Beställ offerter på solceller
God kvalitet till bra priser
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Solceller - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 11. december 2018

Framtiden ljusnar för solcellsstödet

Ökad och förlängt stöd för solceller

solceller på ett ladugårdstak
Fortsatt solcellsstöd fram till 2018

Budgetpropositionen för 2015 har anlänt och det finns en punkt som vi särskilt vill lyfta: Solcellsstödet ska fortsätta och dessutom höjas till 100 miljoner per år, åtminstone om regeringen får välja.

Solcellsstödet infördes år 2009, och har varit väldigt eftertraktad. I mars tog budgetanslaget slut och sedan dess har Sveriges kölistor för solcellsstöd vuxit sig långa. Utökningen av solcellsstödet kommer gälla från 2015-2018, om förslaget väl går igenom. Skattesubventioneringen är nämligen ett viktigt incitament för privatpersoner som ska investera i solceller.

- Det är bra ur klimatsynpunkt att producera el med solceller, men även om priserna på solceller sjunker dramatiskt är det fortfarande dyrt. Stödet behövs för att fortsätta introduktionen av solkraft och för att ge elkunderna möjligheter att ta en aktivare roll som både användare och producenter, säger energiminister Ibrahim Baylan.

De senaste fyra åren har antalet solceller i Sverige ökat markant. Däremot står ännu solkraft för en extremt liten del av svensk energiproduktion. Förutom solcellsstödet finns även förslag om skattesubventionering vid mikroproduktion av förnybar energi. Dessa två skattestöd kommer i kombination att göra det ekonomiskt mer fördelaktigt att satsa på solceller.

Läs också: Gör din villa skönare med solceller