållbar livsstil?
“[...] En väninna läste boken No More Dirty Looks av Sioban O´Connor och Alexandra Spunt och gav den till mig att läsa. Jag blev förfärad av vad man stoppade i produkter som vi använde på vår kropp varje dag! [...] Om jag ska svara mer tydligt på din fråga om varför jag valt en ekologisk livsstil så är det väl egentligen ganska självklart? Jag tror också att alla - om de bara får tillgång till information - skulle välja att värna om vår miljö.”

Spenat i stan

Spenatistan

SPENATISTAN.BLOGSPOT.SE

I bloggen Spenatistan visar Anna och Olof utmärkt exempel på hur man kan leva på naturens gåvor och hur mycket du kan odla själv. Spenatistan nominerades eftersom den inspirerar till en hållbar livsstil, genom att peppa andra till att köpa ekologiskt mat eller alternativt odla själv. Glöm inte att kolla in deras podcast “Odlarna”, som du hittar från bloggen.

Vad fick Anna & Olof att välja en hållbar livsstil?
“Forskningen de senaste tio åren har gjort det omöjligt att blunda för att genomsnittssvensken lever långt över sin andel av jordens tillgångar och för oss känns det självklart att sträva efter att leva på ett sätt som inte medför negativa konsekvenser för miljö, djur och människor.“

JohannaN

SLOWFASHION.NU

Du som vill lära dig mer om hållbart mode ska kolla in på bloggen sLOWFASHION. Johannas blogg blev nominerad delvis för att hon inspirerar andra till en mer hållbar modevardag och medveten konsumtion, men också för att hon visar ansvarsfull företagsamhet. Hon driver smyckesmärket JohannaN, där hon visar gott exempel med sin nya second hand-koncept.

Vad fick Johanna en hållbar livsstil?
“För mig handlar valet av en så hållbar livsstil som möjligt om global solidaritet. Det är helt enkelt en rättvisefråga - vem är jag att ta mig rätten att leva på ett sätt som påverkar andra negativt? Istället vill jag genom att leva så hållbart som möjligt ta mitt ansvar. [...]”

Cecilia Folkesson

Cecilia Folkesson

CECILIAFOLKESSON.SE

Cecilia Folkessons blogg nominerades för hennes träningsinspirerande blogginlägg och hennes tips på naturlig mat. Följ bloggen för att bli inspirerad av hennes kostråd och träningstips. Hon är professionell kostrådgivare som motiverar andra till hälsosam livsstil och användning av naturliga råvaror i matlagning.

Vad fick Cecilia att välja en hållbar livsstil?
"Med en stor familj med hälsa och resa som största intresse var det ett självklart val för oss att bo litet, välja ekologiska produkter, minska överkonsumtion och välja en hållbar livsstil."

Hildas hem

HILDASHEM.SE

Kolla in Hildas hem för att läsa underhållande inlägg om lantliv, ekologiska recept, pyssel och återvinning. Hon som skriver heter Sofia. Hon är en frilansande formgivare och illustratör, som älskar ekologiskt, second hand klänningar och strävar till att återvinna allt som går. Som en sådan inspiratör var det klart att Hildas hem nominerades i vår lista.

Vad fick Sofia att välja en hållbar livsstil?
"För 5 år sedan sade jag upp mig för att bli egenföretagare och i den vevan började jag också tänka över mina konsumtionsmönster, som jag tidigare inte reflekterat över och det var nog startskottet till det hela. Efter det har intresset bara ökat och jag gör det jag kan för att leva ett mer hållbart liv. [...]"

“Ekopappan”

Ekopappan

EKOPAPPAN.SE

Läs om Ekopappans resa mot en giftfri, ekologisk och hållbar vardag. Mannen som ligger bakom Ekopappan heter Per, som visar utmärkta kunskaper om hållbarhet och engagemang för att bidra till en hållbar planet. Följ Ekopappan för att läsa om intressanta reflektioner, samt för att bli tipsad om hur du uppnår en giftminimerad och hållbar vardag.

Vad fick Per att välja en hållbar livsstil?
“För att allt annat är ohållbart. Dessutom anser jag att en livsstil som är hållbar för vår planet även ger oss ökad livskvalitet.”

Body Bazar Blog

BLOG.BODYBAZAR.COM

Kolla in i Body Bazars blogg för att hitta mycket information om naturliga skönhetsprodukter. Bloggen nominerades för att den bidrar till hållbarhet genom att sprida information om naturliga skönhetsprodukter och naturliga ingredienser relaterade till hälsa och skönhet. Du kan även gå in på deras shop ifall du vill shoppa hållbara skönhetsprodukter.

Vad fick grundaren Hanan att välja en hållbar livsstil?
“[...] Jag råkade för första gången i mitt liv klicka på video Safe Cosmetics! En Amerikansk kampanj som arbetar för att minska farliga kemikalier som har skadliga hälsoeffekter för miljön och hälsan. Videon väckte både intresse och känslor. Till slut lyckades jag klura ihop ett affärskoncept som inte bara hade sociala hållbarhetsaspekter men också ekologiska. [...]”

