Personer, bloggar, nätverk och företag som inspirerar till en hållbar värld
Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 11 maj 2021

40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017

GreenMatch ger ut pris till 40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017

GreenMatch kan stolt presentera vinnarna i årets tävling ”40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017”. Utmärkelsen ges ut för tredje året i rad och syftar till att uppmärksamma hemsidor och bloggar, både privatpersoner och företag, som aktivt jobbar för en mer hållbar tillvaro.

Vi på GreenMatch vill beakta personer och företag inom diverse sektorer då vi anser att alla olika sätt man är med och bidrar gör skillnad! Det är tillsammans vi gör som störst skillnad och på så sätt kan värna bäst om vårt klimat och framtida generationer. Listan inkluderar allt från ekologisk livsstil till strategiskt hållbarhetstänk inom näringslivet. Du kommer kunna ta del av allt från ekologiska recept, slow living, second hand-tips till övergripande hållbarhetsarbete i samhället. 

Den gemensamma ståndpunkten för alla nominerade är att de strävar efter ett hållbart samhälle. Listan är utan inbördes rangordning och alla nominerade i denna tävling anses vara välförtjänta vinnare. Ta del av deras arbete och låt dig själv bli inspirerad! 

Vi på GreenMatch är en hemsida som vill hjälpa Svenskar leva ett grönare liv. Vår huvudsakliga syssla är att vi erbjuder information på gröna investering som solceller, laddboxar och luft-vattenvärmepumpar. Samtidigt som vi kan hjälpa dig komma kontakt med lokala installatörer för att få offertunderlag.   

1. Helena Wildros

Helenas hållbara

På Helenas blogg får du följa med på hennes resa för att göra världen till en bättre plats att leva på. Helena har alltid haft ett stort miljöengagemang och nomineringen baseras på hennes goda förmåga att kommunicera miljöfrågor på ett innovativt sätt! Om inte människor förstår miljöfrågan kan de inte heller vara med och förändra- hennes arbete är verkligen inspirerande.

Vad är Helenas bästa tips till hållbar livsstil?“Ta cykeln till affären och välj tre ekologiska och/eller Fairtrade-märkta varor som du inte brukar köpa nästa gång du handlar!”

   

2. Nina Tegenfeldt

Äkta hem

Äkta hem blev nominerad för deras smarta tips på second hand och kunskap om återbruk kopplat till inredning. I bloggen hittar du inte bara inspiration till hur du kan leva mer hållbart i ditt eget hem utan även konkreta tips hur du kan vara med och göra skillnad för miljön! Som utbildad vägledare och certifierad Graceful Living-inredningsdesigner visar Nina dig vägen för både snygg och hållbar livsstil!

Vad är Ninas bästa tips till hållbar livsstil?“Det finns ju en massa saker att göra för att inreda mer miljövänligt såsom de uppenbara att handla mycket secondhand, undvika gifter och använda naturmaterial men mitt bästa tips för att få ett hållbart hem är att vi alla försöker titta lite mer inåt än utåt då vi inreder hemma, att vi inreder för oss själva i stället för att skapa ett hem utifrån trender och hur vi tror att andra tycker vi borde ha det.”

   

3. Gunilla Green

Green & Grejerna

Green & Grejerna är en blogg för dig som vill veta mer om hållbara alternativ för dig som konsument. Här kan du läsa om hur du kan göra val som strävar efter att en mer rättvis fördelning av jordens resurser. Du får tips om både FairTrade, ekoreko och medvetna val du kan göra i vardagen för att leva mer hållbart och klimatsmart.

Vad är Gunillas bästa tips till hållbar livsstil?“Mitt bästa tips för att leva mer hållbart är att tänka igenom på vilket sätt jag vill leva mer klimatsmart och sedan sätta upp regler/principer för mig själv. Jag väljer såklart själv vilken nivå jag vill lägga det på, tex att uteslutande handla ekologiska mjölkprodukter eller att alltid ta cykeln om bilresan är kortare än 5 km … Det finns så mycket i vår vardag som uppmuntrar oss till konsumtion och en livsstil som är allt annat än hållbar, och genom att sätta upp regler på förhand så gör jag det lättare för mig själv att i stunden stå emot detta och göra det hållbara valet.”

