För ett grönare Sverige - ett hus i taget
Omnämnda i:
ByggahusSvdExpressen
Senast uppdaterad: 26 februari 2021

De bästa hållbara julklapparna 2016

De bästa hållbara julklapparna 2016

Julen väntar bakom hörnet och de flesta av oss letar nu efter klappar till våra nära och kära. Julhandeln ökar i omsättning varje år. Handelns Utredningsinstitut förutspår att svenskarna kommer spendera 77 miljarder kronor under december månad.

De flesta av oss köper ändå julklappar, så varför inte välja gröna alternativ? Hela 49 procent av svenskarna tycker att miljö och hållbarhet är viktigt när de ska köpa julklappar. Är du en av dem?

GreenMatch tipsar om 20 hållbara, ekologiska julklappar till hela familjen. Välj kategori eller kika på hela listan.

Julklappar & inredning
Julklappar och skönhet
Julklappar och kläder
Julklappar och leksaker

Samtliga uppgifter är hämtade från respektive webbshop. GreenMatch ansvarar inte för eventuella prisändringar eller avvikande leveranstider.

Inredning – Inred med gott samvete

Heminredningsbranschen har en stark utveckling i Sverige. Tillväxten under 2016 är 7.3 procent. Det finns många butiker med hållbart producerade inredningsprylar. Ta en titt på vad GreenMatch har på önskelistan:

ställ till surfplatta från miljöcertifierade skogar

Ställ till surfplatta från hållbara svenska skogar

Detta vackra ställ till surfplattan är tillverkad av massivt valnötsträ som kommer från certifierade hållbara amerikanska skogar. Den är elegant och en god presentidé för vem som helst som äger en surfplatta!
Leveranstid: 2-5 dagar

399:-

Spana in: Ställ till surfplatta i trä

Svanenmärkta återanvändningsbara ljuskoppar

Svanenmärkta återanvändningsbara ljuskoppar

Dessa miljömärkta ljuskoppar av Reluminus fylls på med 100% Svanenmärkt stearin när det gamla har brunnit upp. Det är ett enkelt sätt att minska användningen av alumininium. De säljs runt om i Sverige och även online hos Clas Ohlson. Du kan börja med startpaketet!
Leveranstid: 1-3 dagar hos ClasOhlson. 

39:90:-

Spana in: Reluminus Refill Startpaket

Ekologiska kuddfodral i en snygg design

Ekologisk kuddfodral i snygg design

Kuddarna är tillverkade av ekologisk certifierad bomull och finns i olika färger och mönster. De är designade av den svenska textildesignern Ulrika Gyllstad. En gåva för någon som uppskattar design och inredning.
Leveranstid: 2-4 dagar

429:-

Spana in: Kuddfodral Eko Barr

Glasunderlägg i miljövänlig bambu

Glasunderlägg i miljövänlig bambu

Letar du efter något smått, praktiskt och inte särskilt dyrt? Dessa fina glasunderlägg är tillverkade av hållbart skördad bambu. Det perfekta valet om ni ska ha julklappslek, eftersom de passar åt vem som helst!
Leveranstid: 2-5 dagar

179:-

Spana in: Glasunderlägg i bambu

Svep in dig i en lyxig pläd av mohair!

Svep in dig – eller en vän – i en lyxig pläd av mohair!

Vad passar inte bättre i vintermörkret än en pläd av mjukaste mohair i gråa nyanser? 70% mohair och 30% lammull håller dig varm även de kallaste decemberkvällar.
Leveranstid: 2-8 dagar

1 229:-

Spana in: Pläd av ekologisk mohair

BONUS!

Det finns mängder av fina prylar och inredningsdetaljer i Second Hand-butiker! Återanvändning är det absolut mest hållbara sättet att sprida värme i höstmörkret. Håll utkik i dina lokala butiker, eller varför inte anordna en julloppis?

Skönhet – Lyx för kroppen

Under julledigheten har du kanske lite extra tid för avkoppling och vila. Var snäll mot din kropp och hud genom att välja rena produkter som är tillverkade av ekologiska, skonsamma ämnen.

Sheasmör för en bättre hud

Sheasmör för en bättre hud

Clearlife beskriver sheasmör som ”krämig mat för huden”, som ger en len och återfuktad hud. Denna ekologiska fairtrade produkt passar för alla åldrar och hudtyper. En perfekt present för alla som kämpar med torr hud under vintermånaderna!
Leveranstid: Omkring 4 dagar

119:-

Spana in: Viltskördat sheasmör

Dr Bronners Lavendeltvål – en allt-i-allo-produkt

En ekologisk tvål gjord på enbart naturliga ingredienser, förpackade i en flaska av återvunnen plast. Dr Bronner’s tvål kan användas som tvål, schampo och tvättmedel – en grön allt-i-allo-produkt!
Leveranstid: 1-3 dagar

99:-

Spana in: Dr Bronners Liquid Soap

Soothing Eye Balm för trötta ögon

Soothing Eye Balm för trötta ögon

Ett tunt lager av denna lugnande och mjukgörande kräm gör underverk för trötta ögon. Soothing Eye Balm är dessutom parfymfri och passar den känsliga huden runt ögonen.

Leveranstid: 1-5 dagar

229:-

Spana in: Soothing Eye Balm

Ekologisk gurkmej

Ekologisk gurkmeja!

Denna rawfood är ekologiskt odlad och är känd för att kunna bota inflammatoriska åkommor, rensa plack i hjärna,, förebygga tumörer och mycket annat. Alla vet inte om dess fördelar, vilket gör det till en intressant present och perfekt till en julklappslek.
Leveranstid: 1-3 dagar

269:-

Spana in: Gurkmeja 1 kilo

African Black Soap från Body Bazar

Kungen av tvålar – Afrika kan mer!

African Black Soap från Body Bazar är en del av ett större projekt som kämpar för bättre arbetsförhållanden i Afrika. Produkten bekämpar bland annat akne, ärr och rynkor. BodyBazar har massor med andra intressanta och unika julklappsidéer i sitt utbud.
Leveranstid: 1-3 dagar

179:-

Spana in: African Black Soap

Kläder – efter väder

Kom december, kom snö, kom kyla… För det finns massor av varma kläder som producerats med miljön i åtanke. Hållbart producerade kläder innehåller dessutom färre gifter som kan överföras till huden. Oavsett om julen blir vit eller grön – så har GreenMatch en värmande julklappsidé till stora och små.

Mössa av återvunnen ull ekologisk bomull

Den stiliga mössan innehåller återvunnen ull och den ekologiska bomullsremsan på insidan gör att mössan är bekväm på huvudet och den sticks inte på pannan.
Leveranstid: 1-3 dagar

400:-

Spana in: Rib Beanie Dark Grey

Ett barn klädd i en ekologisk overall

Ekologisk overall för barnet

Unna barnet en overall av ekologisk merinoull. Overallen har dessutom klaffar så att händer och fötter kan stängas in vid behov. LotusECO har stort utbud av ekologiska kläder både för barn och vuxna.
Leveranstid: 1-2 dagar

från 599:-

Spana in: Ekologisk overall i ullfleece

Strumpor för barn

Varma sockor som håller barnen friska!

Strumpor är ett säkert val och bra tillägg till större julklappar. Strumpor finns det alltid bruk för! Dessa är är 98% av ekologisk bomull.
Leveranstid: Omkring 3 dagar

129:-

Spana in: 2-pack Barnstrumpor

Smycken i Norrländsk design

Smycken i Norrländsk design

Johanna och hennes kolleger i Thailand är bakom dessa handgjorda och unika smycken. Johanna har redan länge bloggat om hållbarhet och även som entreprenör värderar hon transparens och miljövänlighet i produktionsprocessen.
Leveranstid: 2-5 dagar

495:-

Spana in: Skog litet halsband

Varma ekologiska tofflor för barn

Varma ekologiska tofflor för barn

Dessa små och söta tofflor är handgjorda utan kemiska gifter och tillverkade av ekologisk lammull. Materialet är dessutom vattenavvisande vilket garanterar varma fötter under de kallaste vinterdagarna.
Leveranstid: 1-3 dagar

399:-

Spana in: Little Jalo Tofflor

BONUS: ”Wow – Jag kan bidra” – guide för hållbar textilkonsumtion

Annika arbetar med ekologiska textilier sedan 20 års tid och har intresserat sig för en hållbar utveckling i hela textilkedjan. ”Min bakgrund från teko-bygden och erfarenheten från denna industri hade jag stor nytta av när jag gjorde mitt val att fokusera på ekologisk och etisk textilproduktion.” Med boken vill hon visa att vi alla kan göra skillnad med de val vi gör.
Leveranstid: 1-3 dagar efter betalning via Swish

149:-

Spana in: Wow – Jag kan bidra

Leksaker – Kul för barnen

Barn älskar att upptäcka. Barn älskar att lära sig nya saker. De tenderar också att stoppa det mesta i munnen och har en något närgånget förhållande till sina saker. Därför är det inte helt fel att välja leksaker som utvecklats utan hälsoskadliga plaster och material.

3D pussel för barn

3D pussel för barn

Barnen måste utmanas redan från ung ålder så deras tankeverksamhet utvecklas. Denna uggla med sina ungar är ett 3D pussel som utmanar barnet, ser bra ut och är tillverkat av spillträ från en möbelfabrik i Bolivia.
Leveranstid: Sänder inom 24h

449:-

Spana in: 3D pussel – Uggla med ungar

Teddybjörn med CE-märkning

Teddybjörn med CE-märkning

Ja, teddybjörnar kan också vara mer hållbara än andra. Denna 31 cm långa teddybjörn är tillverkad av ekologisk bomull och fylld av ull. En teddybjörn som de flesta barn älskar!
Leveranstid: 2-5 dagar

460:-

Spana in: Mörkbrun Teddybjörn

Uppmuntra barnets naturliga nyfikenhet med Enviro Battery

Uppmuntra barnets naturliga nyfikenhet

Denna leksak ger barnet möjlighet att lära sig om vetenskapen bakom elkraft. Green Science har som mål att uppmuntra barnets naturliga nyfikenhet med sina spel och leksaker.
Leveranstid: 1-4 dagar

159:-

Spana in: Green Science Enviro Battery

 

Badhanduk av 100% ekologisk bomull

Denna badhanduk är inte endast stilren. Den är nämligen tillverkad av ekologisk bomull och är en självklar avslutning på julbadet!
Leveranstid: Omkring 5 dagar

250:-

Spana in: Knowledge Cotton Apparel – Beach Towel

Miljöutbildande sällskapsspel för hela familjen

Miljöutbildande sällskapsspel för hela familjen

Sopberget är det bästa du kan ge åt din närmaste som behöver miljöutbildning, vare sig barn eller vuxna. Spelet lär spelarna om sortering och miljöeffekter på ett roligt sätt.
Leveranstid: 2-3 dagar

349:-

Spana in: Sopberget

 

Kunde du checka av några julklappar från listan? Webbutikerna som GreenMatch tipsar om säljer enbart hållbart producerade varor. Om du inte hittade något i lista – spana in webbutikerna. Kanske har du tips på fler ställen för de som vill köpa hållbara julklappar? Då får du gärna tipsa oss på [email protected].

GreenMatch önskar alla en riktigt grön jul… omfamnat i ett lager av snö!

Så här enkelt är det:
1
Beställ offerter
Fyll i formuläret med dina produktkrav och behov.
2
Matchning
Vi matchar din förfrågan med relevanta leverantörer.
3
Offerterna skickas till dig
Du mottar upp till 4 offerter, anpassade efter dina krav.
Bli vår partner
Bli vår partner Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?