Naturligt snygg

NATURLIGTSNYGG.SE

Naturligt snygg nominerades eftersom bloggen innehåller mycket information om ekologiska produkter inom hudvård och skönhet. Här hittar du inte endast personliga ställningstaganden, men du kan även hitta intervjuer med experter inom skönhetsbranschen. Bloggen drivs av Hannah, och om yoga och miljö är bland dina största intressen kan du hitta intressanta inlägg i bloggen!

Vad fick Hannah att välja en hållbar livsstil?
“Jag besökte en ekologisk frisör som berättade för mig om alla syntetiska och hälsofarliga kemikalier som vi utsätter oss för helt i onödan. Det väckte intresset för vad jag egentligen hade i min sminkväska och i badrumsskåpet. I takt med att jag lärde mig om syntetiska ingredienser som kunde vara hälsofarliga och miljöförstörande så började jag rensa ut och byta till hållbara och säkra produkter.”

Chic and Fair

Chic and Fair

CHICANDFAIR.WORDPRESS.COM

I denna blogg skriver Ulrika. Chic and Fair är en blogg om ekologisk skönhet, giftfri vardag och vintage. Ulrika skriver inlägg om medveten livsstil, plastbantning, second hand inspiration och så gott som allt annat som kan hjälpa dig att leva hållbart.

Vad fick Ulrika att välja en hållbar livsstil?
"För att det både känns självklart och som en utmaning och jag gillar det självklara och älskar utmaningar. För mig är det kopplingen mellan det hållbara för klimatet och det hållbara för individens hälsa som är själva grejen, det hänger ihop. Skönhet och hälsa har alltid varit två stora intressen för mig och med den kunskap jag har skaffat mig så känns mina val idag som helt självklara. [...]"

Alternativbloggen

SEVENDAYS.VASABLADET.FI

Detta är en blogg om nära föräldraskap och kemikaliefri vardag. Hon som skriver heter Linda, hon är trebarnsmamma som har totalt kemikalieförbud hemma. Bloggen blev nominerad eftersom den bidrar med bra idéer för en kemikaliefri och hållbar vardag. Detta är alltså en blogg för dig som vill läsa om ekologi, men även föräldraskap.

Vad fick Linda att välja en hållbar livsstil?
"[...] Småningom när jag fick barn började jag fundera på vad allt innehåller, vad jag egentligen ger mina barn, vad de andas in och hur allt påverkar oss. Det var en stegvis process. Det började med att jag kastade mina rengöringsmedel och senare kom ekologisk mat in i bilden. Följande steg är plastbantning och där är jag ännu idag. Jag tror att man behöver ta det ett steg åt gången för att det inte skall kännas oöverkomligt."

Ekomorsan

Ekomorsan

EKOMORSAN.COM

Bloggen nominerades eftersom bloggaren Angelica visar starkt intresse för hållbarhetsfrågor, kemikalier och plastbantning. Hon är tvåbarnsmamma som är extra svag för hållbarhetsfrågor och vackra saker. Följ Ekomorsan för att bli inspirerad till en vardag med mindre kemikalier, medvetna val, mera motion och glädje.

En kopp te

En kopp te

ENKOPPTE.NU

Detta är en unik blogg för alla teälskare! Hon som skriver i bloggen heter Anna och hon är din guide för att hitta olika slag av ekologisk te. Följ med bloggen för att ta del tetips, serveringsidéer, avsmakningar, recept och mycket annat. Bloggen nominerades eftersom Anna prioriterar och informerar om ekologiska och rättvisemärkta teer, och på såvis inspirerar till en hållbar livsstil.

Köksträdgården

Köksträdgården

TYRAS-POTAGER.BLOGSPOT.SE

Bloggen Köksträdgården nominerades eftersom den peppar andra att odla själv, från frö till tallrik. Hon som skriver, Tyra, visar utmärkta kunskaper om odling. I bloggen kan du även hitta intressanta tips på vad du kan göra själv av örter, grönsaker, kryddor och blommor. Glöm inte att Tyra också arrangerar odlingskurser!

Evelinas ekologiska

Evelinas ekologiska

EVELINASEKOLOGISKA.FEMINA.SE

Evelinas ekologiska nominerades eftersom Evelina publicerar bra recensioner på ekologiska produkter, men även många intressanta recept på hemmagjorda hud- och hårvårdsprodukter. Evelina brinner för det ekologiska och strävar efter att leva mer miljösnällt. Här hittar du även läckra recept på godis, bakverk, lunch och mycket annat.

Hippihäxan

Hippihäxan

HIPPIHAXAN.SE

Följ Hippihäxan för att bli inspirerad av Emelies odlingsknep, matlagningstips och hennes intresse för miljön. Bloggen nominerades för att Emelie strävar efter att påverka klimatet så litet som möjligt genom att leva så naturligt som möjligt. Om du behöver en guide till hållbarare livsstil kan denna blogg ge dig inspiration. Emelies motto är: “Konsumera mindre, producera mera själv, speciellt då allt ätbart”.

Eco Chic

Eco Chic

ECOCHIC.BLOGG.SE

Bloggen Eco Chic nominerades för dess strävan att göra dig medveten om ekologisk livsstil och för hennes engagemang för en hållbar planet. Här kan du läsa om hudvård, hälsa, träning, mat, kläder och allmänna tips på hur du kan leva mer miljövänligt. Bloggen är för dig som vill läsa intressanta inlägg inom olika kategorier.

Beauty comes clean

BEAUTYCOMESCLEAN.SE

Här har vi en bloggare som har växt upp med det ekologiska tankesättet. Hon som skriver heter Mitte, och är själv en nyfiken konsument som strävar att hitta giftfria och rena hudvårdsprodukter som verkligen har en effekt. Beauty comes clean nominerades för att hon delar med sig både fakta och egna recensioner på ekologiska produkter.

Ekosmetika

EKOSMETIKA.WORDPRESS.COM

I denna blogg skriver Sofie om några av hennes största intressen: Naturlig makeup, hudvård och hårvård. Ekosmetika nominerades för dess engagemang för naturliga skönhetsprodukter. Här kan du bland annat hitta en lång lista på produktrecensioner, nyheter inom den naturliga skönhetsbranschen, samt information om ingredienser.

“Kemikaliepappan”

Kemikaliepappan

KEMIKALIEPAPPAN.COM

En till pappa i vår lista är Magnus, a.k.a. Kemikaliepappan, som är din guide till en giftminimerad vardag. Bloggen nominerades eftersom Kemikaliepappan delar med sig intressanta tankar gällande skadliga gifter som står nära oss i vardagen. Strävar du att minska på gifterna i din vardag? Om ja, läs om tips på Kemikaliepappans blogg.

Fru Watt

FRUWATT.SE

Bloggen nomineras eftersom Fru Watt gör elmarknaden mer begriplig för oss alla, samtidigt som hon är en förespråkare av förnybar energi. Följ Fru Watts blogg för att lära dig mera om elfrågor, nyheter och ekologiska trender. Personen som ligger bakom Fru Watt är Petra. Hon jobbar som kundchef på Telge Energi och därmed har hon mycket kännedom om branschen.

Ekoplantan

Ekoplantan

EKOPLANTAN.SE

Denna blogg nominerades för bra exempel på hur man kan bidra till en ekologisk livsstil och leva på naturliga råvaror. Hon som skriver heter Monika. I bloggen kan du följa med hennes intressanta recept och råd för odling. Kolla även odlingskurserna som presenteras i bloggen.

En lagom dos grönt

ENLAGOMDOSGRONT.SE

En lagom dos grönt är en sajt där du kan hitta många intressanta tips på hur du kan leva mer miljövänligt. Sajten är en bra start för dig som vill leva mer hållbart, eftersom de har kategoriserat inläggen till hälsa, hem & inredning och andra kategorier. En lagom dos grönt har som mål att göra det både lätt och roligt att bli miljövänligare i vardagen, och därför var det klart att sajten nominerades.

Ekofamiljen

Ekofamiljen

EKOFAMILJENS.BLOGSPOT.SE

Ekofamiljen nominerades för deras miljövänliga och ekonomiska hushållstips, samt deras kännedom om ekologiska produkter och skadliga gifter. Följ bloggen för att läsa om loppis, ekogrejer, familjeliv, kemikalieångest och andra familjerelaterade teman.

Organic Makers receptblogg

ORGANICMAKERS.SE/RECEPTBLOGGEN

I Organic Makers receptblogg kan du lära dig att att producera dina egna ekologiska hudvårdsprodukter. Receptbloggen nominerades för att de inspirerar människor att göra själv sin ekologiska hudvårdsprodukter, men även för att deras blogg innehåller mycket nyttig information om ekologiska råvaror och produkter. Kolla in i deras blogg och bli inspirerad!

“Ecoliving”

Ecoliving

BLOGG.ECOLIVING.SE

Ecoliving är en svensk ekobutik på nätet specialiserad på naturlig och ekologisk skönhet, hälsa och mat för hela familjen. Ecoliving nominerades eftersom bloggen har mycket användbar information om ekologisk skönhet, hälsa och mat. Här kan du hitta bra tips på hur du kan använda ekologiska produkter för att förbättra din hälsa mm.

“Gröna

Gröna bloggar

GRONABLOGGAR.MPBLOGGAR.SE

Gröna bloggar nominerades eftersom här kan du hitta mycket och mångsidig information om miljöfrågor. Följ Gröna bloggar för att hitta inspiration till en mer hållbar livsstil, genom att läsa inlägg från många gröna bloggare. Här kan du hitta bloggare som skriver om miljöfrågor från olika perspektiv.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till 4 offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner