60 Grönaste Bloggarna 2014
Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 26 februari 2024

60 Grönaste Bloggarna 2014

60 grönaste bloggarna 2014

GreenMatch presenterar de 60 grönaste bloggarna 2014

GreenMatch presenterar stolt de 60 grönaste bloggarna 2014! Många är de privatpersoner, företag och organisationer som tar ansvar för en god miljö och en hållbar utveckling. Listan omfattar allt från organisationer och företag som arbetar för ett hållbart klimat, till privata bloggare som skriver om sina insatser för en bättre miljö. Gemensamt för de 60 grönaste bloggarna 2014 är att GreenMatch anser att dessa organisationer, företag och bloggare genom sina hemsidor bidrar till upplysning, ökad information och god debatt för en grön utveckling av vår planet.

Därmed blir listan över de 60 grönaste bloggarna 2014 både en hyllning till alla de som drar sitt strå till stacken, men också en översikt på bloggar som bidrar med information och nya perspektiv inom miljö- och energiområdet. De bloggar som blivit nominerade är välkomna att använda koden nedan för att placera banderollen på sin hemsida.

GreenMatch är ett företag som jobbar med ett hjälpa svenskar få ett grönare hem. Vi erbjuder information och hjälper med offertunderlag på gröna energilösningar. På vår hemsida kan du läsa om allt från att skaffa solceller och laddboxar, till priset för att installera bergvärme eller jordvärme till ditt hus.

Lundqvist

60 Roland Lundqvist

I Örnsköldsvik finner vi Rolands villatak som sedan 2011 täcks av 35 monokristallina solceller. Genom att koppla upp solcellerna mot en resurs på webben, kan alla gå in och se hur mycket el solcellerna producerar i realtid. Anläggning byggdes i ett samarbete med Öviks Energi, som en del av ett pilotprojekt.

lundqvist.org/solel @ovikenergi

Jens Holm

59 Jens Holm (V)

Riksdagsledamoten Jens Holm skriver främst om ämnen som rör klimat och miljö. Bloggen tar upp de olika partiernas miljömål och lyfter även hur Vänsterpartiet ställer i förhållande till dessa. Välskrivna texter med resonemang från en engagerad miljödebattör.

jensholm.se @holmjens

Åsaliden

58 Plushuset Åsaliden 5

Sveriges första plushus har en egen blogg, och det måste vi slå ett slag för! Åsaliden byggdes under 2014 och producerar mer energi än vad huset förbrukar. I bloggen får vi läsa om Ryan och Jeanettes miljömedvetna vardag i ett modernt boende som vi hoppas se mer av i framtiden.

veabmiljosmarthus.blogg.artisan.se

Cykelsmart

57 Cykelsmart

På Cykelsmart finner du allt om cykling, hur olika städer arbetar för att främja cykeltrafik samt inspiration för att använda cykeln i högre utsträckning. Inspireras till en hälsosam vardag och klimatsmart transport!

www.cykelsmart.se @Cykelsmart

Uand We

56 U&We:s blogg

Som konsulter för företag som vill satsa på hållbarhet är U&We också väl bevandrade i vad som görs runtom i världen för ett bättre klimat - för människor, djur och landskap. I bloggen berättar de om företagarna i deras klimatkompensationsprojekt och vi vill ge en extra eloge för en kreativ och miljöfrämjande julkalender under december 2014! Mycket spännande idéer och berättelser för både privatpersoner och entreprenörer som värnar om klimatet.

uandwe.se/blog @uandwe

Gunnar Rundgren

55 Gunnar Rundgren

Trädgården jorden är namnet på boken med samma namn. Gunnar är en av de mest inflytelserika personerna gällande ekologisk produktion och hans bok har utgivits i alltfrån Tyskland till Thailand. I sin blogg skriver han både om maten vi konsumerar och att vad som är hållbar konsumtion inte alltid är svart eller vitt. Att tänka om är inte alltid lätt, men Gunnar är bra att sätta ord på de tankar som delas med alla vi som önskar en hållbar framtid.

tradgardenjorden.blogspot.se

Ekohyllan

54 Carina Lagerstedt Nilsson

Ekohyllan lyfter det ekologiska skynket och blottar dess stundom skadliga innehåll. Om ekologiska produkter hade varit just ekologiska, så hade inte Ekohyllan funnits. Men som Carina säger: Nu gör den ju det. Miniguiden till det verkliga innehållet i din hudvård, blogginlägg som beskriver varför man inte ska använda produkter med vissa ämnen i och mycket mer, finner du på Ekohyllan.

ekohyllan.blogspot.se @Lagerstedt2

SEKAB

53 SEKAB

Bloggen som berättar om etanolets fördelar och utveckling. Det pågår en ständig debatt huruvida biobränslen är miljövänliga eller inte, men det kan i alla fall konstateras att det är förnybart. Kanske har du en etanolbil och vill veta mer om drivmedlet bakom, eller så kanske du bara är intresserad av att höra vad en av Europas ledande etanolleverantörer har att säga om branschen?

blogg.sekab.com

Vego Eco

52 Vego Eco

Vego Eco förser den miljöintresserade med tankar kring utvecklingen av klimat och miljö, blandat med veganvänliga recept på allt från tofu till morotskakor. När Vego Eco inte bloggar, arbetar hon inom kultursektorn och är dessutom fyrbarnsmamma. En stor eloge för den energi som hon lägger på att inspirera andra till mer ekologiskt och vegetariskt inspirerande matlagning!

www.vegoeco.se

Miljodepartementets Blogg

51 Miljödepartementets blogg

Det är inte en vanlig nyhetssida, men den ger dig senaste nytt vad som händer inom Miljödepartementets arbete, vilket är intressant för oss som verkligen vill ha koll på hur regeringen arbetar med klimatfrågor. Huruvida EU:s miljöarbete påverkar det svenska miljöarbetet är exempel på något som Miljödepartementet berättar mer om.

blogg.miljodep.se @Miljodep

Annikadahlstrom

50 Annika Dahlström

Annika arbetar för en hållbar textilindustri, en värld hon såg mycket av under sin uppväxt i Tekobygden utanför Falköping. Hon håller föreläsningar om hållbar utvecklig i textilindustrin, vilket är ett välbehövt initiativ, men tanke på hur den globala textilindustrin många gånger fungerar. Trots många nedslående rapporter kring detta väljer Annika att se på den positiva utveckling som nu sker och hur mycket enklare det har blivit att handla miljömärkta kläder.

www.annikadahlstrom.se

Sanne WBlogg

49 Sanne

Sanne skriver inte bara om ett ekologiskt leverne med vegetarisk matlagning och egenodlade grönsaker, trots att hon är både ekolog och miljövetare. Hon skriver också om livets små stunder, vilket gör hennes blogg till något särskilt. Det är inte ofta en för mig tidigare okänd blogg berör, men det gör Sannes ord. Därför får hon en alldeles särkskild plats i denna lista över bloggar som inspirerar till en miljömedveten livsstil.

sanne.wblogg.se

Green Peace

48 Green Peace

Givetvis har GreenPeace en blogg där de uppdaterar allmänheten om deras pågående projekt och insatser. Bara de senaste veckorna har de bland annat åkt till Göteborg för att samla in underskrifter mot överfisket och 54 300 underskrifter mot Vattenfalls planer kring deras brunkolsverk i Tyskland. Håll dig uppdaterad på vad en av världens största miljöorganisationer gör runtom i Sverige och utomlands!

www.greenpeace.org/sweden/se/nyheter/blogg @greenpeaceSE

OX2

47 OX2

Vill du ha koll på vad som händer på vindkraftområdet? Då finns en hel del användbar information på OX2 och deras nyhetssektion. Likaså verkar de för andra typer av förnybar energi såsom solenergin, och är ett av numera många elhandelsbolag som köper överproduktionen av förnybar el från kunderna.

www.ox2.com @LindaBMagnusson

Ekopappan

46 Per a.k.a. Ekopappan

Ekopappan som strävar efter en miljövänlig och giftfri vardag delar med sig av tips och nyheter inom området. Dessutom är det befriande att det inte enbart är så kallade “mammabloggar” som skriver om ekologisk mat och giftfria barnkläder. Inget illa mot alla fantastiska kvinnor därute, men vi vill ge tummen upp för Per. Bloggen har funnits i knappt ett år, så: Grattis på 1-årsdagen!

www.ekopappan.se

45 Solel på Södertörn

Två inspiratörer som bestämde sig för att satsa på solel ute på sina gårdar. Hemsidan startade Anders och Linnéa i ett gemensamt projekt för att sprida kunskap kring solelsproduktion. I något som de beskriver som en grön våg, hade båda lämnat storstaden för att satsa på hästgårdar och genom detta gemensamma intresse tillkom även satsningen på solceller. Att gå från storstadsliv till en högre grad av egenförsörjning kan inspirera många och därför ska de givetvis nomineras till en av de grönaste bloggarna under 2014.

s-solel.se

Lillebo Sol

44 Carl-Philip Olsson

Följ med till Lillebo, där solceller skapar el och vinterträdgården ger ett mentalt andrum i vardagen. Carl-Philip delar med sig av tips kring hur han och Margareta gick tillväga när de skulle investera i solceller. Dessutom kan du följa hur mycket el anläggningen i Växjö producerar varje dag.

lillebosol.blogspot.se

Bioenergi

43 Bioenergitidningen

Nyheter för dig som är intresserad av bioenergi finner du här. Kanske arbetar du inom energisektorn eller så är du också en av många som genuint intresserar dig för utvecklingen av förnybara bränslen? Oavsett var ditt intresse ligger, så innehåller Bioenergitidningen både information om företags framsteg inom bioenergi samt innovationer på marknaden i stort.

bioenergitidningen.se

Stina Bergstrom

42 Stina Bergström (MP)

Som Värmlands riksdagsledamot för Miljöpartiet de gröna berättar Stina om sitt partis arbete i Sverige, men också mer regionalt. Samtidigt delar Stina med sig av tankar kring hur Sverige ska kunna utvecklas till ett hållbart samhälle, både miljömässigt och etiskt. En bra blogg för dig som vill veta mer om hur de gröna arbetar från både ett lokalt och nationellt perspektiv.

bloggar.nwt.se/bergstrom

Ekolisa

41 Lisa Månsson

Lisas familj är en av tio familjer i Tyresö kommun som agerar ekopiloter. På bloggen Ekolisa skriver Lisa om hur du kan leva mer klimatsmart och tankar kring dilemman när det känns svårt att välja en miljövänlig väg. En personlig blogg med flera intressanta intervjuer, tankar och funderingar.

Kretsloppsbloggen

40 Kretsloppsbloggen

Kretsloppsbloggen är en miljöblogg som startats av Borås Energi & Miljö i syfte att lyfta miljöinitiativ i kommunen, men de ger också tips till en miljövänligare vardag och kommenterar rapporter kring hälsa, energi och miljö från svenska myndigheter. Nu kanske du tänker: “Men den handlar väl främst om Borås?” Nja, vi tror att alla kan lära sig flera, små och stora saker, när de besöker kretskoppsbloggen.

www.kretsloppsbloggen.se

Ekologistas

39 Ekologistas

Ekologistas är en informationssida som drivs av fyra industriekologer. Hemsidan är deras sätt att nå ut med sitt arbete till allmänheten och den tekniska nivån på snacket är medelhög. Förutom hemsidan erbjuder Ekologistas föreläsningar, utbildningsdagar och utredningar. Bloggen har den senaste tiden uppdateras ganska oregelbundet, men innehållet är desto mer välfyllt.

ekologistas.se/category/blogg @ekologistas

Svebio

38 SVEBIO

Svebio har idag över 300 medlemsföretag som alla har sin plats i produktionskedjan av bioenergi. Som en naturlig länk mellan alla företag och privatpersoner som , är också detta platsen för att inhämta information kring bioenergi. Faktum är nämligen att bioenergi står för lika stor elproduktion som vindkraften, men den får betydligt mindre uppmärksamhet i media. Därför är det inte fel att inhämta lite information från källan - mötesplatsen för alla inom bioenergibranschen.

www.svebio.se/blogg @Svebio

Birger -schlaug

37 Birger Schlaug

Birger är samhällsdebattören och föreläsaren som varit partipolitiskt verksam inom Miljöpartiet i över 15 år. Numera kan vi följa hans tankar och åsikter på hans blogg, där du kan läsa allt från hållbar tillväxt inför framtiden till hur dagens politik kan analyseras utifrån vad som redan har sagts.

schlaug.blogspot.se

Fredrich Claezon

36 Fredrich Claesson

Villan i Stockholms skärgård har sedan 2012 solceller installerade på taket, med en effekt på. 10,2 kilowatt. Med visionen om att sprida information och handfasta fördelar att med hjälp av solceller producera egen el, skriver Fredrich om månatlig energiproduktion och prisutvecklingen på solceller. Om du själv är i tagen att satsa på solceller - då är Solkalkyl något för dig!

solkalkyl.blogspot.se

Greens

35 Gunilla Green

Green och grejerna inspirerar till en hållbar konsumtion och vardagliga val som leder till en mer rättvis värld. Med ett geniunt intresse för återvinning och globalt välmående skriver Gunilla om tankar kring inköp, konsumtion och miljömedvetenhet. Från bloggen kan du komma vidare till Gunillas webbshop som enbart säljer Fairtrade-märkta produkter.

greenochgrejerna.wordpress.com Green och grejerna på Instagram

Hallbar Destination _Sigtuna

34 Hållbar Destination

Sigtuna arbetar på att profilera sig som en hållbar destination, vilket verkligen är ett viktigt steg med tanke på att Arlanda finns där. Nätverket satsar mycket på klimatkompensation och hållbar utveckling. Bland annat är de med i ett trädplanteringsprojekt i Malawi, där nu flera småföretagare fått möjligheten att odla träd för att minimera den enorma torka som råder i landet till följd av klimatförändringarna. “Och här har vi de verkliga hjältarna. Vi bidrar med pengar – det har vi råd med. I byarna i Malawi bidrar man med engagemang och hårt arbete för att vår värld ska få en chans att bli lite bättre.”

hallbardestination.se

Eef

33 EEF

EnergiEffektiviseringsFöretagen är en samlingsplattform för företag som arbetar för ökad energieffektivisering. Tillsammans med flera andra organisationer arbetar de för att fler företag ska arbeta mot en hållbar utveckling och deras nyhetssektion innehåller bland annat nyheter gällande nationella och globala klimatmål.

eef.se/blogg @eef_sverige

Jeppe DLarsen

32 Jeppe D Larsen

Grön entreprenör som startat rederi med energieffektiva elbåtar & kör gods med lastcykel i cykelåkeriet MOVEBYBiKE Stockholm. Åkeriet finns i både Malmö, Lund, Örebro, Köpenhamn & startar upp i flera städer under 2015. Lastcyklarna klarar av hela 300 kilo, vilket är ganska imponerande! Så oavsett om du ska byta bostad eller kontor - varför inte ta cykeln nästa gång?

www.jeppedlarsen.se @jeppedylarsen

 

Camino

31 Camino Magasin

Camino Magasin är tidningen som skriver om personer, produkter och organisationer som verkar för en hållbar utveckling. Hur kan konsumtion och livsval påverka känslan av lycka eller avsaknaden av denna? Varje magasin finns i tryckt version på Svanenmärkt papper eller som e-magasin. Fristående från de stora mediebolagen står Camino Magasin för en snygg presentation av goda idéer som är värda att spridas.

www.caminomagasin.se @caminomagasin

Two Green Spirits

30 Marina och Caroline

Two Green Spirits skrivs av de två naturvännerna Marina och Caroline. Bloggen fokuserar på klimatets utveckling och hur vi människor behandlar jordens natur. Här finner du många tips och länkar till fler informationskällor som behandlar området. Du kan lätt spendera några timmar på att läsa deras välskrivna artiklar och samtidigt lära dig mer om allt från naturvård och veganism till klimatpolitik och ekosystemets funktion.

twogreenspirits.wordpress.com @TwoGreenSpirits

Hagainitiativet

29 Hagainitiativet

Hagainitiativet är en gemensam plattform för svenska företag som tar ansvar för klimatet i sitt dagliga arbete. På bloggen skriver miljöprofiler från de olika företagen om miljö- och klimatrelaterade ämnen från ett företagsperspektiv. Förhoppningen är att få fler företag som verkar i Sverige att engagera sig i miljöfrågan. Bland annat skriver Löfbergs miljöchef om varför det är så viktigt att företag inom kaffebranschen engagerar sig i miljöfrågorna, eftersom kaffe är en vara som i allra högsta grad förknippas med en ökad växthuseffekt.

hagainitiativet.se/hagabloggen @Haga_Initiative

MochU

28 Miljö & Utveckling

Hemsidan riktar sig till miljöintresserade inom näringslivet och offentlig sektor. Genom att lyfta framgångar inom svenskt och globalt hållbarhetsarbete skapar Miljö & Utveckling en spännande plattform för miljödebatten. Nyheterna på webben uppdateras varje dag, medan tidningen kommer ut sex gånger per år.

miljo-utveckling.se

Hippihaxan

27 Emelie Emanuelsson

Med stort engagemang och egna odlingar inspirerar Emelie, eller Hippihäxan som hon också kallas, till en miljömässigt hållbar vardag. I ord och bild får vi främst följa med trädgårdssäsongen, men du kan också läsa om hur det är att leva vegetariskt och med sparsamma konsumtionsvanor.

hippihaxan.se @hippihaxan

Fru Purjo

26 Fru Purjo

Fru Purjo fixar verkligen allt möjligt med miljön i åtanke. Inte nog med att de odlar sina grönsaker själva, de har också egna höns och hon syr själv sina kläder. Snacka om grön inspiratör! Fantastiska tips och idéer för de som har en grön tumme som inte sitter mitt i handen.

frupurjofixar.se

25 Uppsalainitiativet

Bloggen som lyfter upp och argumenterar för och emot gällande vad som sägs i olika mediekanaler gällande klimatfrågan. Uppsalainitiativet startades just för att motarbeta klimatskeptikernas hårda ordval som många gånger handlar om att förnybar energi inte är lösningen och att klimatets utveckling inte är så skrämmande som den många gånger framställs. Smarta analyser med glimten i ögat!

uppsalainitiativet.blogspot.se

100fornybart

24 100% förnybart

Organisationen är en sammanslutning av flera aktörer som arbetar för att Sverige som land ska producera 100 procent förnybar energi senast 2050. Det tycker vi på GreenMatch om! På bloggen kan du läsa om 100% förnybarts arbete och deras tankar kring energi- och miljöpolitik på nationell och europeisk nivå.

förnybart.org/blogg @100_fornybart

Ekomammai Stan

23 Jenny Brolin

“Varje litet steg för miljön är ett bra steg”, står det på bloggen Ekomamma i Stan och vi kan bara hålla med. Miljöintresset har alltid funnits hos Jenny, men det blev ännu viktigare för henne att vara medveten om gifter och produkters påverkan på människokroppen sedan hon blev mamma. På bloggen delar hon med sig av tips kring hur hon försöker att leva så hållbart som möjligt, blandat med recensioner av ekologiska produkter.

ekomammaistan.wordpress.com @Ekomammaistan

Framtidsjorden

22 Framtidsjorden

Följ med Framtidsjorden runtom i världen. På bloggen samsas tolv skribenter som alla verkar för en ljusare framtid ur ett etiskt och hållbart perspektiv. Fördelade runtom i världen, skriver de om sina upplevelser i utvecklingsländer, dit de rest för att volontärarbete. Miljö- och klimatrelaterade frågor på global nivå går från teori till praktik genom deras arbete för en hållbar utveckling.

www.forandra.framtidsjorden.se Framtidsjorden på Facebook

Christer Ljungberg

21 Christer Ljungberg

En trafik- och samhällsvetare som har mycket klokt att säga både gällande infrastruktur och hållbar utveckling. Christer är särskilt intresserad i miljöfrågor och hur städer kan komma att se ut i framtiden. Bloggen har även lett till en pocket som heter Myter och sanningar om städer, trafik och miljö.

ljungbergsblogg.blogspot.se @ljungbergsblogg

Extrakt

20 Tidningen Extrakt

Extrakt är bryggan mellan forskning och samhälle för att visa på vad som görs inom miljöområdet och hållbar utveckling. Dessutom är de årets vinnare av Svenska Publishing-Priset i kategorin webbtidningar. Den är helt enkelt en perfekt informationskälla för dig som vill hålla dig uppdaterad kring vad som händer på forskningsområdet i Sverige och internationellt!

www.extrakt.se @TidningExtrakt

Hallbara Handlingar

19 Magnus Myrberg

Namnet på bloggen Hållbara handlingar beskriver precis vad Magnus skriver om. Vardagliga handlingar påverkar i hög grad varje människas inverkan på miljön. Tankar om hur ekologi och hållbar utveckling porträtteras i media varieras med Magnus målsättning att minska sin köttkonsumtion.

hallbarahandlingar.wordpress.com

Lev Pa Mindre

18 Maria och Jenk

Lev mer på mindre är just vad paret från Finland bestämde sig för att göra. Projektet har resulterat i boken med samma namn och ett hushåll som till stor del är självförsörjande. Ibland kan det vara svårt att ta steget för att leva på ett nytt sätt. Maria och Jenks hushåll är en verklig inspirationskälla till de som vill börja leva mer på mindre.

www.levmerpamindre.blogspot.se

Klimataktion

17 Klimataktion

Klimataktion är allmänhetens röst för ökat engagemang i klimatfrågan. Du kan bland annat ta del av de Klimatuppdrag som finns på hemsidan, ett för varje månad. Dessa uppdrag är enkla att förstå och genomföra, om du bara har den rätta viljan. För december rekommenderas till exempel att se över ditt långsiktiga sparande och investera i fonder och aktier vars organisation arbetar aktivt för ett bättre klimat.

klimataktion.se @klimataktion

ETC

16 ETC

ETC är en av få nyhetstidningar med en separat klimatsektion. Dessutom finner du här de mest relevanta nyheterna och slipper all reklam som fluktuerar alltmer frekvent på andra nyhetssiter. Kvalitativa nyheter blandas med smarta debattinlägg och krönikor. Visste du att ETC dessutom är det enda elhandelsbolag i Sverige som enbart säljer el med utsläppsrätter?

www.etc.se/klimat @ETC_redaktionen

Peak Oil

15 Johan Landgren & Roberth Hansson

Vad händer när mängden olja inte räcker för att täcka världens oljeberoende? Cruel Crude består av Johan och Robert som med sina kunskaper och erfarenhet i ämnet lyfter problematiken med dagens utveckling. Samtidigt gör de brillianta analyser av mediebilden kring hållbar utveckling - en bild som många gånger förnekar ett för oss många uppenbart problem: Jordens resurser är inte eviga.

www.peak-oil.se @cruelcrude

Energi _Miljo

14 Energi & Miljö

Sveriges äldsta tidning som behandlar innovationer, regler och effektiviseringar inom energimarknaden. Artiklarna riktar sig främst till branschfolk, men det finns gott om goda tips och råd även för den energiintresserade privatpersonen.

www.energi-miljo.se

13 Mitt hållbarhetsjobb

Som en del av Sustainergies finns denna hemsida med syfte att sprida nyheter och berättelser kring hur det är att jobba med hållbarhet och miljöfrågor. Sustainergies är en ideell organisation som vill uppmuntra studenter och ungdomar att våga satsa på sin dröm om att jobba för en bättre värld. Här kan du inhämta tips och inspiration från människor som har erfarenhet inom området och nätverka med likasinnade medmänniskor.

mitthallbarhetsjobb.se @Sustainergies

Evelinas Ekologiska

12 Evelina Göransson

Att besöka Evelinas Ekologiska är som att kliva in en vitpudrad granskog där det finns ett timmerhus från vars skorsten det sakta puffar rök ifrån. Här finner du fantastiska recept blandat med smarta tips som är bra för miljön. Vi gillar särskilt idén om att slå in julklappen i en kökshandduk inköpt på second hand-butik. Vintermånaderna kan med fördel spenderas på denna blogg!

www.evelinasekologiska.se

 Allmännyttans energispartips

11 Allmännyttans energispartips

Pedagogisk interaktiv hemsida med användbara tips för att spara energi i samtliga rum i huset. Visste du att du kan spara 30% av energin när du kokar grönsaker eller ägg om du sätter lock på kastrullen? Genom att hålla muspekaren på de olika elektronikapparaterna kan du se vilken möjlighet till energibesparing som finns. Smart, enkelt och framför allt miljövänligt!

www.allmannyttan.se/energispartips

10 Föräldravrålet

Skarpa och tankeväckande ord från föräldrar som vrålar för sina barn. På bloggen skriver man om oroande klimatskepsis, vad gräsrotsrörelser åstadkommer för en mer hållbar miljö och varför ekonomi alltid tycks ställas framför klimatet. Föräldravrålet startades år 2012 som en reaktion på att så lite händer i klimatfrågan. Bloggen skrivs av Föräldravrålets medlemmar, och inläggen speglar personliga åsikter från människor som tycker att klimathoten ska tas på större allvar med hänsyn till kommande generationer - våra barn.

www.foraldravralet.se/blogg Föräldravrålet på Facebook

Karins Miljoblogg

9 Inspiratören Karin

Genom sina val att leva som vegan, utan bil och flygresor hoppas Karin att kunna inspirera andra för att leva ett liv som påverkar klimatet i minsta möjliga mån. Enkla tips och råd kring hur var och en kan leva ett mer miljövänligt uppskattas av Karins läsare, som många övergått till vegetarisk eller vegansk kost tack vare Karins engagemang.

www.karinsmiljoblogg.com @KarinNeuh

Effekt

8 Effekt

Effektmagasin behandlar de grundläggande problemen med överkonsumtionen av jordens resurser. Du kan välja att läsa om de stora förändringar världen står inför som e-magasin eller tryckt upplaga. Effekt tar helt enkelt ett helhetsgrepp om klimatfrågan och beskriver både de problem som vi står inför samt ljusglimar som leder vägen mot ett mer hållbart samhälle.

effektmagasin.se @Effektmagasin

Stellan Tengroth

7 Stellan Tengroth

Stellans reflektioner kring hur världen strävar efter ständig tillväxt samtidigt som jordens resurser är begränsade. Har vi möjlighet att påverka jordens utveckling i en hållbar riktning och hur görs det på bästa sätt? Viktiga tankar från en klok ingenjör som även skrivit flera böcker och håller föreläsningar kring hållbar utveckling.

www.tillvaxtreflektera.se @StellanTengroth

Miljo Aktuellt

6 Miljöaktuellt

Skandinaviens största tidning för beslutsfattare och ledare inom miljö och hållbarhet finns även tillgänglig för alla på webben. Här kan du läsa om både nationella och globala nyheter och forskningsresultat - allt på en webbplats.

miljoaktuellt.idg.se

Froken Eko Reko

5 Fröken Eko Reko

Med en sann passion för miljö och natur, skriver Fröken Eko Reko om ekologisk odling, orättvisor och globala insatser för miljön. Till vardags jobbar hon med samhällsplanering - miljöarbete har under många år varit en dröm för denn fröken. Att slutligen få arbeta med sin dröm beskriver hon med: “Att äntligen få det där jobbet är som att vinna guld i sitt eget OS-lopp.” Därför anser vi att bloggens författare är en förebild och inspirationskälla på mer än ett sätt.

frokenekoreko.blogspot.se

Energispararen

4 Energispararen

Som en av Sveriges ledande försäljare av värmepumpar, har IVT även en blogg kallad Energispararen. Här kan du läsa allt från vad du behöver tänka på gällande borrhål för bergvärme till hur du tar hand om din värmepump. En lättöverskådlig guide till värmepumpar i motsats till många leverantörshemsidor som är fyllda med komplicerad teknisk information.

blogg.ivt.se/energispararen IVT Värmepumpar på Google+

Fru Watt

3 Fru Watt

Fru Watt tipsar om hur du kan spara el och informerar som elrelaterade nyheter som är bra att veta. Vad är till exempel skillnaden mellan ett elnätsföretag och ett elhandelsföretag? Vardagliga ting i kombination med beskrivningar av klimatet berättar Petra Hallebrant om. Petra är kvinnan bakom orden på Fru Watt, och jobbar som kundchef på Telge Energi. Elhandelsföretaget strävar mot ökad produktion av energi från sol, vind och vatten.

www.fruwatt.se @TelgeEnergi

Bengt Stridh

2 Bengt Stridh

Bengt Stridh är hjärnan bakom den bästa solcellsbloggen i Sverige. Här berättar han om teknikutveckling för solkraft och hur mycket el solcellsanläggningen på hans hus i Västerås producerar. Sidan uppdateras frekvent och Bengt är också snabb på att svara sina läsare på frågor om solceller.

bengtsvillablogg.info @Bengt_Stridh

Supermiljöbloggen

1 Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen drivs helt ideellt med syfte att skriva nyheter om klimat och miljö. Bloggen har många gånger skapat framgångsrik debatt i svenska medier. Blandningen av lokala och globala miljörelaterade nyheter i kombination med externa opinionsbildare gör Supermiljöbloggen till en av de mest lästa miljöbloggarna i Sverige. En superbra miljöblogg helt enkelt!

supermiljobloggen.se @Supermiljoblogg

Samtliga hemsidor som är med bland de 60 Grönaste Bloggarna 2014 är utvalda utifrån vad GreenMatch värdesätter i debatten kring miljö, klimat och hållbar utveckling. Utmärkelsen syftar inte till att lyfta fram specifika varumärken, utan ska endast ses som eloge till de privatpersoner, företag och organisationer som arbetar och skriver om dessa viktiga frågor.

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till 4 offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner

Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?

Bli vår partner