 

4. Hungry Heart

Hungry Heart

Hungry Heart är en blogg som visar hur man kan väva in miljö- och hållbarhetsperspektivet inom alla ämnen; allt från konkreta och enkla tips, så som miljövänliga städråd, till vackra naturbilder och ekologiska recept med ingredienser som man hittar i sin trädgård eller i den den vilda naturen. Hungry Hearts stora engagemang och inspiration är beundransvärt och något man borde se upp till!

Vad är Ruths bästa tips till hållbar livsstil?“Skapa saker själv av återbrukat material istället för att skaffa nytt! DIY (”gör det själv”) är i sig konsumtionskritiskt, miljövänligt och går tvärt emot slit-och-släng-kulturen. Jag vill visa, att istället för att köpa något nyproducerat, så kan man ofta tillverka det själv utan att det behöver vara så krångligt … Men allra viktigast tycker jag det är att man aktivt funderar över sina levnadsvanor och är nyfiken på och öppen för alternativ. Ta del av fakta, inspireras av andra och dela själv med dig av dina bästa tips. Man behöver hela tiden utmana sig själv för att ta ytterligare steg mot en hållbar livsstil!”

     

5. Maria Bååth

All things green

All things green drivs av Maria som lever det goda lantlivet i Sverige. Bloggen nominerades på grund av hennes fantastiska kunskap om både god och grön mat, slow living och hälsa. Hennes stora kärlek till naturen gör henne till en självklar vinnare för hållbar livsstil. All things green visar hur du kan leva det goda livet men samtidigt också ekologiskt och hållbart.

Vad är Marias bästa tips till hållbar livsstil?“Mitt absolut bästa tips är också något av de lättaste sätten att påverka miljön och handlar om vad du lägger på tallriken. Välj en växtbaserad, det vill säga vegansk kost, så ofta och mycket du kan. Ju mer grönt (och säsongsbaserat) du äter, ju mer miljösmart är du. Du kan spara flera tusen liter vatten varje gång du väljer bort nötkött på tallriken, för att inte tala om den totala energibesparingen vid framställningen av kött, som i sin tur påverkar klimatet i positiv riktning. Bättre för klimatet, hälsa och djuren. Annat favorittips är att dra ner på den onödiga shoppingen genom att handla second hand, gå på klädbytardagar och ta hand om de kläder du redan har. Det kanske kan låta tråkigt innan man ställt om sig, men ta ett steg i taget. Att leva mer miljösmart är varken tråkigt eller komplicerat. För mig har det gett en annan mening med livet, mindre yta och mer djup. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu!”

   

6. Julia Degerth

Grön i Åbo

Grön i Åbo skrivs av Julia, en miljöintresserad tjej från Åbo. Hennes liv kretsar kring studier, nära och kära och framförallt Zero Waste-livsstilen. På den här bloggen får man lära känna Julia och bli inspirerad att leva ett mer miljövänligt och naturligt liv. Hennes förmåga att väva in hållbarhetstänk i vardagen är både beundransvärt och inspirerande. Hon visar att det är möjligt att tänka steget längre när man gör vardagliga val i livet och på så sätt leva mer hållbart.

Vad är Julias bästa tips till hållbar livsstil?”Mitt bästa tips till hållbar livsstil är nog att leva enligt Zero Waste-livsstilen eller lite ditåt. Jag har själv gjort det i över ett år nu och älskar det. Det är en härlig känsla att lämna bort plast och helt enkelt inte slänga någonting. Jag tror den här livsstilen är en början på en bättre framtid.”

   

7. Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är ett initiativ i form av en tävling att minska hushållsavfallet. De som går med i tävlingen försöker aktivt minska sina avfallsmängder under ett års tid med olika utmaningar. De fokuserar på olika perspektiv och teman. Bland annat skriver dem om matsvinn, konsumtion, kemikalier osv. Nomineringen baseras på deras sätt att inspirera människor och få människor engagerade i miljö- och klimatfrågor. En fantastisk utmaning som fler borde delta i!

Vad är Minimeringsmästarnas bästa tips till hållbar livsstil?”Börja någonstans! Det kan handla om att laga mat på rester, att försöka undvika kemikalier eller att tänka till en extra gång om du behöver en ny tröja. Vår erfarenhet är att om du börjar reflektera över hur du kan minska ditt avfall och bli mer miljövänlig så brukar tankesättet sprida sig till andra områden.”

 

8. Jasmine Nedergård

Mitt gröna samhälle

På bloggen Mitt gröna samhälle får du ta del av Jasmines tankar om välmående, ekonomi, livsstil och hållbarhetstänk. Jasmine förespråkar och arbetar aktivt med att leva så naturligt som möjligt och diskuterar om hur vi tillsammans kan påverka människor och miljö runt oss varje dag. Inläggen är välarbetade och sätter miljöfrågan i både det detaljerade men även stora samhällsperspektivet.

Vad är Jasmines bästa tips till hållbar livsstil?“Tänk större och bredda dina kunskaper. Varje människa är en del av naturen och allt vi gör påverkar andra människor och naturen. Genom att öka sin kunskap kan man göra bättre och mer medvetna val. Man ska också vara tacksam för det man har. Det leder till mindre konsumtion och mer medvetenhet. Men man ska också bli lite arg. Arg på orättvisor och miljöproblemen. Ilska hjälper en att förändras och säga "nu räcker det!" och även få det att hålla längre än en trend. Börja med ett litet steg, och ta sedan ett till när du känner dig redo. Och ingen är perfekt men alla kan vi göra något. Det är i alla fall vad jag försöker göra.”

 

9. Lisen Sundgren

Life by Lisen

Life by Lisen är fylld av härliga, naturliga tips på hur man kan leva som ett med det vilda gröna livet. Hennes filosofi är att vi har blivit givna naturen och vi borde lära känna den och värna om den på alla olika sätt. Lisen kallar sig naturfilosof och man kan se en röd tråd genom hela bloggen genom att läsa om vilt odlade grönsaker, ekologiska huskurer, örter och generellt välbefinnande. Nomineringen baseras på hennes fantastiska strävan att leva ett med naturen och ha ett hållbart liv.

Vad är Lisen bästa tips till hållbar livsstil?”Det finns så mycket man kan göra men en bra enkel sak att börja med är att äta mindre kött och mer vegetabilier. Det gynnar både miljö, hälsa och plånbok! Ät mat i säsong som inte transporterats så långa sträckor - då spar du på miljön OCH får godare mat. Skippa bilen om den inte är absolut nödvändig. Det gjorde jag för några år sedan och gissa vilken befrielse det var! Att ha bil i stan är bara dyrt och besvärligt. Och helt onödigt. Jag cyklar överallt, eller tar bussen. Köp kläder av bra kvalitet som håller länge. Komplettera maten med vilda grönsaker. Återanvänd dina plastpåsar- Försök att köpa livsmedel som inte är förpackade i en massa plast.

     

10. Gröna Moment

Gröna moment

Gröna moment är en blogg som handlar om miljö, klimat och hur starka vi faktiskt är om vi tar ett gemensamt ansvar om vår planet. Bloggens syfte är att uppmuntra och engagera fler människor i klimat- och miljöfrågor. Man finner även tips och nyheter om miljö samt DIY-projekt. Utöver det generella miljöarbetet uppmärksammar Cajsa som driver bloggen även kvinnor inom frågan, vilket är väldigt inspirerande!

Vad är gröna moments bästa tips till hållbar livsstil?“Delta i ett medborgarinitiativ för att förändra tillsammans med andra. Historiskt har politiska reformer på miljöområdet ofta föregåtts av medborgarkamp. Personligen tilltalas jag av initiativ inom kollaborativ ekonomi.”

     

11. Pernilla Johansson

Ekoenkelt

Även detta året blir bloggen Ekoenkelt nominerad för sitt stora engagemang inom hållbarhet. Detta eftersom skribenten bakom bloggen fortsätter sitt goda miljöarbete genom att tipsa om medvetna val till en hållbar planet. Här får du tips och råd på hur du kan leva mer ekologiskt, giftminimera din vardag och hur lätt det är att faktiskt göra skillnad. Pernilla visar att de är de små valen som gör stor skillnad i slutändan!

Vad är Pernillas bästa tips till hållbar livsstil?”Mitt personliga bästa tips för en mer hållbar livsstil är helt enkelt att sakta ner lite och göra saker mer medvetet. Oavsett om det gäller konsumtion, jobb, boende, resor - ja, vad som helst - så kommer man långt på att ta det lite lugnare och fatta mer medvetna beslut. Det ger ett nytt tankesätt som kommer resultera i en mer hållbar livsstil, utan att man behöver vända upp och ner på hela sitt liv. ”

   

12. Sara Johansson

Saras eviga

På Saras eviga kan du läsa om hur man får en mer hållbar och giftminimerad livsstil. Hon skriver om hur att leva klimatsmart och hälsosamt inte behöver vara tråkigt- utan kan både ge mening och glädje i livet. Flera inlägg ger en inspiration hur man kan kemikaliebanta och andra miljöinspirerenade life hacks som värnar om nutida- samt framtida generationer.

Vad är Saras bästa tips till hållbar livsstil?”Mitt bästa tips för en hållbar livsstil är att sudda bort fördomen att det skulle vara tråkigt att leva hållbart. Det finns SÅ många sätt att leva hållbart som gör att oavsett vem du är eller vilka intressen du har så kan du alltid göra hållbara val. Jag tror att anledningen till varför förändringen för mänskligheten till en mer hållbar livsstil går så långsamt är för att en av vår moderna tids största myter är att leva hållbart innebär att du måste välja bort sånt i livet som ger dig njutning och mening - att man måste uppoffra en massa. Men älskar du att shoppa till exempel, så kan du med gott samvete fortsätta med det, det är bara det att du får shoppa på andra sätt än du gjort tidigare. Istället för nykonsumtion så kan du börja konsumera second hand eller via klädbyten och liknande. För mig personligen har livet fått en djupare mening i och med att jag lever mer hållbart. Jag känner mig som en del i en större sammanhang och livet har aldrig känts bättre än nu."

   

13. Tina Mejri

Grönt varje dag

Grönt varje dag är en blogg som bjuder på tips om raw food, ekologiska recept och hur man kan leva mer klimatsmart. Inte bara kan du läsa om hur man kan leva ett mer nyttigt och hälsosamt liv, utan även hur du kan värna om vår natur och planet. Här finns det inlägg som får en att förnya sina kunskaper om konsumtion i förhållande till råvaror och hälsa.

Vad är Tinas bästa tips till hållbar livsstil?“Att äta grönt är för mig hållbart & klimatsmart. Vidare så spelar det roll för mig att grönsakerna är ekologiska & i säsong. Jag vill att de som odlar, skördar & ser till att jag kan få de bästa grönsakerna ska ha justa villkor som främjar deras framtid & fortsatta arbete. Baljväxter tillhör min favorit råvara. Att blötlägga & koka egna är för mig en självklarhet. Det är hållbart, ekonomiskt & klimatsmart. De har lång hållbarhet som torrvara, är billiga & mättar.”

     

14. Elin Sandholm

Kläder och kvalitet

Elin har sedan barnsben varit mycket intresserad av kläder och mode och alltid drömt att få jobba inom klädbranschen. På hennes blogg får du ta del av hennes tips på hur man kan loppis- och secondhand fynda, samt vad man kan göra för att konsumera mer hållbart. Här kan du ta del av tvättråd, materialtips och sätt att leva ett mindre slösaktigt liv! Elin driver sitt eget klädmärke, E/S design.

Vad är Elins bästa tips till hållbar livsstil?“Mitt tips till en hållbar livsstil är att städa och rensar bort i det egna hemmet. Då inser man hur mycket som redan finns, hur mycket pengar som spenderat på onödiga grejer, och det är lättare att bryta ovanan att shoppa. Dessutom mår vi ofta bättre av mindre prylar.”

     

15. Mattias Kristiansson

VEGO

VEGO är en tidning som finns till för dig för att göra det lättare att äta vegetariskt. På hemsidan kan du läsa om vegomat som både är enkel och smakar fantastiskt. VEGO är Sveriges första och största tidning för vegetarisk matlagning. Du finner recept på miljövänlig mat när den är som bäst. Allt från klassiker till nya och spännande vegetariska recept Tidningen visar upp att avstå kött inte behöver vara tråkigt och smaklöst, utan snarare tvärtom!.

Vad är Mattias bästa tips till hållbar livsstil?”Mitt enkla svar är att käka så mycket vego du kan. Börja med en dag i veckan, hitta dina favoriträtter och utöka till fler dagar. Ju fler desto bättre! Välj råvaror i säsong, dra ner på processade produkter (även om det självklart är en smidig och superbra lösning i en stressad vardag) och minska ditt avfall genom att använda även resterna till t ex en soppa eller buljong. Försök att tänka grönt i alla plan, från kläder, accessoarer och transport. Du behöver inte göra allt på en gång, ett steg i taget är en jättebra start.”

   

16. Åsa Domeij

Åsa Domeij

Åsa Domeij är hållbarhetschef på Axfood. Hon har tidigare varit ansvarig för miljö- och klimatfrågor i riksdagen för Miljöpartiet under två mandatperioder. Åsa har startat upp en blogg på Axfoods hemsida. Bloggen skildrar diverse klimat- och miljöfrågor, allt från pant i butiken till övergripande livsmedelsstrategier. Åsa visar ett innovativt sätt att implementera hållbarhetstänk i näringslivet, vilket är väldigt inspirerande. Genom hennes engagemang och ständiga arbete för ett mer hållbart samhälle är en hon en självklar vinnare även i årets tävling.

 

17. Therese Birath

Kemikalieklok

Bakom Kemikalieklok står Therese Birath som både är en inspiratör och föreläsare. Therese har nominerats till flera priser, så som årets Unga Ledande Kvinna i Jönköping, årets Miljöhjälte av Aftonbladet/WWF samt årets Miljöpris av Jönköpings kommun två år i följd. Initiativet ”Kemikalieklok” finns för att uppmärksamma och utbilda om vilka gifter vi ständigt utsätts för och hur de kan reduceras i våra förskolor. Meningen med tjänsten är att hela kemikalieindustrien skall svettas och påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Deras motto är att “alla barn har rätt till en giftfri lek.”

     

18. Ulrika Persdotter Dahlberg

Chic & Fair

Chic and Fair vinner denna nominering för andra gången! Detta på grund av hennes fortsatt inspirerande bloggande om en giftfri vardag och om ekologisk samt naturlig skönhet. Skribenten bakom bloggen, Ulrika, har ett stort intresse för medveten livsstil och ger dig inspiration hur du kan leva minimalistiskt med snygga ting från vintage- och second hand-butiker.

Vad är Ulrikas bästa tips till hållbar livsstil?“För mig är det kopplingen mellan det hållbara för klimatet och det hållbara för individens hälsa som är själva grejen, det hänger ihop. När jag väljer att plastbanta, laga mat från grunden med ekologiska råvaror, handla från secondhandbutiker eller banta badrumsskåp och städskrubb från skadliga kemikalier så är det med hänsyn till både planetens framtid och för att skapa en giftminimerad hemmiljö för min familj. … Min vision för bloggen Chic & Fair har varit att förmedla att det hållbara, medvetna livet är för alla.”

19. Det hållbara livet

Det hållbara livet

Det hållbara livet nominerades på grund av bloggerskan Monikas stora miljöintresse kopplat till mat, hus och hem. Du får får ta del av hur man kan vara med att gynna familj, medmänniskor och vår planet genom hållbarhetsfokus. Varje vecka har Det hållbara livet “veckans hållbara råd”, något som visar på att Monika kontinuerligt tänker hållbart i sin vardag. Monikas skicklighet i att presentera och hantera siffror gör tipsen ännu mer intressanta!

Vad är Monikas bästa tips till hållbar livsstil?“Mitt bästa tips till en hållbar livsstil är fylla sitt liv med det som verkligen gör en lycklig, ifrågasätta normer och ta reda på vad som är ens verkliga behov. Om man gör det så tror jag att man kommer komma fram till att man inte behöver så mycket prylar, resor och annat som tär på jordens resurser, vilket ger både en själv - och vår planet - ett mer hållbart liv.”

 

20. Mikaela Bjerring

Passion för hälsa

Passion för hälsa är i första hand en informationssida. Här kan du läsa om kost, träning, hälsa och om olika näringsämnen och vad dessa har för funktion i kroppen. Skribenten bakom bloggen heter Mikaela och är utbildad näringsterapeut. Mikaela brinner för personlig utveckling och livskvalité. På hennes sida kan du följa hur du lever så hälsosamt och naturligt som möjligt. Hon är en inspiratör i hur man lever ett med de naturliga resurser vår planet har gett oss.

   

21. Kicki Theander

Kicki Theander

Kicki blev återigen nominerad i årets tävling av hennes utmärkta kunskaper om ekologiska råvaror. Hon värnar om vår planets resurser och skriver om ekologiska matlagningstips. Kika in på hennes blogg så kan du ta del av hennes tips på hur man använder ekologiska element i din matlagning! I Kickis blogg hittar du även fina bilder och goda, intressanta recept. Kicki bevisar att ekologisk mat inte innebär försämrad livskvalitet, utan snarare tvärtom. Ekologisk mat kan vara varierande, spännande och god! Hon driver också matkasseföretaget vid namn Middagsfrid.

Vad är Kickis bästa tips till hållbar livsstil?“Mitt bästa tips för en mer hållbar livsstil är att äta mindre rött kött och mindre mejeriprodukter. Börja med att endast äta vegetariskt till lunch t.ex. Eller söka upp ett nytt vegetariskt recept på internet varje vecka och på så sätt utöka den egna repertoaren av vegetariskt. När du äter kött, ät mindre och bygg mättnaden på baljväxter och rotfrukter istället. En matig linssallad på belugalinser, hackade grönsaker som paprika och morot samt kryddgrönt passar till det mesta och kompletterar och drygar ut dina måltider.”

   

22. Annas kemtvätt

Annas kemtvätt

Annas kemtvätt är en blogg som ger tips på hur man kan leva ett liv som är kemikaliereduceract, inspirerat av ZeroWaste och även hållbarhet. Hon uppmärksammar i sin blogg hur man kan undvika gifter, både vara klimatsmart och samtidigt spara pengar. Följ med på hennes intressanta resa för att hitta en giftfri vardag som är både hållbar för människor och natur.

     

23. Ila Nordman

Morotsliv

Ila Nordman heter hjärnan bakom Morotsliv. Ila lever det enkla livet utan rinnande vatten samt moderniteter i finlandssvenska skärgården under både sommar och höst. Resterande året jobbar Ila som digital nomad. På Morotsliv kan du ta del av inspiration till en mer hållbar livsstil och ett enklare leverne. Ila skriver om tips för både kropp, hemmet och övergripande livsstilsval.

Vad är Ilas bästa tips till hållbar livsstil? “Att leva hållbart innebär för mig att man gör medvetna val i vardagen för både miljöns och egen hälsas skull. Som konsumenter är det vi som har makten över vilka typer av varor som ska produceras och hur utbudet ser ut i affärerna. Genom att undvika plast, kemikalier och tillsatsämnen och istället satsa på miljövänliga naturmaterial stöder du en hållbar utveckling. Ta ansvar över avfallet som produceras i ditt hem genom att minska och sortera avfallet. Att leva hållbart innebär också att ta hand om din kropp genom att äta mat av näringsrika, rena, ekologiska och lokalproducerade råvaror och att få tillräckligt med motion och rörelse varje dag … ”

24. Johanna Nilsson

Slow Fashion

Återigen blir Slow Fashion utnämnd till årets inspiratör i hållbar livsstil. Bloggen drivs av Johanna som har sysslat med hållbart mode i snart halva sitt liv. Hon har varit verksam inom både Röda Korsets Ungdomsförbund och Nätverket Rena kläder. På hennes hemsida får du ta del av hennes kunskap om Slow Fashion och hon ger dig tips på hur du kan leva mer klimat och hållbart kopplat till klädkonsumtion. Hon driver sitt eget företag där hon säljer smycken. Det som alltid ligger i fokus i vad Johanna än tar sig än, är just det, det hållbara valet. Johanna prioriterar kvalitet och hållbar produktion där de är så minimal negativ miljöpåverkan som möjligt.

     

25. NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

NMC

NMC

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv samlar företag och organisationer från hela Sverige som vill utveckla sitt arbete inom miljö och hållbar utveckling. Föreningen bildades 1994 och har idag ungefär 230 medlemmar i sitt nätverk. Medlemmarna är i första hand företag från en rad olika branscher inom det privata näringslivet, men även andra typer av organisationer t.ex. inom offentlig sektor så som kommuner och även landsting. Nätverket är ett intiativ som visar företag hur de kan uppmärksamma och lyfta miljö- och klimatperspektiv inom sin verksamhet.

26. Maria Österåker

Lev på mindre

På lev mer på mindre får man följa med Marias och hennes familj på dess resa mot ett mer medvetet liv. Maria har skrivit flera böcker om självförsörjning och hur man just kan leva mer, på mindre. På bloggen ger dem tips på hur du kan leva ett gott och bra liv fast med mindre konsumtion. Detta gör dem genom att sträva efter högsta grad utav självhusförhållning. På så sätt värnar de om vår natur och försöker leva så miljövänligt som möjligt. Kika in på deras blogg och bli inspirerad av deras liv. Här får du både tips på hur du kan leva klimatsmart och spara pengar.

27. Sundhult

Sundhult

Sundhult är en gård i Hallands inland som har varit verksam av samma släkt i nu elva generationer. På deras blogg skriver de om självhushållning och vad man kan göra för att minska konsumtionen. De skriver även härliga tips om ekologisk och egenodlad mat. Inte har de bara tips på hur du kan leva klimatsmart i hemmet utan de tar även upp andra sätt så som att installera solceller och bruka elbilar. Denna blogg är nominerad för att den ger ett brett spektrum av kunskap om en mer hållbar livsstil.

28. Miljöbarometern

Miljöbarometern

Miljöbarometerns är en tjänst som erbjuder ett sätt företag och organisationer kan kommunicera miljöarbete bättre, såväl internt som externt. Systemet ger insyn i miljöarbetet och bidrar till att skapa engagemang och delaktighet kring miljömålen. Miljöbarometern förenklar det miljöstrategiska arbetet och underlättar arbetet med miljö- och hållbarhetsredovisning i kommuner och företag. Nomineringen ges på grund av att de underlättar för företag att ta hänsyn till miljö- och klimatarbete.

29. SEKAB

SEKAB

Bloggen har tidigare blivit nominerad som en av Sveriges grönaste bloggar. Dess fortsatta arbete om biobränslen gör dem till en självklar vinnare även detta år. Bloggen berättar om både etanolets fördelar och utmaningar. Det pågår en ständig debatt huruvida biobränslen är miljövänliga eller inte, men det kan i alla fall konstateras att det är förnybart. Här kan du läsa om allt som har att göra med biobränsle.

     

30. Märta Jansdotter

Gröna gårdar

Märta heter skribenten bakom bloggen. Märta är bara inte skribent utan driver även företaget Gröna gårdar. Märta brinner för att återskapa relationen mellan matgästen och bonden och vill inget hellre än att råvaran som gör maträtten ska bli något som alla har en hälsosam relation till. Märta skriver i sin blogg om ekologiskt kött och om hållbarhet ur en annorlunda synvinkel. Hon skriver exempelvis om våra kor och hur de tillhör den biologiska mångfalden istället för att vara en klimathot. Hon debatterar och diskuterar om diverse omtalade miljö- och klimatämnen.

     

31. Framtidsstigen

Framtidsstigen” width=

Framtidsstigen är en hemsida som presenterar information om hållbar konsumtion och miljövänlig livsstil. Här hittar du artiklar och inlägg om miljömärkningar, sopsortering, återvinning, kemikalier samt miljö- och klimatinitiativ. Det är en hemsida som visar att det skall vara roligt att leva hållbart. Deras grundtanke är att man borde sätta igång fantasin för att inse att det finns flera olika sätt att vara med och bidra till en hållbar utveckling.

32. Agenda 2030-delegationen

Agenda 2030

Agenda 2030-delegationen är en hemsida som finns till för att stödja och stimulera Sveriges genomförande av Agenda 2030. Agenda 2030 är de globala målen för hållbar utveckling. På deras blogg får du följa det pågående arbetet för att genomföra klimat- och miljömålen. Grunden till nomineringen är att vi behöver de som faktiskt försöker genomföra våra mål och implementera dem i vårt samhälle. Läs deras uppdaterade blogg och följ varje steg till att uppnå hållbarhetsmålet.

 

33. Jordbruksverket

Jordbruksverket

Jordbruksverket är regeringens expertmyndighet på det jordbruks- och livsmedelspolitiska området och har ett samlat sektorsansvar för jordbruk och trädgård. Jordbruket påverkar miljön på många olika sätt. Här hittar du information om frågor som berör miljö och klimat. Både frågor som handlar om de globala aspekterna med klimatförändringar och små frågor som berör det lokala som den biologiska mångfalden i ditt närområde. De skriver allt från ekologisk produktion, giftfri miljö och klimatanpassning till Sveriges generella jordbruksmiljömål.

34. Jens Holm

Jens Holm

Jens är Riksdagsledamot för V och oavsett politisk inriktning en inspirationskälla när det kommer till miljöfrågor. Det är för andra året i rad Jens nomineras som inspiratör för sitt goda hållbarhetsarbete. På sin hemsida håller Jens dig uppdaterad i den rådande politiska debatten kring klimat- och miljöfrågor. Även fast man kanske inte har samma politiska läggning är det intressant att ta del av hans engagemang inom frågor som klimatförändringar, djurrätt och global rättvisa.

 

35. Bengt Mattson

Bengt Mattson

Detta är en miljöblogg för dig som vill läsa om hållbar utveckling ur ett annorlunda perspektiv. Bengt skriver just om frågor gällande läkemedels miljöpåverkan och dess framtida utmaningar. Du kan även ta del utav hans aktiva jobb inom CSR (Corporate Social Resonsibility), vilket betyder ansvarsfullt företagande. Bloggen skildrar många intressanta perspektiv och det är en fröjd att ta del av!

 

36. Jordens vänner

Jordens vänner

Jordens vänner är en icke vinstdrivande organisation som jobbar för vår miljö samt solidaritet. Organisationen verkar för en rättvis fördelning av jordens resurser, för fred samt ett ekologiskt hållbart och mänskligt samhälle där djur omfattas av hänsyn, medkänsla och respekt. Jordens vänner värnar om vår demokrati, folkrörelsesamarbete, kulturell mångfald samt jämlikhet mellan könen. I deras blogg kan du ta del av nyheter om klimat- och rättvisefrågor.

 

37. Sören Andersson

Sören Andersson

Sören Andersson nomineras för sina välskrivna och intressanta inlägg om globala klimat- och miljöfrågor. Han tar upp intressanta synvinklar hur vi ska angripa klimatförändring. Bland annat perspektiv så som ekonomiska och sociala. Nomineringen kommer också genom att han tar hållbarhetsfrågan ett steg längre och djupare och insikt i hur vår värld är sammankopplad. Läs gärna mer på hans blogg och få en tankeställare.

38. Ecoloop

Ecoloop

På Ecoloops hemsida kan du hittar du deras engagemang att driva utveckling för bättre resurshantering inom vår samhällsbyggnad. Här hittar du allt från spännande inlägg om materialval och smart byggande, till miljökvalitetsmål. Själva Ecoloopbloggen finns till för att berätta om deras aktiva arbete med att driva utveckling men också om hållbarhet och resurshantering i största allmänhet allmänhet.

39. Claes Johansson

Lantmännen

På Lantmännen driver Claes Johansson, Lantmännens hållbarhetschef, en blogg om utvecklingen inom hållbarhetsområdet - både på makro- och mikronivå. Här kan du läsa inlägg om både ekologiskt jordbruk till miljö- och klimatfrågor inom politiken. Variationen av både lokala och globala infallsvinklar i hållbarhetsfrågan är väldigt givande och inspirerande. Claes är en hållbarhetsinspiratör genom hans kontinuerliga arbete att informera om miljöarbetet på hans blogg.

40. Klimataktion

Klimataktion

Klimataktion är ett svenskt nätverk som strävar efter att klimatfrågan tas på allvar inom politiken och ska vara av högsta prioritet. Du kan ta del av deras arbete för miljö- och klimatfrågan på deras hemsida och deras arbete med att alla medborgare skall vara med på denna resa! Klimataktion finns för att bedriva, informera, mobilers och samverka för vårt klimat! Gå in på deras hemsida och ta del av deras miljöarbete.

 

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till 4 offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner